A tökéletes babaváró buli szervezése 5 lépésben

Vissza a Bloghoz
Babaváró buli

A tökéletes babaváró buli szervezése 5 lépésben

Babaváró bulit szeretnél szervezni egy barátnődnek, vagy akár saját magadnak? Ebben a cikkben összeszedtük a legfontosabb lépéseket és tennivalókat!

A várandósság egyik legizgalmasabb része, amikor megtudod, hogy kisfiút vagy kislányt vársz-e. A nemek feltárásának pedig a legjobb módja egy babaváró buli, amibe barátaid és családtagjaid is bevonhatod. Mindegy, hogy saját magadnak, a párodnak vagy a barátnődnek szervezel babaváró bulit, az alábbi ötletekkel biztosan felejthetetlenné teszed a pillanatot!

Kezdd a legelején 

Első lépésként egy igazán kreatív feladatod lesz: találd ki a party témáját. Masni vagy csokornyakkendő? Kalózok vagy sellők? Bajusz vagy rúzs? Engedd el a fantáziád és építsd egy jól kitalált témára az egész bulit. Ezt az alapsémát pedig könnyedén összekapcsolhatod a meghívókkal, ételekkel és dekorációkkal. Így lesz majd teljes az összhang.

Tűzd ki a dátumot

A babaváró buli legideálisabb dátuma valamikor a terhesség közepén, a 20. hét körül van. Az ekkor végzett ultrahangos vizsgálat már nagy pontossággal megállapítja a baba nemét. Tűzd ki a buli időpontját, döntsd el, hogy hol legyen, majd és a meghívókat se felejtsd el nagyjából egy hónappal előbb kiküldeni. A meghívókban megkérheted meg a vendégeid, hogy a témához illő ruházatban jöjjenek vagy itt jelezheted nekik, ha némi előkészületet a részükről is elvársz.

Döntsd el, ki fog meglepődni

Miután megvan az ultrahang időpont, döntsd el, hogy te is meg szeretnél lepődni a vendégekkel együtt, vagy csak a vendégek számára lesz izgalmas az eredmény. Amennyiben te is együtt izgulnál a buli napjáig, akkor kérd meg az orvost, hogy ne árulja el a baba nemét, hanem a választ csúsztassa egy borítékba.

A legjobb, ha egy közeli barátodat is beavatod és őt bízod meg a baba nemének felfedéséhez szükséges kellékek beszerzésével. Ettől függetlenül a díszítés és a szervezés még mindig a te reszortod lehet.

A dekoráció

A legkézenfekvőbb színopciók – nem meglepő módon – a kék és rózsaszín, amihez rengeteg partikellék és kiegészítő áll rendelkezésre. A választott témádtól függően az egész lakást feldobhatod különféle kiegészítőkkel. Az ízlésedtől függően nyugodtan tárazz be színes konfetti ágyúkkal, színes füstágyúkkal, rengeteg lufival, molinókkal, maszkokkal és minden földi jóval, hogy a buli igazán felejthetetlen és stílusos legyen.

Tervezd meg az ételeket is

Akárcsak a díszítés, az ételek és a menü is igényel némi tervezést, ám szerencsére ez a feladat is rengeteg lehetőséget és kreativitást rejt magában. Az ételek jellege teljes mértékben a te döntésed, hogy hosszú menüsort tervezel főtt ételekkel, esetleg finger fooddal és salátabárral készülsz, vagy inkább rágcsálnivalókkal?

Az viszont aranyszabály, hogy az étel ne legyen körülményesen fogyasztható, főképp, ha gyerekek is jönnek a partra. Akármi is legyen az elemózsia, ne felejtkezz el a remek kiegészítőkről, amik feldobják a svédasztalt és meghatározzák a buli hangulatát.

Az elmaradhatatlan játékötletek 

A parti elején még csupán egy beavatott barát ismeri a nagy titkot, ezért a résztvevőknek és persze magadnak is nagyon izgalmas pillanatokat okozhatsz a jól megválasztott feladatokkal. Első körben kérj meg mindenkit, hogy tippeljék meg a baba nemét, majd a nyerteseknek készülj egy vicces vagy emlékezetes jutalommal.

Akár már a meghívók kiküldése során is megkérheted a vendégeket, hogy tippjeiknek megfelelően rózsaszínbe vagy kékbe öltözzenek. Amennyiben a vendégek a témának megfelelő öltözékbe jöttek, zsűrizzétek a jelmezeket és a nyertest bízd meg a lufi kidurrantásával.

Készítsetek időkapszulát

Miután kiderült a baba neme, kérd meg a vendégeidet, hogy írják le jókívánságaikat, jóslataikat és tanácsaikat a leendő gyermeknek, amit majd a 16. születésnapján odaadhatsz neki. Micsoda ajándék lesz! Rögzítsétek a legjobb üzeneteket videóra is, hogy később együtt emlékezzetek vissza a szép pillanatra.

A nagy pillanat

A baba nemének feltárása a babaváró buli legizgalmasabb része, ezért érdemes igazán látványosra venni a figurát. Az örök klasszikus babaváró lufi nem maradhat el. A lufiban rózsaszín vagy kék konfettik vannak, amikor az drámaian kidurran, mindenki látja majd a baba nemét. Készíthetsz léggömb dobozt is: tölts meg egy dobozt kék vagy rózsaszín héliumos léggömbökkel, majd amikor felnyitod a tetőt, az árulkodó lufik kiszállnak és elárasztják a szobát.

Dartsra fel! 

Nézzétek meg, ki céloz a legjobban. Tölts meg pár lufit rózsaszín vagy kék festékes vízzel, majd lógasd fel egy vászonkép elé. Ezután darts nyilakkal sorban egymás után próbálkozzatok eltalálni a lufit. Amikor kidurran, kiderül a baba neme, egyúttal a vásznon is megjelenik egy szép festékpaca. Ugyanide írhattok jókívánságokat is vagy rajzolhattok valamit a kis jövevénynek, nagyobb korában imádni fogja!

Variáld a konfettiágyút!

Nem is gondolnád, hogy a konfettiágyú mennyi lehetőséget rejt magában. Ha te húzod meg a zsinórt, érdemes a fotóssal megörökíttetni a pillanatot. Akár az összes résztvevő kezében lehet konfetti vagy füstágyú és igazán lehengerlő hatást kelt, ha visszaszámlálás után egyszerre húzzátok meg a zsinórt! Micsoda izgalom!

Fessétek meg az élményt! 

Ehhez az édes trükkhöz nem kell művésznek lenned! A feltáró időpontban viselj fehér inget, majd kérd meg a párod, hogy álljon mögéd. Ekkor a beavatott barátnő befesti az apuka kezét kék vagy rózsaszín ruhafestékkel. A kedvesed hátulról átkulcsol, a kezeit pedig a pocakodra rakja, ezzel otthagyva a színt. Remek pillanatokat kaphattok így lencsevégre!

Csomagoljátok ki a választ 

Válassz egy kék vagy rózsaszín babaruhát, majd csomagold be egy jó vastag réteg papírba. Nehezítsd a feladatot különböző ragasztókkal, celluxokkal, madzagokkal, hogy még nehezebb és érdekfeszítőbb legyen a végeredmény kiderítése.

Adjátok kézről kézre a csomagot, minden résztvevő lefejthet annyi réteget, amennyit tud. A legjobb, ha egy megbízott személy zenével irányítja a programot: amikor megállítja a zenét, a csomagot át kell adni egy következő embernek, aki tovább szedi le a rétegeket. Vajon ki lesz a nap hőse, akinek sikerül végre kibontani?

A mindent tudó torta 

Mi sem lehet finomabb, mint egy ínycsiklandó, édes titkokat rejtő torta? Belül kék vagy rózsaszín? A töltelék mindent elárul. Ez természetesen cup-cakekkel és muffinnal is működik, határ a csillagos ég. Egy biztos, a finom sütik minden alkalommal beválnak.

Fogadj fotóst 

Egy profi fotós varázslatosan tudja megörökíteni a pillanatokat, ezért gyakran döntenek úgy a párok, hogy megbíznak egy profit a fotózással. Amennyiben erre nincs lehetőséged, akkor is jelölj ki valakit, aki kifejeztetetten a fotózással foglalkozik, hiszen ezeket a csodálatos pillanatokat igazán fontos megörökíteni.

Élvezd

Az utolsó és legfontosabb tanácsunk pedig az, hogy élvezd a pillanatot, használd ki, hogy a szeretteiddel és barátaiddal vagy együtt. Reméljük, hogy elég inspirációt kaptál, itt pedig minden szükséges dolgot beszerezhetsz a babaváró bulihoz!

Share this post

Vissza a Bloghoz