Szuper családi kirándulás tippek az őszi szünetre!

Vissza a Bloghoz

Szuper családi kirándulás tippek az őszi szünetre!

A természetben való kirándulás a legjobb időtöltés a család számára.  Amellett, hogy a friss levegő egészséges, és energiával tölt fel, még csodás közös élményeket is szerezhetünk. Nagyon sok szép kirándulóhely, műemlék és szabadtéri szórakozási lehetőség van az országban. Érdemes kihasználni az iskolaszünetet, hogy eljussunk olyan helyekre ahová a sűrű hétköznapokon nincsen lehetőségünk. 

Akár az őszi szünetre, vagy hétvégére tervezünk egy, vagy több napos kirándulást, előtte tájékozódjunk, milyen látnivalókat lehet megnézni Budapest környékén vagy picit távolabb az országban. A MiniStudio csapatával mi is szeretünk kirándulni, ezért összegyűjtöttünk segítségképpen nektek néhány olyan úti célt, ami szerintünk is jó választás lehet pici babával, vagy nagyobb gyerekekkel! 

Pakoljatok fel és irány az ország!

Úti célok pici babával – kastélylátogatás és szabadtéri parkok 

Pici babákat hordozóban szinte bárhová el lehet még vinni, mert ők teli hassal békésen szundikálnak a program közben. Érdemes kihasználni ezt a viszonylag rövid időszakot, amíg nem kezd el járni a csöppség, hogy kastélylátogatásra menjünk. Jó néhány felújított patinás magyar kastély tárlatvezetéssel látogatható. 

Praktikus tipp ha a babát elől hordható babahordozóba teszitek. Nagy kedvencünk a Konges Slojd Umami és Nola babahordozó, ami ergonómiailag úgy van kialakítva, hogy gondoskodjon a babáról és a szülőről is, akár hosszabb programon is. A párnázott derékpánt segít egyenletesen elosztani a súlyt és a párnázott vállpántok pedig különösen a nyak és a váll kényelmét szolgálják.

Néhány kastély program

Esterházy kastély – Fertőd

Maga az épületegyüttes és a kortörténeti kiállítások Fertőd város fő nevezetessége. A tárlatvezetés során bejárhatjuk a páratlan szépségű dísztermeket és a kültéri kápolnát  Ha még bírja a pici, és nem éhes akkor a kastély udvart is érdemes bejárni. A program végén pedig beülhetünk a Kávézóba egy finom Eszterházy tortát enni. 

Károlyi kastély – Fehérvárgyurgó

Azért is érdemes ide ellátogatni, mert a kastély botanikai ősparkja minden évszakban felejthetetlen élmény ad kicsiknek és nagyoknak. Bejárható a kastély történeti kiállítás tárlatvezetéssel. Ha hosszabb időt szeretnétek eltölteni itt akkor a kastélyban üzemelő szállodában meg is lehet szállni pár napra. 

Úticélok nagyobb gyerekekkel

Nagyobb gyerkőcök 2-3 évesen már nem maradnak egy helyben, őket aktív programokkal kell lefárasztani. Egy-egy kisebb kirándulás remek élmény lehet a számukra. Budapesten a Normafa park igen kedvelt hely, innen számos látnivalót lehet elérni. A gyerekek kedvükre játszhatnak és szaladgálhatnak az Anna réti játszótéren. 

Egyik legszebb kilátópont Budapest legmagasabb pontján a János hegyi Erzsébet kilátó, ahová a feljutás emelkedőn keresztül vezet.  

További információkat itt olvashattok:  https://normafapark.hu/index

Élményekkel teli aktív programok – kaland és élményparkok

Ha aktív programokra vágytok akkor erre a legjobb időtöltés egy szuper izgalmas élménypark felkeresése. Kicsik (3 éves kor felett)  és vállalkozó szellemű nagyok számára ajánlott. Kalandparkok széles palettája található az országban, mindenki kedvére tud választani. Van ahol tematikus programokon is részt lehet venni. A fák tetejére álmodott hidak és lépcsők garantáltan felpörgetik az adrenalint és újszerű élményt adnak. 

Néhány kaland és élménypark tippet a https://www.bejarhatomagyarorszag.eu/az-orszag-legizgalmasabb-szabadteri-szorakoztato-parkjai/szabadtéri szórakozáshoz itt találtok.

Barlangok 

Csodás természeti kincsek a barlangok, melyeket karszt- és hévizek formáltak az idők során. Budapest az egyetlen főváros mely alatt kiterjedt barlangrendszer található, ezek közül jó néhány látogatható. A világörökség részeként számon tartott Budai vár barlang labirintusát garantáltan élvezni fogjátok. A Budai-hegység vonulatában a Rózsadomb térségében is számos barlangot ismerünk. Fedezzétek fel ezeket!

A kiránduláshoz számos kiegészítőt találtok a MiniStudio Őszi/Téli kollekciójában!

Csodás időtöltést kívánunk! 

A MiniStudio csapata

Share this post

Vissza a Bloghoz