Djeco Marokkréta

A Djeco marokkréta már egészen kicsi kortól segít megismertetni a gyerekeket a rajzolás, színezés, örömével. Töléletes ajándék!

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

A Djeco márkáról dióhéjban

A Djeco márka csapatában illusztrátorok és művészek dolgoznak azon, hogy minél jobban megszerettessék az alkotás örömét a gyerekkel. Egy rendkívül egyedi márka, legyen szó a játékokról, a mögöttük álló kifejlesztésről, vagy akár a csomagolásukról. Ez az egyediség vonja magára gyerekek és felnőttek  figyelmét egyaránt. A játékok megalkotásánál a letisztultságra, tisztaságra törekednek, hogy az elkészült termékek ne válhassanak tömegtermékké, így a Djecko elérte azt, hogy sokkal inkább egy élmény, mintsem egy egyszerű játék.

A Djeco márkát egyébként egy anyuka, Veronique Michel-Dalés álmodta meg 1954-ben, egy olyan időszakban mikor az, hogy a nők vállalkozást alapítsanak még sokkal inkább úttörésnek számított mint bevett szokásnak.  Az anyuka célja olyan játékok létrehozása volt, amelyek megajándékozzák a gyerekeket a játék örömével és nem mellesleg fejlesztő hatással is rendelkeznek. Ez a nemes vállakozás háttérbe szorította a kereskedelmi célokat, azonban az üzlet hamarosan felvirágzott, és az 1960-as években négy, a játékoknak szóló Oscar-díjat is bezsebelt.

Mire jó a marokkréta?

A marokkréta egy olyan zsírkréta, amely amellett hogy megismerteti a gyerekekkel a színek világát, már kiskorban (akár 18 hónapos kortól) segít elsajátítani a helyes ceruzafogást, melynek az iskoláztatásnál nagy szerepe van. A ceruzafogás egy olyan kritikus pont sok gyereknél, amiből – ha nem tanulják meg rendesen – sok nehézség adódhat az iskolában.

A vastag marokkréta abban igyekszik segíteni a gyerekeknek, hogy mikor azzal játszanak, színeznek, az ujjaikat a megfelelő helyen tartva, hozzá szokjanak az íróeszközök fogásához. Sokkal jobb, ha egy gyermek először egy ilyen vastag és strapabíró eszközzel kezdi meg „művészi pályafutását”, hiszen náluk sokszor a kézbevevés utáni első reakció, hogy tesztelik az eszköz tartósságát, vagyis: erősen rányomják a papírra, az asztalhoz ütögetik, megrágják, stb.

A Djeco marokkréták a kéz fiziológiáját támogatva lettek kialakítva. Virág alakjuk miatt könnyebb a fogásuk, nem csúszik le a gyerekek ujja, és segít a három ujjat a megfelelő helyen elhelyezni. Ha a gyermek ezen keresztül már óvodában elsajátítja az íróeszköz helyes tartását, első osztályban már nem lesz azzal problémája, hogy a sok új dolog mellett ehhez is hozzá kelljen szoknia.

Mikortól tudják használni a gyerekek?

Felmerülhet a kérdés, hogy mikortól ajánlott a gyerekek kezébe adni ilyen fajta játékokat. A Djeco- marokkrétával már akár 18 hónapos kortól játszhatnak, egészen addig, amíg már a nagyobbaknak való filctoll vagy ceruza előkerül.

Nem veszélyes ha megrágják?

A kréta olyan anyagokból készült, melyek a gyermekek számára abszolút veszélytelenek. Bátran a kezükbe adhatjuk és nézhetjük ahogy kreativitásuk kibontakozik.