Iskolakezdés / ovikezdés? Minden amire szükséged lehet!

Vissza a Bloghoz

Iskolakezdés / ovikezdés? Minden amire szükséged lehet!

Ilyenkor augusztus végén ideje beszerezni a sulihoz, ovihoz szükséges eszközöket és felszereléseket, ami nem is olyan könnyű feladat! Ahhoz, hogy megkönnyítsük számodra a választást ebben a blogbejegyzésben szeretnénk néhány praktikus ötletet adni a kicsik és nagyobbak ovi vagy iskolakezdéséhez. Böngéssz a Back to school, iskolakezdés menüben ha megtetszett valami.

Az iskolakezdés mind a szülő, mind a gyermek számára egy nagyon fontos mérföldkő, ezért érdemes erre felkészíteni a gyermeket és persze magunkat is. A taneszközök beszerzését tervezzük meg közösen, hagyjunk szabad teret, mert ha saját maga választhatja ki a füzetborító mintáját, vagy a színes ceruzákat, akkor jobban fog kötődni a felszereléséhez és ezzel jobban is motiválható.

jegyzetfüzet

Igazán különleges élmény lesz az írástanulás, rajzolás az egyedi mintás füzetekkel. Választhatsz magad is jegyzetfüzetet gondolataid papírra vetésére, ehhez a Lucille 2 db-os 40 oldalas írószer csomagját ajánljuk.

Allan 20Backpack Bag LW12804 0022 20Cat 20rose 4

Mindenekelőtt a legfontosabb egy strapabíró ovis hátizsák, amiben sok mindent el lehet helyezni. Főleg az ovisok szeretik magukkal vinni kedvenc holmijaikat. Erre tökéletes a Liewood Gyerek hátizsák, melynek belső kialakítása elég tágas ahhoz, hogy minden elférjen benne amire szüksége lehet a gyereknek. Kiránduláshoz kisiskolásoknak is praktikus. Párnázott kivehető habszivacs hátlapja tökéletes tartást biztosít a gerincnek, ha pedig megpihen akkor párnaként is használni tudja. A belső részében található zsebekben egy szuper menta vagy levendula színű Liewood kulacs is elfér.

szilikon kulacs


Ha ez a mini hátizsák nem lenne elegendő akkor választhatsz a Konges Slojd ”LOMA JUNIOR” becenévre hallgató hátizsákok közül.
Ebben az iskolai füzetek is szépen elférnek. Ez az egyik kedvenc termékünk!

gyerek hátizsák

Tolltartó és színes ceruzák is kellenek!


A rajzórák és kreatív feladatok mindig örömteli pillanatokat csempésznek az iskolai hétköznapokba. Kellékei az írószerek, színesceruzák, filctollak, vízfestékek az óvodások és kisiskolások kedvencei. Akár művészi alkotások is készülhetnek akvarell ceruzával ami bevizezve olyan mintha ecsettel festenénk a papírlapra. De nagyon jó választás a minőségi Djeco kis művészeti kreatív készlet, mely mindig kéznél van ha rajzolni, festeni kell. Praktikus óriási dobozában rendszerezve tud visszapakolni a gyermek az alkotás után, nem kell aggódni, hogy szana szét hevernek a ceruzák az asztalon.

Írószerek


Tízórait és uzsonnát igaz kapnak a gyerekek az oviban, iskolában, de néhány szem gyümölcsöt és nassolni valót szívesen elfogyasztanak a szünetekben. Ezért szükség lehet még egy uzsonnás dobozra. A tengeri állatokkal díszített Little Dutch uzsonnás doboz szuper választás, amit könnyű tisztán tartani, és osztott rekeszeiben bármit el lehet tárolni.
Az esős napokon oviba vagy suliba menet jól jöhet a tavasz színeit idéző Djeco esernyő.

234905754 3042582912690624 8848003568098246620 n 1

Böngéssz tovább az Iskolakezdés menüben.

Kell -e külön szoba a tanuláshoz?

A gyermeket segíti a tanulásban ha a megfelelő tárgyi eszközök rendelkezésre állnak az otthonában. Alakítsunk ki a kisiskolás számára egy nyugodt tanuló sarkot a szobában. Ez különösen fontos akkor, ha kisebb testvér is van, mert zavarhatja őt a tanulásban.
Ötletes megoldás lehet például ha a kis tesónak szintén kialakítunk egy kisebb sarkot, egy cuki nyuszis fa székkel és hozzá illő asztalkával, amin ő is rajzolgathat, miközben a testvére tanul. A tanuló asztalon szépen el tudja rendezni a személyes tárgyait, írószertár tartóban rendszerezheti a tollakat, ceruzákat. Ezeket a cuki formatervezett ceruzatartókat minden kicsi és nagy egyaránt szeretni fogja.

írószertartó asztali tolltartó

Share this post

Vissza a Bloghoz