Izgalmas és kiváló minőségű babajátékokat keresel? A kínálatunkban több száz válogatott játékot találsz, bármekkora babának szánod is az ajándékot.

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Babajátékok: esztétikus és praktikus darabok

A tökéletes babajáték megtalálása nem egyszerű, hiszen mindenki a legjobbat szeretné gyermekének. A választást meg lehet könnyíteni, ha minőségi, nagy tapasztalattal rendelkező gyártók termékei között válogatunk – mutatjuk, mire kell figyelni!

Hogyan válaszd ki a legjobb babajátékot?

Egy szülő számára a legfontosabb, hogy mindent megadjon a gyermekének – ez természetes. Itt elsősorban nem luxustermékekre kell gondolni, ezek ugyanis csak egy bizonyos réteg számára elérhetőek, sokkal inkább olyan játékokra, amelyek megfelelően, életkorához illően fejlesztik a gyermek képességeit. Éppen ezért fontos, hogyan választunk, amikor egy születésnapra, névnapra, esetleg karácsonyra ajándékot keresünk.

Két kiemelkedő részlet van, amire mindig figyelni kell: az egyik a már említett, életkorhoz illő választás, a másik a minőségi alapanyagok preferálása. Ami az életkori sajátosságokat illeti, egy kisebb gyermeknek felesleges és akár veszélyes is lehet idősebbeknek való játékot vásárolni. Ezek úgy lettek kialakítva, hogy az adott korosztályhoz illeszkedjenek, azaz olyan méretű részekből állnak, amiket az adott életkorban járó gyermek nem tud lenyelni, felszippantani. Ha azonban egy nagyobbaknak kitalált babajáték a kicsikhez kerül, ez a veszély fennáll. Ha pedig megfordítjuk a képletet, azaz egy nagyobb gyermek kap egy babáknak való játékot, azt unalmasnak találhatja, így nem akar majd vele játszani.

A minőségi alapanyagok kiválasztása hasonló szempont miatt fontos. Nem szabad senkit kitenni annak a veszélynek, hogy a letörő, leszakadó kis darabok miatt orvosi segítséget kelljen kérni. Ha minőségi alapanyagokból, megfelelően összeszerelt, alaposan letesztelt játékokat választunk, ennek a veszélyét a minimálisra csökkentjük.

Miért fontos a babának a játék?

Még egy kérdést érdemes tisztázni a játék kiválasztása előtt: egyáltalán szüksége van erre a gyermeknek? A válasz egyértelműen igen, de csak akkor, ha megfelelő, a képességeit fejlesztő eszközökről van szó. A jó babajáték és gyerekjáték már egészen pici korban fejleszti a motorikus képességeket, a szem és a kéz koordinációját, illetve tapasztalatokat is adnak számukra, amelyeket aztán a kis életük első éveiben hasznosítani tudnak. Szóval játékokra, a szülőkkel való közös játszásra hatalmas szükség van!

Az öt kedvenc babajáték márkánk

A fentieket olvasva felmerül a kérdés: melyek azok a gyártók, amelyek megfelelnek minden feltételnek, amelyek a legjobbak a képességfejlesztő játékok elkészítésében? Összeszedtünk öt brandet, amelyet jó szívvel ajánlunk mindenkinek!

  • Maileg: a kiváló minőségű játékokra szakosodott dán gyártó termékeivel nem csak fejleszt, de örömet és vidámságot is hoz a gyermekek napjaiba. Állatos témájú, babázáshoz tökéletesen alkalmas termékei kisfiúknak és kislányoknak is jó választást jelentenek.
  • Tender Leaf Toys: a brandre az eredetiség és az angol stílus a jellemző – aki nem tudja, utóbbi mit jelent, elég megnézni néhány a kínálatban szereplő terméket. Nem csak a testi, de a lelki fejlesztésben is fontosak ezek a játékok, amik a kreativitás fejlődéséhez is hozzájárulnak.
  • Djeco: a francia cég alapelve a magas minőségű játékok készítése. Hét évtizede mozognak ebben az ágazatban, így mindent tudnak, amit a babajátékokról érdemes tudni. A különleges színvilágot viselő termékeikkel gyermekek millióinak szereztek már örömet.
  • Little Dutch: a holland céget egy testvérpár alapította, kifejezetten azért, hogy jól használható, kiváló minőségű és biztonságos termékeket hozzanak létre, olyan színvilággal, amely nem csak a kicsik, de szüleik tetszését is elnyeri.
  • Sophie: a Sophie név nem csupán a brandet jelöli, hanem azt a kis zsiráfot is, amely minden terméken megjelenik. Sophie zsiráf egy francia csodajáték, ami teljes egészében természetes anyagokból, legfőképpen kaucsukból készül, így sokan ezt tartják a tökéletes rágókának.

Az öt kedvenc babajáték kategóriánk

Végezetül jöjjön öt játékkategória, amit kiemelten is ajánlunk!

  • Babaróka: hétköznapi történeteikkel és az érzelmek valós megjelenítésével a Babaróka-könyvek hatalmas népszerűségnek örvendenek szülőnél és gyermeknél egyaránt.
  • Hangoskönyv gyerekeknek: az olvasás megszerettetésében hatalmas a hangoskönyv szerepe, éppen ezért minden gyermeknek ajánlunk legalább egyet a játékai közé.
  • Játék alagút: elsősorban a mozgásfejlesztésben segít egy játékalagút, ám emellett hatalmas buli is a használata.
  • Memória játék: ez a játéktípus a tökéletes megoldás arra, hogy a gyermek kognitív fejlődését elősegítse. Szintén előny, hogy gyerek és szülő együtt is játszhatja.
  • Vízzel színező: egy színező, ahol nem kell sem festéket, sem színes ceruzát használni – a víz megold mindent, amikor átfesti a lapokat a kívánt árnyalatra. Főnyeremény!