Rágómaki sokféle színben

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Hogyan segítsük át a babánkat az első nehézségekkel járó időszakán?

Még csak most született, de máris megannyi dologgal kell megküzdenie a pici babádnak. Ezen küzdelmek egyike, a fogzás időszaka, amely egy hosszan tartó folyamat a kisbaba életében. A szülő legfontosabb feladata ebben a fejlődési folyamatban, hogy lehetőség szerint minél inkább megkímélje és átsegítse gyermekét ezen a néha fájdalmas és küszködéssel járó időszakon.

Mit jelent a fogzás és mikor kezdődik?

Fogzásról beszélünk, amikor a babák fogcsírái növekedésnek indulnak. A növekedés közben pedig az íny felé igyekezve próbálják áttörni a kisbabák ínyét és kibújni az íny alól.

Ez a nagyon fontos folyamat a babák első hónapjaiban már elkezdődik és átlagosan életük 6. hónapjában találkozhatunk először azzal a bizonyos kis fehér fogacskával a szájában. Természetesen minden kisbabának más és más a fejlődési folyamata, ezért nem kell megijednünk, ha a babánknak már sokkal hamarabb vagy esetleg hónapokkal később bújik elő először az a bizonyos fogacska.

A lényeg, hogy figyeljünk a tünetekre, amelyekből rájöhetünk, hogy náluk is elkezdődött a fogzás időszaka, hiszen ez a 20 fogacska előbb-utóbb ki fog bújni. :)

Mik a fogzás legfontosabb jelei?

Folyton ruhát cseréltek, mert minden tiszta nyál?

A leglátványosabb jele a fogzásnak a nyáladzás. A rendszeres body csere és nyálkendő csere esetén már szinte biztosak lehetünk abban, hogy elkezdődött ez a várva várt időszak, amin szeretnénk minél hamarabb túl lenni.

Ha pedig nem szeretnéd óránként átöltöztetni babád, a legjobb praktika, amit tehetsz, hogy nyálkendő segítségével itatjátok fel a fokozott nyálazást. Mégiscsak egyszerűbb nyálkendőt cserélni a nyakában, mint ruhát…

Állandóan rágcsál? A kis kezeit folyton a szájába veszi vagy bármi, amit a kezébe adunk a szájában köt ki? Fogzáskor az íny érzékeny és a fogcsírák növekedése miatt viszkethet a kicsi ínye. A viszketés csillapítására pedig a legjobb gyógyír, ha rágcsálhat a baba, ezzel enyhítve a kellemetlen tüneteket. A biztonságos rágcsálásra, számtalan baba rágókát találhatunk, közöttük is ez egy legközkedveltebb a szülők és a babák körében, a rágómakik.

Ha pedig ezek a tünetek nem lennének eléggé egyértelműek számunkra és nem vagyunk benne biztosak, hogy ezek valóban a fogzással járó tünetek: megvizsgálhatjuk babánk ínyét, ha duzzadt és piros akkor biztosan fogzással állunk szemben.

Ha pedig nyugtalan, sír az addig éjszaka alvó kisbabánk sírva ébred, ugyanez a helyzet.

Kísérő tünetek lehetnek továbbá a kipirosodott arcocska, a pelenkakiütés, az étvágytalanság, a fülpiszkálás és a hőemelkedés. A szülők legfontosabb feladata, hogy átsegítse gyermekét ezen a nyűgösebb időszakon.

Na de lássuk hogyan segíthet az említett rágómaki a fogzáson?! És mikortól adható oda a babának?

A rágómakik méretének és ergonomikus kialakításának köszönhetően a legapróbb kezek is könnyedén megtudják fogni már pár hetes kortól.

Épp ezért már 3 hónapos babának nyugodtan és biztonsággal odaadható egészen az utolsó fogzás végéig tehát nagyjából 3 éves korig.

Milyen anyagokból készül a rágómaki?

Minőségi, BPA mentes bababarát anyagokból készült makikat minden oldalról könnyedén és biztonságosan tudja rágcsálni a baba. A makik FDA és CE tanúsítvánnyal rendelkeznek. Azonban van még egy összetevő, amely még egyedibbé teszi ezeket a kis makikat, BioCote antimicrobial technológia segít megelőzni, a baktériumok elszaporodását a mindennapos használat mellett is.

A makifejek hátulján apró puha gumók vannak, amelyek közvetlenül elérnek a fájdalom forrásához és kíméletesen masszírozzák az érzékeny területet.

A rágóka kiválasztásánal több szempontból is jó, ha figyelembe veszed milyen anyagból készül és milyen könnyen tisztítható. Mivel a baktériumok szeretik a nedves környezetet egy rágóka tökéletes hely lehet nekik arra, hogy elszaporodjanak… DEEE :)  a makikat nyugodtan beteheted a mosogatógépbe vagy sterilizáló készülékkel is fertőtlenítheted. Így aztán nap, mint nap megújult tisztasággal és gondoskodással adhatod újra babád kezébe.

Szebbnél szebb színekben és aranyos formákban már nem csak makikkal találkozhatunk, hanem a babák által kedvelt állatkákkal pl.: zsiráffal, malaccal, oroszlánnal, rókával.

TIPP a fogzáshoz: Vidd fel a fogzási fájdalmat csillapító gélt vagy granulátumot a Rágómaki fejére és segíts a babának bemasszírozni oda, ahol éppen fáj!