Djeco puzzle

A Djeco puzzle remek szórakozás a kicsiknek, közben pedig fejlesztő hatása is van a memóriára, kézügyességre.

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Hogyan fejlesztenek a jó minőségű gyerek puzzlek?

A jó minőségű puzzlek nem csak szépek, de a gyerekek vizuális képességeit nagy mértékben fejlesztik, emellett a logikai gondolkodást és a szem- kéz koordinációt is elősegítik. Minden szülő találkozott már azzal a jelenséggel, mikor a gyerekek már jobban igénylik azokat a típusú játékokat, amik kisebb kihívást jelentenek számukra. Egy kirakós erre tökéletes megoldás lehet, hiszen a szebbnél-szebb képek kirakása sokszor nagy feladat még nekik, de mikor elkészül egy-egy puzzle, átélhetik azt a sikerélmény, ami egy nehéz feladat megoldása után keletkezik. Ezzel a már említett szem- kéz koordináció mellett a probléma megoldó képességük is fejlődik. A kirakózást emellett megismerteti a gyerekekkel a rész- és egész fogalmát, illetve kitartást, és figyelmet igényel részükről. Rohanó társadalmunkban, a folyamatos ingerek és behatások világában igazi felüdülést jelenthet egy-egy kirakózással töltött közös este és a gyerekek is megtanulhatják, hogy nem csak az lehet élvezetes elfoglaltság, ami nagy zajjal, hanghatásokkal és villogó képekkel jár.

Hány éveseknek készülnek a Djeco puzzlek?

Alapvetően a kirakósokat darabszám szerint szokták életkorhoz kötni. Minél több darabos egy puzzle, annál magasabb életkor szükséges a kirakásukhoz, azonban a minta is darabszámtól függően tud bonyolódni. A 1-1,5 éves kortól választhatunk egészen egyszerű, 2-4 darabos kirakókat is, amelyek pont ezen korhatár számára készültek. A nagyobbak (2-3 éves kortól) már kezükbe vehetnek 10-15 darabos puzzle-okat is. A gyerekek fejlődése azonban nagyon egyedi ütemben halad, ezért egyetlen szülőnek sem kell aggódnia, ha az ő gyermeke 2 éves korában még csak a 4-6 darabos kirakókat tudja kirakni. A gyerekek ebben a korban már értik a puzzlek lényegét és technikákáját, így már csak idő kérdése mikor érnek meg a több darabos játékok kirakására is.

4-5 éves kortól általában egy nagy ugrás figyelhető meg, ugyanis a gyártók ebben a korban már az 50-100 darabos kirakókat is ajánlják. Összefoglalva tehát érdemes nagyon kevés darabszámú kirakóktól, az egészen sok, akár 1000 darabosokig haladni.

Djeco puzzle típusok és fajták

A Djeco márka számos típusú minőségi és gyönyörű puzzle-t dobott a piacra, melyek közül szeretnénk néhányat bemutatni:

  • Optikai puzzle-k

Az optikai puzzle-k rendkívüli mértékben fejleszthetik a gyermek vizuális képességeit és a fantáziáját is. Az ilyen kirakósok esetében a gyermekre van bízva, hogy mit szeretne alkotni a rendelkezésre álló darabokból, emellett optikai trükkökkel csábítják a gyerekeket a kirakózás örömére.

  • Formadobozos puzzle-k

Ezek a kirakók olyan formában kerülhetnek fel a polcodra, amilyen kirakó lapul benne. Például, ha egy cicás kirakóról álmodik gyermeked, akkor mikor a puzzle-t először kezében tartja máris egy kiscica gazdája lesz, hiszen a puzzle doboza cica formájú. Fontos megjegyezni, hogy a benne levő kirakó alakja nem illeszkedik a dobozhoz!

  • Sorozatkirakók

A sorozatkirakókat a kisebb korosztálynak ajánljuk. Ezek a kevés, nagyobb darabból álló puzzle-k  egy esemény vagy egy mindennapos feladat képkockáit mutatják meg, amiket a gyerekek maguk rendezhetnek sorba, megtanulva ezzel például az öltözés menetét, vagy éppen a nagyság-sorrend fogalmát.

  • Mágneses puzzle

A mágneses játékok arra késztetik a gyerekeket, hogy másképpen gondolkodjanak a körülöttük lévő tárgyakról. Javítja a geometriai és térbeli megértésüket. A gyerekek felveszik, összecsípik és megragadják a darabokat, és mozgatják őket. A mágneses játék emellett segíthet a gyerekeknek koordinációs készségeik fejlesztésében, finommotorikás készségeik fejlesztésében és különféle problémamegoldó készségeik elsajátításában.

A MiniStudio.hu 5 kedvenc gyerek puzzle játéka: