A modern babaszoba 10 legfontosabb kelléke

Vissza a Bloghoz
modern babaszoba

A modern babaszoba 10 legfontosabb kelléke

Amikor a modern babaszoba kialakításáról van szó, a cél, hogy tökéletes egyensúlyt teremtsünk a stílus és a funkció között. Egy jól megtervezett babaszoba biztonságos, praktikus, szép és békés oázis lesz, szülőknek és gyermeknek egyaránt. Bizonyára számtalan babaszoba ötletet láttál már az interneten, ezeket egy kis segítséggel te is megvalósíthatod. Kövesd tippjeinket, hogy mesébe illő, modern babaszobát rendezhessetek be. 

Létezik „legjobb babaszoba”? Persze! 

A babaszoba berendezése és díszítése akár befektetésnek is mondható, ezért érdeme alaposan megtervezni a lépéseket, mielőtt elkezdenél fejetlenül vásárolni. Szerencsére cikkünkből mindet megtudhatsz, hogy ne fuss plusz köröket és feleslegesen ne költsd a pénzedet. 

  1. lépés: Válaszd ki a szobát

Kezdd azzal, hogy számba veszed a leendő szoba lehetőségeit. Közel van a hálószobához? Mennyire van messze a konyha? Milyen erős hangok szűrődnek be? Elég ablak van rajta? Elég nagy lesz akár a gyermek nagyobb korára is? 

Elegendő a térbe áramló természetes fény? Számtalan kérdés vár megválaszolásra, ezért mindenekelőtt ismerd meg és tudatsan térképezd fel a minden tulajdonságát. A pontos méretek levételéről se feledkezz meg. 

2. lépés: Válaszd ki a stílust

Az Instagramon és Pinteresten keringő babaszoba-ötletek bizonyára a te fantáziádat is megmozgatják, rengeteg remek ötlet és kép áraszt el bennünket. Állíts össze egy hangulattáblát a platformokon és így még több hasonló stílusú ötlet jut el majd hozzád. 

Itt az ideje meghatározni tehát azt a stílust, ami legközelebb áll a szívedhez. Napjainkban a legnépszerűbb opció a modern stílusú babaszoba, hiszen ez maga a praktikum és szépség találkozása. Egyébként az interneten számtalan kvíz és teszt segíthet a kedvenc stílusod meghatározásában. 

A stílus behatárolása után a színek kiválasztása következik. Mindenképpen színpalettában gondolkodj, ne pedig egy színben. Bézs, kék, rózsaszín és ezek különböző árnyalatai is szóba jöhetnek, de természetesen ezeken a hagyományos árnyalatokon kívül más opciók is levehetnek a lábadról. Itt is érdemes segítségül hívnod az internetet, hiszen rengeteg színpaletta összeállítás elérhető, csak bökj rá arra, amelyik a legközelebb áll hozzád és már meg is vannak a vezérszínek. 

Ehhez a döntéshez a későbbiekben viszont ragaszkodj, mert a véletlenszerűen bekerülő, nem odaillő színek teljesen felforgathatják a harmóniát.  Mindemellett légy reális, hiszen a babaszoba nem kis befektetés, emiatt érdemes priorizálni a megvásárolni kívánt termékeket és a legfontosabb darabokat előtérbe helyezni. Alapszabály, hogy a legfontosabb darabok mindenképpen legyenek kifogástalan minőségűek, így az egész szoba még alacsonyabb költségvetésből is minőségi hatást kelt majd.

A modern babaszoba egyik legnagyobb előnye, hogy mindig letisztult és átlátható. Ursula Wesseling belsőépítész, a Room to Bloom-nak azt mondta, hogy a tökéletes babaszoba minden esetben tartalmaz egy gyönyörű kiságyat és egy nagyméretű komódot. 

Azt javasolja, hogy a szoba színének kialakítását kezdjük semleges alappal, majd a dekorációval és a bútorokkal rétegezzük a színt. Ez hosszú élettartamot biztosít a designban ahogy a gyermek nő és nem kell nagy változtatásokat eszközölni ahhoz, hogy a babaszoba gyerekszobává avanzsáljon. Ezeket az elveket követtük mi is a legfontosabb bútorok felsorolásánál.

3. lépés: Melyik a legfontosabb bútor a babszobában?

Összeszedtük a legfontosabb bútorokat a babaszobába, hogy ezzel se kelljen bajlódnod. Ne feledd, hogy a szobának három alapvető funkciója van: alvás, etetés és öltözés, a későbbiekben pedig a játék színtere is lesz. Éppen ezért érdemes előre priorizálni a bútorok méretét és elhelyezkedését. Az alábbi bútorok azonban nélkülözhetetlenek:

Babaágy
Nem kérdés, hogy miért első a listán, hiszen a pici ideje nagy részét az ágyban fogja tölteni. A legtöbb babaágy több évet is kiszolgálhat, mert állítható rácsokkal és mérettel rendelkezik.

Baldachin
A baldachin nem hiányozhat egy igazán szép babaszobából, hiszen otthonos, kuckós hatást kelt.

Szekrény
A szekrény kiválasztásánál érdemes figyelembe venni a szoba lehetőségeit és a lehető legnagyobb darabot választani. Hidd el, nagyon hamar megtelik cuki kelengyékkel még a legnagyobb szekrény is! 

Pelenkázómatrac
A baba igen sok időt fog a matracon tölteni, érdemes nem itt kompromisszumot kötni a minőség kérdésében. Csakis a legjobbat érdemli! 

A Liewood pelenkázómatrac, cserélhető huzattal, mesés mintákkal kapható.  A matrac minden szobában jól mutat kifinomult megjelenésével, mely kellemes és puha a baba számára. A belső hab kiváló minőségű, ezáltal extra kényelmet nyújt a babának a pelenka vagy ruha csere közben.

Függöny
A függönyök nagyban hozzájárulnak a szoba hangulatához és az alvás minőségét is javítják. Ha igazán elegáns hatást akarsz elérni, akkor válassz földig érő függönyöket. 

Falmatrica
Nagyon hangulatos és igencsak kedvező árú megoldás egy kis plusz hangulat megteremtéséhez. A gyerekek is imádni fogják!

Rácsvédő
Egy stílusos, mégis nélkülözhetetlen darab a babaszobából. Ugye te sem szeretnéd, ha a pici beverné a fejét? Védd meg ezekkel a csodás darabokkal! 

Indián sátor 
Nincs olyan Instagram tábla, ahol ne szerepelne indián sátor a babaszoba képeken, egyszerűen alap darab. Egy igazán izgalmas felfedezésre váró hely, ahol a kisgyermek saját birodalmat építhet, beviheti kedvenc játékait és könyveit, szundizhat és kedvére játszhat barátaival. A játszósátorba a felnőttek is csak vendégként vagy mesét olvasni léphetnek be! Ha meghívást kaptál akkor bolondozzatok együtt és éljétek meg együtt a játék örömét. 

A modern családok belső terét forradalmasította a spanyol Nobodinoz Főnix Indián sátor kollekcióval, amely 100% organikus pamut OEko-Tex tanúsítással rendelkezik.

Labdamedence
Nem is kérdés, miért kötelező darab egy labdamedence. Rettentően cuki, ráadásul szerez neked néhány extra perc énidőt is, hiszen a gyerek később egyedül is remekül elszórakozik benne.

Babzsák

A modern babaszoba kihagyhatatlan kelléke, de akár a nappali kiegészítő eleme is lehet! A spanyol Nobodinoz márkánk egyik legszebb darabja az extra kényelmes bársony babzsák, amely eleganciát kölcsönöz a szoba belső terének.

Párnák
Az egyik legjobban varálható és legkedvelteb kiegészítők: párna nélkül nem létezhet babaszoba. 

Nobodinoz kollekciónk egyik legszebb párnája a csillag és hold formájú bársony párna, amely az éjszaka hangulatát adja vissza, nyugodtságot kölcsönöz és vigyáz az álmunkra. Rendkívül puha, mosható, előkelő és modern. Kihagyhatatlan kelléke minden gyerekszobának, de akár a nappalit is feldobhatod vele!

Variáld a textúrákat

Ha alaposan megnézed a Pinteresten lévő képeket, észre fogod venni, hogy a terek jól rétegzettek, több egymással harmonizáló textúra és felület találkozik. A plédek, párnák, függönyök, textilek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy igazán tökéletes összhang legyen a szobában, ezekkel egyáltalán ne spórolj. 

Bővítsd a tárolási megoldásokat

A rendszerezés és az átláthatóság már kisgyermekkorban is nagyon fontos. A gyermeket önállóságra sarkallja, ha Ő is tisztában van, hogy melyik játék hol található a kis birodalmában. A Liewood Weston tárolóládák ideálisak minden gyerekszobába, fürdőszobába vagy íróasztalhoz. Hihetetlenül sokoldalú, tökéletes tárolóként és rendszerezőként működik. 3 méretben, és rengeteg színvariációban kapható. Ne felejts el minél több tárolási megoldáson gondolkozni, hiszen fontos, hogy mindig rend legyen a szobában.

Tartsd rendben az íróasztalodat

A szép formatervezésű Liewood Rosemary asztali tároló úgy van kialakítva, hogy hornyolhatóak és egymásra helyezhetők. 2 rekeszből áll, de a rekesz elválasztó, szükség esetén eltávolítható. Az asztali tároló óvodáskorúak, iskoláskorú gyermekek számára készült, hogy megtanulják rendszerezni a kis dolgaikat. Az íróasztal elengedhetetlen kelléke. Szép formatervezés, feldobja a gyerekszobát, de a lakás bármely pontján elhelyezhető.

Hozz létre zónákat a szobán belül

Ahogy egy modern otthon, úgy egy modern babaszoba is rugalmas: egy sarok lehet egyszerre olvasóhely, etetősarok vagy játékállomás is. Keress olyan kerekes bútorokat, amiket kedvedre mozgathatsz a szobában.  

A modern babaszoba lényege, hogy olyan teret alkossunk, ami növekszik és a funkcióhoz mérten változtatható. Végül pedig ne felejtkezz el a személyes tárgyak, családi képek kihelyezéséről, hiszen végeredményben ezek adják meg a szoba lelkét.

Share this post

Vissza a Bloghoz