Gyerek étkészlet: tartós, szép és izgalmas

Amint elkezdődik a hozzátáplálás, nagyon hamar szükségessé válnak az evéshez, iváshoz szükséges eszközök. Elsőre teljesen természetes, hogy fogalmunk sincs róla, mit válasszunk akkor, ha szeretnénk ebben is a legjobb minőséget biztosítani a babánknak, gyermekünknek. Kínálatunkban óriási választékot találhatnak vásárlóink prémium minőségű gyerek étkészletekből, melyek nem csak tartósak, de esztétikusak is.

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Hogyan válasszunk gyerek étkészletet?

Két szempontot érdemes figyelembe venni a vásárlás előtt: a biztonsági és a kényelmi tényezőket. Az összes többi már csak amolyan „hab a tortán”, amik különlegesebbé és érdekesebbé varázsolhatják az evés tanulásának izgalmas folyamatát.

  1. Az anyaghasználat: ez természetesen a legfontosabb, hiszen ezekből az eszközökből történik az étkezés és a vízfogyasztás, így elengedhetetlen, hogy 100% bababarát anyagból készüljenek a termékek.
  2. Megfelelő méretű legyen: fontos, hogy ők maguk is könnyen tudják kezelni az eszközöket – gondoljunk csak az evőeszközökre! Ha kényelmesen illeszkedik minden a kis kezükbe, akkor könnyűszerrel és örömmel fogják használni őket.
  3. Dizájn: ugyan a pici babáknál még nem sokat számít a hozzátáplálás kezdetekor, de ahogy cseperednek, úgy felmerülhetnek bizonyos extra igények, amiket valójában nekünk is jól fog esni kielégíteni: érdekessé válik egy autós, vagy királylányos, vagy egy mesehős figurás termék.
  4. Biztonság: ügyeljünk arra, hogy nekik való anyagból – tehát ne legyen törhető! – készüljön minden termék, továbbá sehol ne legyenek éles szélek, amik sérülést okozhatnak. Az evőeszközöknél se egy süteményes villát adjunk a kezünkbe, nagyon fontos, hogy vannak kifejezetten nekik gyártott termékek, melyeknek lekerekítettek a végei, hogy még véletlenül se tehessenek kárt magukban velük.
  5. Extra funkciók: ahogy elmerülünk a kínálatban, látható válik, hogy nagyon jó ötlettel megáldott gyerek étkészletek közül lehet már válogatni. Vannak csúszásgátló aljzattal ellátott tányérok, jól tapadó tányéralátétek, vagy ott vannak a fantasztikus osztott tányérok is – ezeket rengetegen használják a BLW-s hozzátáplálás során is.

Milyen anyagokból készülnek a nálunk kapható gyerek étkészletek?

Különböző márkák képviselik magukat a nálunk kapható gyerek étkészletek közül, de néhányat mindenképpen kiemelnénk, amire érdemes kiemelt figyelmet fordítani.

A Sebra étkészlet 3 darabos szettje egy bizonyos PP anyagból készül, mely 100% élelmiszer-biztonságos. Enyhén fényes, akár egy porcelán. Bírja a fagyasztót, a mikrohullámú sütőt és a mosogatógépet is – ez azért egy egyszerű műanyag tányérnál bizony közel sincs így!

A Liewood és Konges Slojd csodálatos, skandináv minimalista dizájnnal ellátott étkészletei 100%-os PLA anyagból készülnek: ezek megújuló anyagok, melyek inkább növényi, mint fosszilis alapúak. Természetesen ezekről is elmondható, hogy maximális biztonsággal érintkezhetnek az élelmiszerekkel. Mindkét márka Dániában található, és egy olyan minőségtudatos univerzumot hoztak létre, melynek központjában a legfontosabb kis emberi lényeg találhatóak: a gyerekek.

A Done by Deer márkát – a magas minőségén és csodás dizájnján felül – azért emelnénk ki, mert rendkívül népszerűek a szilikon tapadós tányérok náluk. Több rekeszből állnak, kialakításuk miatt pedig garantáltan a helyükön maradnak! Nyomjuk le a tányért az asztalra helyezve, így odatapad a felülethez, és a gyermek nem tudja felborítani, megbillenteni, ledobni. A lekerekített belső szélek segítenek a kicsiknek, hogy ki tudják venni az ételt és önállóan ehessenek.

Magabiztosan lehet böngészni a gyerek étkészlet kategóriánkon belül, mert az összes márka rendkívül magas minőséget képvisel, és olyan termékek ezek, melyek tartósak maradnak nagyon sokáig, és nem kell majd őket állandóan lecserélni.

Mitől lesz tartós egy gyerek étkészlet?

Természetesen ez elsősorban attól függ, hogy milyen anyagból készülnek. Ha minőségi anyagot választottunk, akkor a legfontosabb pontot már teljesítettük ahhoz, hogy nagyon sokáig kihasználható legyen és ne kopjon le a minta két mosogatás után. Az sem utolsó szempont, hogy mosogatógépbe tehető legyen – ez már eleve garancia arra, hogy olyan terméket vettünk, ami bírja a magas hőfokot is. Ha betartjuk a gyártó által javasolt karbantartási javaslatokat (hogyan mosogassuk, hogy tisztítsuk, fertőtlenítsük) akkor mindenképpen növelni fogjuk az élettartamot. Minden egyes termék esetén igaz, alapvetően attól függ az egész, hogy hogyan gondozzák és használják azok, akik kezében nap mint nap megfordul.

Mekkora gyereknek lehet már nem műanyag étkészletet adni?

A műanyag étkészletről való átváltás leginkább a gyermek fejlettségétől és önállóságától függ. Nekünk kell tudni, hogy biztonsággal és felelősségteljesen tudja-e használni már őket, elkezdhetjük-e vajon szép lassan az átszoktatást? Ha igen, próbáljuk meg! Figyeljük, hogy hogy viselkedik bizonyos szituációkban és soha ne hagyjuk magára ebben az átmeneti időszakban! Általánosságban egyébként elmondható, hogy 2-3 éves kor között már megvan a megfelelő érettség arra, hogy a gyerekek ne csak a műanyag poharakat, tányérokat, evőeszközöket használják. Próbáljuk meg és adjuk meg nekik a bizalmat – ettől fognak tudni megfelelően fejlődni!