Újszülöttnek ajándék: 5 szép és igényes ötlet

Vissza a Bloghoz
Újszülöttnek ajándék: 5 szép és igényes ötlet

Újszülöttnek ajándék: 5 szép és igényes ötlet

Újszülöttnek ajándékot választani nem mindig könnyű. Összegyűjtöttünk 5 biztosan örömet hozó ajándékötletet, de azt is megmutatjuk, mit érdemes elkerülni!

Gyermek született a családban, baráti körben, és szeretnénk meglepni valami szép dologgal az első látogatás során? Újszülöttnek ajándékot választani nem egyszerű feladat, azonban nem is lehetetlen küldetés abban az esetben, ha odafigyelünk néhány apróságra.

Fontos, hogy ne csak a külsőségekre koncentráljunk, hanem az meglepetés biztonságos legyen a baba számára, és mind a gyermeknek, mind pedig a szülőknek örömet okozzon. Ebben a cikkben bemutatunk 5 szép és igényes ajándékötletet, amely egész biztosan jó meglepetés lehet, és néhány olyat is, amit érdemes lesz elkerülnöd.

5 hasznos és szép újszülött ajándék ötlet

Kötött babacipő

Egy újszülött gyermek nagyon gyorsan növekszik, így nem egyszerű a számukra megfelelő ruhadarabokat találni. A cipők esetében előfordulhat például, hogy 1-2 év alatt több párral is vásárolnunk kell, éppen ezért egy kényelmes kötött babacipő olyan ajándék, amit minden szülő szívesen fogad.

Ha minőségű anyagból készült, kényelmes és megfelelő méretű kötött babacipőt választunk, garantált, hogy abban a csöppség is nagyon jól fogja érezni magát. Egy jól megválasztott cipő nemcsak kényelmes, de a járás tanulásában, az egyensúlyérzék kialakulásában is segít. A megfelelően puha anyagból készült cipőcske pedig hasonló érzetet kelt, mint a mezítlábas járás, így a kicsi könnyebben megszokja a lábbeli viselését.

Jó minőségű cumi 

A cumi szintén egy olyan dolog, amely minden kisgyermekes háztartásban fogyócikknek számít. A cumizás ugyanis természetes szükséglet a babák számára, amely fontos szerepet játszik a fejlődésükben. Egy minőségi Bibs cumi tehát mindig jól jön: segít megnyugtatni a babát, segít az elalvásban, a száj és az állkapocs fejlődésében, az orvosok szerint pedig a bölcsőhalál fellépésének kockázatát is csökkenti.

Ma már sokféle cumi közül válogathatsz, melyek többségét kifejezetten a gyerekek speciális igényeihez igazodva alakították ki. A vásárlás előtt azonban érdemes megtudakolni a szülőktől, hogy használnak-e cumit, így biztos lehetsz abban, hogy valóban hasznát veszik majd az ajándéknak.

Szoptatós párna

A szoptatós párna szintén egy praktikus ajándék. Fő funkciója, hogy a szoptatás a lehető legkényelmesebb legyen mind a kisbaba, mind az anyuka számára, akár egy utazás során is. A tökéletes kényelem mellett csökkenti a hátfájás esélyét, és még a közös pihenést is segíti. Ezen kívül a terhes anyák számára is jól jön.

A párna alakja megakadályozza azt, hogy alvás közben a hasunkra forduljunk, így az anyuka és a magzat számára is biztonságosabbá és pihentetőbbé teszi a várandós éjszakákat. A szoptatós párna egy olyan kiegészítő, amire sok szülő nem is gondol a baba születése előtt, így egész biztos, hogy minden szülő számára praktikus és hasznos meglepetés lesz.

Szép fali dekoráció

A gyerekszoba egy önálló kis világ, amit mindenki szeret úgy alakítani, hogy ne csak praktikus, de szép is legyen. Egy csinos kis gyerekszobába öröm belépni, a dekoráció pedig nemcsak a szemnek kedves, de a gyermek fejlődése szempontjából is sokat számíthat.

Éppen ezért némi szép fali dekoráció is jó választás lehet, ha praktikus és egyben maradandó ajándékot keresünk kisgyerekes szülők számára. A csecsemő nemétől függően rengeteg szép, színes dekor közül válogathatunk, amelyek egész biztosan felkeltik majd a csöppségek érdeklődését, és formájukkal, megjelenésükkel a gondolkodás és a szépérzék fejlődését is egyaránt segítik.

Megfelelő méretű pelenka

Minden szülő tudja, hogy mi az a dolog, amiből a legtöbb fogy a kisgyerekes háztartásban: igen, természetesen a pelenka. A megfelelő méretűpelenka tökéletes ajándék minden szülő számára, hiszen rengeteg egyéb dologgal ellentétben ennek egész biztos, hogy hasznát veszik majd.

A pelenka szavatossága ráadásul nem jár le, bármeddig tárolható, így abban az esetben is jól jön, ha már van belőle otthon néhány csomag. Ha a kigyermek mégis idő előtt kinőné, akkor sem kell aggódni, hiszen akár a pelenka a következő kisbaba számára is jól jöhet. Ha pedig valami igazán különlegest és tartósat szeretnénk ajándékozni, választhatunk akár jó minőségű anyagból készült, mintás textilpelenkát is.

5 gyakori, de felesleges ajándék

Most mutatunk pár olyan dolgot is, amit sokan hasznosnak gondolnak, azonban sem a szülők, sem pedig a baba nem veszik igazán hasznukat. Ezeket a dolgokat érdemes elkerülni abban az esetben, ha nem szeretnél egy újabb, mutatós porfogót ajándékozni az első babalátogatás során.

Giccses fotóalbum

Sokan gondolják úgy, hogy egy fotóalbum hasznos ajándék, mely segít megörökíteni a pici első, igazán emlékezetes pillanatait. Nos, ez évtizedekkel ezelőtt talán igaz is volt, mára azonban kiment a divatból.

A legtöbb szülő ugyanis már digitális fényképeket készít a babáról, melyeket a számítógépén és az okostelefonján tárol. A legjobban sikerült fotókat sokan szeretik persze kinyomtatni, ezek azonban általában keretbe kerülnek, és a falon vagy az íróasztalon díszelegnek. A klasszikus fotóalbumok ideje már lejárt, így ez az ajándék sokkal inkább felesleges, mintsem hasznos lenne.

Babanapló

A babanapló egy olyan könyvecske, mely lehetővé teszi, hogy rögzítsük a kisgyermek folyamatos fejlődését, és a kisbabával együtt töltött időszakot. Akadnak, akik számára érdekes elfoglaltság, és szívesen foglalkoznak vele, mások számára azonban ez csak egy plusz teher.

A fontos emlékeket ugyanis mindenki másképp szereti megörökíteni, és a “szigorú” naplós forma nem minden szülő számra ideális. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb újdonsült anyának a gyermeknevelés mellett nem feltétlenül akad ideje arra, hogy babanaplót vezessen.

Babaékszer

Ha felnőtteknek szeretnénk ajándékot vásárolni, az ékszer jó megoldás lehet. Ha azonban az első babalátogatás során szeretnénk ékszert ajándékozni, az már egyáltalán nem biztos, hogy jó ötlet.

Egyrészt azért, mert a kicsik akár allergiások is lehetnek bizonyos nemesfémekre, így lehetséges, hogy a drágán vásárolt babaékszert egyáltalán nem fogják majd tudni viselni. Másrészt pedig azért, mert minden szülő ízlése más. Ami nekünk tetszik, nem biztos, hogy az anyukának és az apukának is fog, és szívesen viseltetik azt a csöppséggel.

Zenélő forgó

A zenélő forgó egy kedves ki játék, ami segít lekötni a baba figyelmét, ha a kiságyba fektetjük. Sok szülő szereti, mások azonban ki nem állhatják, legfőképp azért, mert zenél. Ami a gyerekek számára szórakoztató lehet, a szülők számára azonban könnyen válhat frusztrálóvá és mehet akár az idegeikre.

Arról nem is beszélve, hogy ami az egyik kisgyerek számára érdekes és megnyugtató, azt lehet, hogy a másik egyáltalán nem fogja szeretni. Így a zenélő forgó egy igazi lutri ajándék, aminek vagy örülni fognak a szülők és a baba, vagy csak egy újabb porfogó válik belőle. Az esetek többségében általában az utóbbi történik.

Nagyméretű plüssök

A nagyméretű plüssfigurák aranyos és kedves ajándéknak tűnnek. Nagy hátrányuk azonban, hogy sok helyet foglalnak. A legtöbb szülő nem igazán tud helyet találni nekik egy kisebb lakásban, arról már nem is beszélve, hogy ha a gyermek felnő, egy hatalmas porfogó válik belőlük.

Megeshet továbbá az is, hogy egy kisgyerek nem kedveli ezeket a nagyméretű figurákat. Fél tőlük, nem szeret vagy nem tud velük megfelelő módon játszani. Éppen ezért az óriási plüssöket érdemes elfelejtenünk, helyettük pedig szép, igényes, kisméretű plüssfigurákat vagy babákat vásárolnunk.

Vissza a Bloghoz