A 10 legjobb babaváró ajándékötlet

Vissza a Bloghoz

A 10 legjobb babaváró ajándékötlet

Segítünk kitalálni, milyen babaváró ajándékkal lepd meg a születendő babát és a szüleit. Íme, a 10 legjobb ötlet!

Mire lehet szüksége a babának, anyának és apának?

Az egyik legfontosabb tény, hogy a babaváró ajándék nem pusztán a pici babának szól, hanem a szülőknek is. Sokan megfeledkeznek az édesanyákról, s igazság szerint a legtöbben egy az egyben kihagyják a képletből az édesapákat. Pedig a teljes elégedettség egyik záloga, ha mindenki boldog. 

A következő évek úgyis a gyermek körül forognak majd, s ez így van rendjén. Viszont ahhoz, hogy a családi idill megmaradjon, elengedhetetlen az, hogy a szülők jól érezzék magukat. Mert a gyerkőcök extra érzékenyek, és szavak nélkül is ráéreznek arra, hogyha valami nincsen rendben. Száz szónak is egy a vége, a kreatív babaváró ajándék nem feltétlenül csak az érkező apróságokról szól, hanem a gyermeküket váró szülőkről is.

10 babaváró ajándékötlet

El is érkeztünk a várva várt felsoroláshoz, aminek a segítségével könnyű kiválasztani a befutó meglepetést. A vicces babaváró ajándék általában telitalálatos döntés, mert a nevetés olyan gyógyír, ami a testnek és léleknek egyformán megkönnyebbülést hozhat. S bár a babavárás időszaka boldogsággal, izgalmakkal teli, de óhatatlanul akadnak stresszes, szorongós pillanatok, amiknek az oldására nincs is jobb gyógymód, mint egy kiadós rekeszizom-mozgatás. 

Természetesen, ha nem vagy biztos abban, hogy a szülők pontosan mennyire is értékelik a humort, akkor érdemes elkerülnöd a szélsőségeket, így garantált a siker. Na, de nézzük azt a bizonyos listát, ami tíz ötletet kínál! Persze, ha van egyéb ajándékvariáció a tarsolyodban, akkor bátran élj vele, lévén te ismered a legjobban a szülőket.

1. Babaváró pelenkatorta

Az örök Jolly Joker, a befutó, az utánozhatatlan. A torta minden olyan terméket tartalmazhat, amire csak szüksége lehet a családnak. Egyrészt, ahogy azt az elnevezés is sejteti, a pelenka főszerepet játszik a meglepetés összeállításában. És hát kár lenne vitatni, hogy ez az a kellék, ami nem hiányozhat egyetlen kisbabás háztartásból sem, és amiből ráadásul sohasem elég. Az első releváns kérdés ezen a ponton a pelenka mérete. A legtöbben logikusan rávágják, hogy a legkisebbel célszerű kibélelni a tortát, mert arra lesz első körben szükség. Ez igaz ugyan, de egyrészt általában a szülők a kezdeti lépésekhez bevásárolnak, másrészt a kis méret hamar átvált nagyobbra. Vagyis célszerű vagy több méretet is beszerezni, ezáltal biztosra menni, vagy élből nagyobb variánsokkal indítani, így a jövő megalapozása kipipálható pelenkaügyileg.

Ezek után következhet a „töltelék”. Jelen esetben nem krémről beszélünk, bár a szülőknek jöhet egy tálca sütemény is kísérő ajándékként. Tulajdonképpen bármi megfelel erre a célra, ami releváns a kisbaba érkezésekor. Cumi, cumisüveg, rágóka, plüss, babapléd, ruhanemű, textilpelenka. Jó tanács: ezen a ponton is kifizetődő taktika gondolni a szülőkre. Úgyhogy a tortába belerejthető az anya kedvenc testápolója, csokija vagy magazinja, akárcsak az édesapa befutó ropogtatni valója, esetleg sportújságja, de nyilván ezek a tételek akkor elég ütősek, ha egy az egyben személyre szabottak.

2. Babajáték

A játékok is a toplista elején szerepelnek, mert nélkülözhetetlenek. Itt is jó ötlet egyből a jövővel is tervezni. Kezdetben a színes, formás, figyelem felkeltő variációk a legjobbak, később jöhetnek a rágókák, amik fogzáskor aranyat érnek, aztán a plüssök, szundikendők, csörgők és így tovább.

3. Mert bábozni jó!

Ha már a játékokról beszéltünk, akkor nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a bábjátékokat sem. Az ugyanis ma már tudományos kísérletek alapján is bizonyított tény, hogy a mozgások, hangok, színek, formák kavalkádja még az újszülötteket is érdekli, és serkentheti az agy különböző területeit.

4. Babaruha

Ez egy kényes pont, mégsem érdemes mellőzni a felsorolásból. Azért kényes, mert a szülők ízlése a mérvadó leginkább. De közeli kapcsolat esetén azért jól áthidalhatóak a rázós kérdések. Mindenesetre babaruhából sohasem elég, hiszen ahogy a kicsi nő, úgy cserélődnek a készletek. Miközben azért az elhasználódás sem kivédhető egy-egy jól sikerült büfiztetésnek és örömteli bekakilásnak köszönhetően.

5. Egy üveg finom bor vagy kézműves sör – Babaváró ajándék apának

Természetesen ez a pont nem a kisbabának, hanem az örömapának szól! A babaváró ajándék apának akkor telitalálatos, ha nem feltétlenül a gyermekvárás a témája. Mert mindenki vágyik a kizökkenésre. Pár finom, kényeztető korty a kedvenc italból felejthetetlen élménnyé válhat, vagy éppen a tejfakasztó buli főszereplőjeként is feltűnhet.

6. Kedves babaváró ajándék kismamáknak: egy tábla kézzel készített csokoládé

Ha már az apák sorra kerültek, akkor a babaváró ajándék kismamáknak sem maradhat ki a felhozatalból. Ebben az esetben is jó ötlet arra apellálni, hogy a meglepetés ne a gyermekről szóljon. Egy édesanyának úgyis teste-lelke a bébi körül forog. Ráadásként ami az anyának öröm, az nyomban a babának is az, úgyhogy ez egy csodálatos körforgás. A kedvenc csokoládé majszolása nemcsak azért euforikus élmény, mert a csoki telve van örömhormonokkal, hanem azért is, mert pár pillanatig nem kell másra figyelni, kizárólag az ízlelőbimbók kényeztetésére.

Végül pár gyors ajándéktipp!

7. Babzsák – mert minden gyerekszobában jól jön egy plusz kényelmes fekhely. Kihagyhatatlan kelléke minden gyerekszobának, de akár a nappali kiegészítő eleme is lehet!

8. Baldachin – mert ez a kiegészítő különleges miliőt ad a gyerekszobának. Tökéletes ágydíszítést kínál a baba kiságyához vagy a gyerekszoba bármely pontjához. Biztonságot és békés hangulatot teremt.

9. Falmatrica – mert minden csöppségnek kell olyan kedvenc, aki jól mutat a falon. Meg fogsz lepődni, hogy a falmatricák milyen jól néznek ki a falon, és hogyan változtatják meg alapjaiban a szoba külsejét.

10. Játszószőnyeg – mert játékból sosem lehet elég! A kisbaba életében az első legfontosabb mérföldkő a forgás. Egy puha játszószőnyeggel igazán fantasztikus élménnyé válhat a hason fekvés és az abból eredő mozgás. Kínálatunkban található Little Dutch játszószőnyeg 3 színben: virágok és pillangók a lányoknak, tengerész mintákkal a kisfiúknak és egy unisex gúnáros változat is elérhető. 

11. Játéktároló – rendszerezd a játékokat stílusosan! A rendszerezés és az átláthatóság már kisgyermekkorban is nagyon fontos. A gyermeket önállóságra sarkallja, ha Ő is tisztában van, hogy melyik játék hol található a kis birodalmában. Webáruházunkban található elegáns bársony tároló kosár a spanyol Nobodinoz márkától többféle színben és méretben, emellett  újrahasznosított műanyagból készült Weston tároló ládák és praktikus tapadókorongós fürdőszobai tárolók a Liewood márkától.

12. Állatos gyerekszékek –  hamar a gyerekszoba központi helyévé válik, komfortos légkört teremt, a gyerkőcökre inspirálóan hat. Elérhető 4 változatban: nyuszis, macis, rókás és őzikés szék a Tender Leaf Toys márkától.

További ötleteket találhatsz a babakelengye lista cikkünkben is!

Share this post

Vissza a Bloghoz