Fürdőjátékok

A fürdés a babaápolás egyik legkedvesebb része, hiszen óriási, boldog kacajok kísérik egy idő után ezeket az alkalmakat. Az esti rituálé része, az elmaradhatatlan bástya, amire minden este számítanak a picik, miután beépült a napirendbe. A babák fürdetése nem csak higiéniai szempontból fontos, hanem azért is, mert lehetőséget ad a babának és a szülőnek a szorosabb kötelék kialakítására: kapcsolódási pont, az érintések által növekszik a bizalom és a rengeteg kedves, játékos gesztus miatt egy pozitív emlék mindkét fél számára. Egy idő után, ahogy cseperedik a gyermek szükségessé válnak a fürdőjátékok is, hiszen megfűszerezik a pancsolást és fokozzák a játékosságot.

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Miért szeretik a gyerekek a fürdőjátékokat?

A gyerekek számára a fürdőjátékok nem csak szórakoztatóak, de tanulságosak is. Alaposan megfigyelhetik, hogy adott tárgy miképp viselkedik a vízben és mi történik vele bizonyos pozíciókban, ez pedig nagyon kíváncsivá teszi őket. Már önmagában a víz is egy teljesen más terület és tapasztalás számukra, így ez is ad egy extra érzést, egy felfedezni akarást. A fürdőjátékok segítenek abban, hogy a megszokott esti rutin ne legyen unalmas, hanem interaktív és élményekkel teli legyen. Nem csak a szülőkkel, de önmagukban is el tudnak velük játszani, ami lenyugtatja az idegrendszerüket – szükségük is van erre az egész napos hajtás után! Ez pedig természetesen hozzájárul a nyugodtabb, pihentetőbb éjszakai alváshoz is.

Mikortól ajánlott a fürdőjáték babáknak?

A fürdőjátékokkal már csecsemő kortól támogathatjuk gyermekünk fejlődését. Érdemes akkorra időzíteni, amikor már tud ülni a baba, hiszen ekkor tudja igazán kiélvezni az adott játékot – valljuk be, amikor még a hátukon fekszenek, az azért nem az igazi. A felüléssel azonban kinyílik a világ, és ez tökéletesen igaz a fürdőkádban töltött percekre is. A szülőknek arra kell figyelni, hogy mindig életkornak megfelelőt adjanak a baba kezébe, ne tartalmazzanak apró alkatrészeket, ne legyenek veszélyesek számukra. A jól megválasztott játékok segíteni fognak a baba érzékszervi és motoros fejlődésében is!

Milyen baba és gyerek fürdőjátékok vannak?

A választék egészen döbbenetes, és mára már gyakorlatilag a határ a csillagos ég ebben is! Könnyen el lehet különíteni, mi való a babáknak, és mivel játszhatnak a kicsit nagyobbak. A legkisebbek általában a fürdős könyveket, a gumi állatkákat, a kis vödröket szeretik. A nagyobbakat már teljesen lenyűgözik a menő fürdőbombák, a horgászos játékok, a különböző csempére erősíthető golyópályák és a színesebbnél színesebb fürdőkréták is. A szülő legfontosabb feladata pedig az, hogy mint ahogy minden másban, itt is igyekezzen törekedni a minőségre!

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a fürdőjátékok vásárlásra során?

Ahhoz, hogy biztonságos és szórakoztató élményt nyújtson egy fürdőjáték, a szülőknek több szempontot figyelembe kell vennie. Az első és legfontosabb az, amit már említettünk is: legyen életkoruknak megfelelő, hiszen így lesz sikerélményük majd vele. Semmiképp se tartalmazzanak olyan apró részeket, amit egy óvatlan pillanatban le tudnak nyelni. Nézzük meg, miből készültek és adjunk a minőségre! Egy fröccsöntött műanyag játék a vízben többet árt, mint használ. Ha van esetleg lyuk a műanyag játékon, mindenképpen cseréljük pár havonta, ugyanis nagyon be fog penészedni a belsejük a víz amiatt, ami oda kerül.

Érdemes olyan játékokat választani, ami fejleszti a kézügyességet vagy a logikus gondolkodást, hogy ne csak a szórakoztató előnyöket használjuk ki, hanem fejlesszünk is velük!

Mitől válik minőségivé egy fürdőjáték?

Ha az alábbi szempontokat figyelembe vesszük és ez alapján vásárolunk, akkor egészen biztos, hogy nyert ügyünk van a választott játékkal és egy maximálisan minőségi termékekkel van dolgunk, ha ezeknek mind megfelel:

  1. Nézzük meg, bababarát anyagból készült-e!
  2. A rajta lévő festék bababarát?
  3. Képes ellenállni a víznek a játék?
  4. Szabványoknak, biztonsági előírásoknak megfelel?
  5. Könnyen tisztítható, karbantartható? Képes hosszú távon kiszolgálni minket?
  6. Ösztönzik a kreativitást, érdekes lehet a gyermekem számára?

Egyszerű, ám fontos szempontok ezek, betartásukkal pedig egészen biztosak lehetünk abban, hogy megtettük a maximumot és gyermekünk biztonsággal játszhat a játékkal, amiről végül úgy döntöttünk, hogy szívesen a kezébe adjuk!