Adventi készülődés

Vissza a Bloghoz

Adventi készülődés

Gyerekként, és persze felnőttként is az év legizgalmasabb időszaka a karácsonyt megelőző néhány hetes adventi készülődés. Ilyenkor ünnepi köntösbe öltöztetjük magunkat és a lakást. Ezt a meghitt hangulatot hoztuk el nektek néhány karácsonyi ötlettel.

Díszítsd fel a lakást! 

Az adventi időszak az ünnepi várakozásról szól. Minden család másképp készülődik, van aki a hagyományokat követi, van aki a modern, színesebb ünnepvárást helyezi előtérbe.  Bárhogy is van ez, érdemes picit vissza lassulni, leülni a családi vacsora asztalhoz, ahol mesélhetünk régi történeteket arról, mi hogyan vártuk gyerekként az ünnepet, hogyan készültünk, milyen ajándékra vágytunk. Ilyenkor előkerülnek a karácsonyi mesekönyvek, és egyéb kellékek, amikkel adventi hangulatot varázsolhatunk a környezetünkben. Vonjuk be a közös alkotásba, a lakás feldíszítésébe a gyerekeket, ez számukra izgalmas feladat lesz. Ha tudatosan odafigyelsz akkor biztos lehetsz benne, hogy az így együtt töltött percek varázslatossá teszik a téli napokat. 

Érdemes  beszerezni néhány hangulatos dekorációt, egy-egy szép karácsonyi díszt is. A dán Maileg márka különleges stílusú akaszthatós díszei tökéletes kellékei az ünnepnek.  Akaszthatjátok a gyerekszoba polcára, vagy ajtóra, bútorra mindenhol jól mutatnak. Kis papírdobozba csomagolva találod a legkedveltebb darabokat, angyalkát, trombitát, dobot és korcsolyát. 

Két kedvencünk a Karácsonyi Cukornád dísz és a Karácsonyi girland füzér 7 darab dísszel. 

Figyeljünk oda a legkisebbekre is, nekik ajánljuk  a szoba ablakába ezt a mini füzért és karácsonyi matricákat.

 

Adventi kalendárium 

Manapság mondhatni nagy divatja van az adventi naptáraknak, amelyek még izgalmasabbá tehetik a gyerkőcök számára az ünnepi várakozást. Akár készen vásároljuk, akár saját magunk készítjük el, a lényeg, hogy kapcsolódjon a karácsonyi ünnepkörhöz. A meséket mindenki szereti, még a felnőttek is! Ahogy az adventi kalendárium ablakai sorra nyílnak, úgy ismertetheted meg a gyerekeket varázslatos karácsonyi történetekkel.

A dán Fabelab fali adventi kalendáriumának minden egyes zsebébe apró-cseprő ajándékokat lehet rejteni. Ezek a meglepetések élményt csempésznek a decemberi napokba és vidám mosolyt csalnak a picik arcára. 

Szánjunk időt ezekre a meghitt pillanatokra, mert igazán megéri! 

Adventi esték

Adventi estéken jó ötlet bekuckózni a gyerekszobába mesét olvasni, vagy egy finom puha takaróval a kanapéra kuporodni és filmet nézni a családdal. Ahhoz, hogy igazán ünnepváró legyen az este a Konges Slojd karácsonyi mintás mami és gyerek szettjeibe öltözhettek. Babák számára cuki body és nadrág szettet is találtok a webshopban. 

Amikor lefekvésre kerül a sor a gyerkőcök csodaszép karácsonyi mintás ágyneműben hajthatják álomra a fejüket. 

Jó készülődést kívánunk!

A MiniStudio.hu csapata

Share this post

Vissza a Bloghoz