Babaróka könyvek

A Babaróka könyvek hatalmas népszerűségnek örvendenek a kisgyerekesek körében.

Igazi szülő-gyerek mesék: Kiss Judit Ágnes költő-író alkotásai a leghétköznapibb történésekről és érzelmekről szólnak, amitől ezek a történések rögtön egyedivé és megismételhetetlenné válnak. Egri Mónika rajzai pedig ugyanezzel az érzékenységgel jelenítik meg a könyv szereplőit: Babarókát, Mamarókát, a Kiscicát, vagy éppen a gyönyörűen mosolygó tulipánt.

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Babaróka életmeséi bearanyozhatják a mindennapokat

Az esti mese, és úgy egyáltalán a mesevilág megismertetése kulcsmomentum minden gyermek életében. A fantázia fejlesztése épp oly lényeges, mint a lelki világ zegzugainak bejárása, és persze a szülő-gyerek kapcsolat elmélyítése, a kötelék mind szorosabbá válása. Hiába, erre képesek a mesék, és mindaz, amik bennük életre kél. Nem véletlen, hogy a Babaróka sorozat Magyarország kedvenc meséskönyve, amiért kicsik és nagyok egyaránt rajonganak.

Ki a szerző? Mit érdemes tudni Babaróka világáról?

Kiss Judit Ágnes jegyzi a mesés történeteket, amik bár mindennaposak, de nem mindennapiak. A költőnő-írónő olyan hétköznapi történéseket önt szavakba, amik mögött érzelmek, gondolatok tucatjai sorakoznak, amik gyakran át- és megélhetőek, mégis egyediek, különlegesek, megismételhetetlenek. A bűbájos mesefigurákat Egri Mónika illusztrációin keresztül szemlélhetik kicsik és nagyok. Az érzékenység talán az egyik legjobb jelző, ami a történeteket hűen jellemzi, akárcsak a rajzokat. Babaróka és Rókamama életét tündéri kiscica, bájosan mosolygó tulipán varázsolja színesebbé, hogy csak párat említsünk a szeretni való szereplők közül. A mesék egy „adott problémát” járnak körül, de talán bölcsebb úgy fogalmazni, hogy egy megoldásra váró feladatot, amit az alkotónő kedvességgel, megértéssel, türelemmel, szeretettel tállal, tárgyal, és végül ebben a légkörben kerül minden egyes mozaik a helyére. Például amikor Babaróka életét teljesen felforgatja Apróka érkezése, a költözés, a régi, megszokott dolgok „elveszítése”, akkor a családi szeretet, az összetartozás, a gondoskodás olyan atmoszférát teremt, olyan biztonsági hálót hoz létre, ami még ebben a mindent megváltoztató helyzetben is megtartja Babarókát, aki a legvégén nemcsak örül kistestvérének, hanem támogatja Rókamamát a mindennapi teendőkben. S ez csak egyetlen egy történet, ami mégis olyan kulcsfontosságú témákat feszeget, tár fel, amik bármelyik család életében felbukkanhatnak.

Kik a Babaróka mesék főszereplői?

Babaróka, a tündéri rókababa, illetve Rókamama és Rókapapa, azaz a szülők alkotják a történetek gerincét, ám idővel betoppan Apróka is, hogy még teljesebbé váljon a harmónia. De természetesen ők csupán a főszereplők. A számtalan bűbájos, csodálatosan illusztrált mellékszereplő teszi igazán teljessé a szívajtókat nyitogató meséket.

Hány éveseknek szólnak a Babaróka könyvek?

A Babaróka történetek lenyűgözőek, kedvesek, ugyanakkor mélységeket tárnak fel. Ám ami talán a legjobb az esetükben, hogy minden lurkó korának megfelelően élheti bele magát a mesékbe. Így aztán egészen pici kortól kezdve nagyszerű esti mesék válhatnak belőlük, amikor még a szülők tolmácsolják a leírt sorokat. Aztán később következhet a lapozgatás, ami Egri Mónika varázslatos illusztrációinak hála igazi, nagybetűs, hamisíthatatlan, utánozhatatlan élmény. Végül pedig, amikor elérkezik az idő, akkor helyet kaphat az egyedül olvasás periódusa. A történetek olyan köznapi, mégis komoly gondokat okozó helyzeteket hoznak felszínre, amik sokféleképpen, egyúttal többféle mélységben értelmezhetőek, elemezhetőek. Többek között ezért annyira megunhatatlanok, mert nem túlzás azt állítani, hogy minden egyes életszakaszban mást adhatnak, hozhatnak magukkal.

Kinek jó ajándék egy Babaróka könyv?

Mindazoknak tökéletes ajándék, akik szeretik a meséket, akik örömmel merülnének el a szavak birodalmában. Azok a szülők imádni fogják, akik a meséken keresztül valami többet szeretnének átadni gyermeküknek, és azoknak a gyermekeknek is nagyszerű meglepetés, akik egy bűbájos rókabaráttal gazdagítanák a mindennapjaikat.

Mit érdemes tudni Kiss Judit Ágnesről?

Határozottan sok mindent, ugyanis a költőnő-írónő életútja hűen tanúskodik arról, egyúttal bizonyítja azt, miért annyira hitelesek, egyediek és különlegesek a Babaróka történetek. Az alkotónő nem járatlan sem a zenélés, sem a színpad reflektorokkal bevilágított világában, ahogy hivatása az íráson túl a tanítás is. Azaz nemcsak birtokosa a tudásnak, hanem annak továbbadója is, amihez nagy érzékenység társul, ahogy erről a zene, valamint a színészet iránti rajongás egyértelműen árulkodik. Ha mindez nem lenne elég, akkor Kiss Judit Ágnes elképesztő humorérzékkel büszkélkedik, ami számtalan művében megtapasztalható, ráadásul nem pusztán használja a poénkodást, jó időben, megfelelő helyzetekben, hanem érti is azt.