10 falfestés ötlet házilag kisgyerekeseknek

Vissza a Bloghoz
10 falfestés ötlet házilag kisgyerekeseknek

10 falfestés ötlet házilag kisgyerekeseknek

Összegyűjtöttünk egy csokornyi gyönyörű falfestés ötletet, amit meg tudsz csinálni teljesen házilag, akár a gyerekeid segítségével is.

A gyerekszoba fala kulcsfontosságú elem a lakásban, hiszen ez a gyermek első  játszótere, életének első fő színtere. Amikor a babaszoba festésén gondolkodunk, számos lehetőségünk akad, amik közül válogathatunk. Léteznek nagyon fiús vagy kifejezetten lányos szobák, vannak azonban, akik inkább a semlegesebb színű, egyszerűen csak szép szobákat kedvelik. A színek nagyon fontosak, hiszen bizonyított tény, hogy a színek nem csak szépek, de érzelmeinkre és hangulatunkra is hatással vannak. Az első és legfontosabb azonban amit először el kell döntenünk az a szoba stílusa, és a domináns színek. Az ajánlott két három szín mellett különböző mintákkal is díszíthetjük a babaszobát, amelyek illeszkednek a kiválasztott stílushoz, és otthonossá, kellemessé teszik a babaszobát mindenki számára. Cikkünkben ezekből a szebbnél-szebb mintákból mutatunk néhányat, amit akár a gyerekekkel közösen is elkészíthettek.

Falfestés, de hol és mit?

A babaszoba általában a ház egy eldugottabb, védettebb részén található és nem minden vendég lép be ide, tehát kézenfekvő, hogy a kezdő falfestők itt kamatoztassák először tudásukat. Ha jól sikerül a projekt, természetesen a ház többi részére is alkalmazhatjuk a technikákat. A kísérletezések mellett azonban érdemes olyan ötletekben gondolkodni, amik a gyerekek későbbi életkorában is megfelelőek lesznek, tehát érdemes hosszútávra tervezni. A falfestés alapvetően nem bonyolult feladat, de mindenképpen szükség lesz kellő kézügyességre is. A különböző festési technikákat kipróbálhatjuk először papíron is, ami amellett, hogy a gyakorlásban segít, a gyerekekkel töltött minőségi időre is egy újabb lehetőséget nyújt.

Mire lesz szükség a díszítő falfestéshez?

A falfestés első és legfontosabb lépése a tervezés. Egy jó és alapos tervvel a munka sokkal gyorsabban és gördülékenyebben haladhat.

A falak állapotát is fontos megvizsgálni, hiszen a tervezés utáni következő feladat a régi festék lekaparása, és a repedések kijavítása lesz. A csiszolás, vakolás nem kis feladat, de a szép falfestés egyik alapeleme, ezért nem érdemes megspórolni.

Következő dolgunk az anyagok beszerzése lesz, ám mielőtt szaladnánk kiválasztani a legszebb festéket, érdemes tudni a falak méretét, és nem árt a feladathoz szükséges összes eszközt gondosan összegondolni, hogy tudjuk miből mennyire lesz szükség (a falak mérete a festék mennyiségének kiszámításához lesz szükséges), ezek mellett pedig a költségeket, és a lehetséges plussz költségeket is érdemes összeírni. Amire sokan nem gondolnak az az, hogy a festékből nagyon ritka az az eset mikor egy réteg szép fedést ad, ezért érdemes úgy számolni, hogy két-, de akár három réteg festékre minimum szükség lesz.

Alapvető kellékek még a maszkoló szalag és a fólia, amik bútoraidat és a padlót, ablakokat fogják megvédeni, és természetesen szükség lesz ecsetre, hengerre és a díszítésre alkalmas eszközökre.

Házi faldíszítő festés technikák

A faldíszítő technikák használata teljesen a Ti ízlésetekre van bízva, ezer-féle létezik belőlük, így mindenki megtalálhatja az ízlésének és kézügyességének megfelelőt.

 • Szabadkezes festés

Itt az embernek teljes szabadsága van, nem köti semmijen sablon vagy minta, a kreativitásunk kibontakoztatásának legjobb eszköze. Egy hátránya azonban akad; méghozzá, hogy gyerekkel nem olyan egyszerű egy szabadkezes festést véghezvinni, azonban ha nem a tökéletességre törekszünk ez is megvalósítható. Egy szabadkezű rajz a babaszoba falán sokszor többet ér, mint bármilyen matrica, mert a gyerekek elmondhatják, hogy azt az ő apukájuk vagy anyukájuk csinálta, ezáltal is biztosítva azt, hogy a gyermek akár hányszor csak rápillant a szobája falára, az ő ügyes anyukája/apukája jusson eszébe.

 • Nyomdázás

A nyomdázás már egy sokkal gyerekcentrikusabb művelet, amit kicsik, nagyok együtt élvezhetnek. Egy igazi családi program kerekedhet a közös falnyomdázásból, nem beszélve arról, hogy a nyomdákkal gyönyörű mintákat lehet elkészíteni. Ez a technika garantáltan gyorsan a család kedvence lesz!

 • Sablon

A sablonos festés a biztosnági játékosok kedvenc választása. Itt nem lehet tévedni, nincs meg az elrontás veszélye, csak a festés élvezete. Gyerekekkel remekül végezhhető feladat, a végeredmény pedig magáért beszél. A sablonokat készíthetitek közösen, de akár boltban is lehet olyanokat vásárolni amik mindenki tetszését elnyerik.

A falfestés menete 5 lépésben:

Habár az előbbiekben már esett szó a falfestés hozzávalóiról, most lássuk részletesebben a festés menetét:

 1. Válasszuk ki a mintát és a hozzá illő technikát.
 2. Rajzoljuk fel halványan ceruzával vagy használjunk sablont!
 3. A széleknél hasznos a festőszalag.
 4. Jöhet a festés!
 5. Hagyjuk száradni.

Házi falfestés ötletek

Most pedig következzen 10 házi falfestés ötlet:

 1. Az első ötlet azoknak való, akik nemtől függetlenül egy gyönyörű babaszobát szeretnének teremteni gyermeküknek. Nem egyszerű feladat, de garantáltan megéri belevágni!
image 1
image 2

2. A második ötlet igazán haladóknak való, de egy kis befektetett idővel és energiával gyönyörűvé varázsolhatjuk a babaszobát. Egy ilyen falfestménnyel akár saját mesekönyvet is teremthetünk a kicsik szobájába.

image 3

3. A harmadik ötlet egy teljesen gyerekekkel végezhető festés. A szivacsos nyomdák igazi klasszikusok és mindig jó kedvre derítik az egész családot. Szivaccsal vagy nagyobb fejű ecsetekkel szabálytalan vonalakat vagy köröket húzhatunk és máris kész a gyönyörű fal!

image 4
image 5

4. A következő egy nagyon újszerű ötlet, csak a bevállalósaknak ajánlott:

image 6

5. Íme egy újabb nagyszerű példa a szabadkezes festéshez. A jól összeválogatott színekből szinte bármilyen formát felfesthetünk a falra, abban biztosan lehetünk, hogy a végeredmény legalább ilyen jó lesz.

image 7

6. A plafonra festett mintákkal sem lőhetünk nagyon mellé:

image 8

7. Ezekben a házikókban pont a tökéletlenségük a legjobb. Nagyobb gyerekekkel ez a minta is könnyedén megvalósítható.

image 9

8. Egy ceruzával megrajzolt körvonal után jöhetnek is az ecsetek – vagy alkalmazhatjuk a képen látható szivacsos technikát is- és nincs más dolgunk mint vonalakat húzogatni – persze a megfelelő alakzatban.

image 10
image 11

9. A szivacsos technika rengeteg féle festményhez felhasználható, akár ezekhez a zsiráfokhoz is. A foltok színátmenetessége is a szivacsnak köszönhető.

image 12

10. Végezetül, a kisfiúk kedvence, a fiú szobák örök klasszikusa, az autók sem maradhattak ki. Ezeket megfesthetjük szabad kézzel, de vásárolhatunk (vagy akár készíthetünk) hozzájuk sablont is.

image 13

A kedvenc fali dekoráció termékeink

 1. Liewood Gera Faliszőnyeg – Maci: Ez a macis faliszőnyeg akár kisfiúk, akár kislányok szobáját is díszítheti. Amellett hogy aranyos rendkívül puha és meleg is, így akár falvédőként is funkcionálhat.
 2. CamCam ABC Poszter – Állatok és növények: Ez az oktatási poszter amellett, hogy tanítja is a gyerekeket gyönyörű szép illusztrációkkal van tele. Szépsége mellett megismerteti a gyerekekkel a virágokat, állatokat és az ábécét is.
 3. Little Dutch felfűzhető gúnár: Ezek a felfűzhető, puha apróságok csodás díszei lehetnek a gyerekszobának. Rengeteg -féle létezik belőlük, és ízlésed szerint válogathatod össze, hogy miket szeretnél egymás mellé fűzni. A fali dekorációkat megtekintheted IDE kattintva.
 4. Fabelab Szivárvány fali dísz – nagy méret: Ez a szivárványos falidísz már-már klasszikussá vált, így a te kislányod szobájából sem hiányozhat!

Share this post

Vissza a Bloghoz