Zoknit és harisnyát a picik és nagyobbak lábára

Vissza a Bloghoz

Zoknit és harisnyát a picik és nagyobbak lábára

Miről is szólhatna az ősz és tél?  Nem másról  mint a réteges öltözködésről. Nagyon fontos a gyerekek réteges öltöztetése. Ilyenkor előkerülnek a melegebb anyagokból készült ruhadarabok, pulcsik és nadrágok. Erről már írtunk egy összefoglalót nektek ebben a blogban.

Köztudott, hogy a  pici babák hőháztartása eltér a felnőttekétől, ezért végtagjaik sokkal hidegebbek, mert hamarabb lehülnek. Ezért nehéz eltalálni mi a legmegfelelőbb öltözet a számukra. Vékonyabb vagy vastagabb bodyt, harisnyát vagy inkább kezeslábast adjunk rájuk amint hűvösödik az idő? Ha rétegesen öltöztetjük fel a babát akkor az a legjobb választás. A body egy öltözködési alapdarabja a picik ruhatárának, legyen akár tél vagy nyár. 

Hogyan állapítsd meg, hogy fázik vagy éppen melege van a csöppségnek? 

Tedd a kezedet a pici nyakához, így tudod ellenőrizni a hőmérsékletét, ha hideg a nyaka, akkor fázik, ha izzadt, akkor bizony melege van. 

Alapszabály, hogy  mindig egy réteggel több ruhát adj a babára, mint ami rajtad van. 

  1. Az első réteg lehet egy hosszú ujjú body és harisnya 
  2. A második réteg egy melegebb pulóver vagy kardigán
  3. A harmadik pedig egy kabát vagy kezeslábas szett. 

 

Zokni vagy harisnya? 

A gyerekek imádnak csúszni mászni a lakásban, ilyenkor pedig praktikus a pamutból készült harisnyanadrág, ami nem csúszik le a cuki hurkás lábacskákról. Viszont már járó nagyobb 2-5 éves babákra magasszárú zoknit is lehet adni. Igazából nincsen aranyszabály – e tekintetben, az a lényeg, hogy jól érezze magát a lurkó és szabadon fedezhesse fel a játék örömét. Egy szolidabb szaladgálás nem árthat senkinek sem.

A dán Konges Slojd nyuszis és cseresznye mintás zokni és harisnya szettje igazán tetszetős darab kisfiúknak és kislányoknak egyaránt. 

1024x1024 57f99963bc9a65c46a42f3fd2ae37514

Ha valami extrább és csinosabb darabot szeretnél a pici lábára, akár téli keresztelőre vagy családi eseményre akkor választhatsz a rövidebb kötött csipkés, masnis zoknikból. 

Egy-egy ünnepi alkalomra

Egy-egy ünnepi alkalom csinos kiegészítője kislányoknak a színes pamut harisnya. 

Bűbájos és elragadó viselet lehet, akár bársony masnival az oldalán, vagy gyöngyház mintával. Néhány kedvenc színünk,  a krémfehér, piros, gránátvörös, bordó, barack és az elmaradhatatlan mustársárga. 

Kiváló minőségi gyerek harisnyák és zoknik gyártója a spanyol Condor márka, megtalálod a MiniStudio webshop kínálatában. Válasz kedvedre a gyönyörű színekből és fazonokból! 

Share this post

Vissza a Bloghoz