Baldachin gyerekszobába: a legszebb ötletek

Vissza a Bloghoz
Baldachin

Baldachin gyerekszobába: a legszebb ötletek

A baldachin nemcsak egy dekorációs kiegészítő, ami jól mutat, hanem egy kifejezetten hasznos berendezési ötlet. Az anyag elhúzásával a zavaró fények és mozgások kizárhatóak, így bensőséges tér hozható létre, miközben „kint” nem kell megállnia az életnek. Szóval egy szép baldachin a szoba ékévé válhat, mi pedig segítünk konkrétumokkal és tippekkel, hogyan találj rá a megfelelőre!

Mi az a baldachin, és miért imádják a gyerkőcök?

A baldachin látványa a régi korok meghittségét idézheti, ugyanakkor aktuálisabb az alkalmazása, mint valaha. Hogy miért? Azért, mert az ágy fölé függesztett anyag biztonságérzetet ad. Kizárja a külvilágot, ami gyermekként olykor félelmetes is lehet és kellemes, szívet melengető közeget hoz létre. A gyerkőcök nem véletlenül rajonganak érte. A „bunkerhatás” ugyanis az első pillanattól kezdve adott, vagyis az ágyikóban külön rezidencia jöhet létre. Ahova belépni kizárólag pizsamában ér, legfeljebb csak a játékok és olykor-olykor a szülők kaphatnak külön engedélyt. A barátságos környezet azon túl, hogy hozzájárulhat az éjszakák nyugalmához, nem mindennapi látványt nyújt a gyerekszobában. Tehát mint lakberendezési fortély is jelentős.

Baldachin készítése házilag, néhány lépésben

Az első lépés a tartószerkezet megálmodása, ami lehet szögletes vagy éppen kerek, esetleg két oldalra felfuttatott. Szerkezet lakberendezési üzletekben készen is megvásárolható, míg a függönyös típushoz karnis is elegendő. Az anyag kiválasztása a következő lépés, aminek a során a funkcionalitást ildomos szem előtt tartani, például ágy fölé vastag anyagot nem jó ötlet helyezni, mert fülledté teheti a kuckót.

Hogyan válaszd ki a megfelelőt?

Érdemes a szín és anyag milyenségét első körben alapul venni. A prémiumminőség preferálása minden körülmények között célravezető. A gyermek ízlése épp úgy mérvadó, mint a szoba alapvető hangulata. A domináló árnyalatokhoz jó ötlet alkalmazkodni, ezzel látható harmóniát teremtve. A megbízhatóság pedig a minőségi anyaggal egyenlő, ez garantálja a helytállóságot, egyúttal a tartósságot.

Íme, pár gyönyörű baldachinötlet a gyerekszobába!

A Konges Slojd baldachin a dán gyártó gyöngyszeme. Gyerek- és tinédzserágyakhoz is illik, de sátornak sem utolsó. A Nobodinoz Amour baldachin exkluzivitását dupla muszlinból készült drapériája adja. Finomsága vitathatatlan, ám praktikussága sem megkérdőjelezhető. Csodaszép, a látványa egyszerre megnyugtató és üdítő. Alatta pedig az alvás pont ugyanolyan vonzó, mint a játék.

Gyakori kérdések

Mikortól lehet baldachint használni a gyerekszobában?

Akár már kisbabakortól kezdődően, hiszen a nyugodt, pihentető alvás már a kezdetektől kijár. A baldachin egy mozdulattal elhúzható, így könnyű a kicsire ránézni. A stabil rögzítésnek hála a biztonság is 100 százalékos.

A nagyobb gyerekek is szeretik a baldachint?

Még jó, hogy igen! Hiszen a meghittség, az egyedül lét olyan igények, amik életkortól függetlenek. Vagyis a baldachin akár még a tinédzserek számára is vonzó választás.

Melyik a legjobb baldachin márka?

Erre a kérdésre a legjobb egyénileg megtalálni a feleletet, lévén a fent felsorolt termékek kivétel nélkül kitűnőek. Így aztán a személyes tapasztalás szolgálhat mérvadó válaszként.

Vissza a Bloghoz