Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Gyerek mikroszkópok a felfedezés öröméért

A gyerekek kíváncsisága kielégíthetetlen – és ez így van jól! Azt gondoljuk, hogy ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy gyermekünk óriási érdeklődéssel van valami iránt és minél több mindent szeretne tapasztalni, akkor az a kötelességünk, hogy ebben támogassuk őt és olyan eszközöket adjunk tudatosan a kezébe, ami segít ezt kielégíteni.

A kíváncsiság és felfedezési ösztön készteti a gyerekeket arra, hogy megértsék a világot – ez pedig nagyon fontos szerepet játszik a fejlődésükben és tanulásukban. A kíváncsiság és tapasztalatszerzés örömteli folyamat, ami segít a gyermeknek több élménnyel és tudással gazdagodni. A felfedezés öröméhez nagy mértékben hozzájárulhat egy jó minőségű gyerek mikroszkóp, így körbejárva a témát erre fogunk tippeket adni.

Mekkora gyerekeknek ajánljuk a mikroszkópokat?

Ezeket az eszközöket mi körülbelül 7-8 éves kortól, tehát kisiskolás kortól kezdve ajánljuk. Ez az a kor, amikor már elkezdenek érdeklődni a tudományos felfedezések és a természettudományok iránt, így ehhez a kíváncsisághoz jó ötlet hozzájárulni egy mikroszkóppal, hiszen rengeteg dolgot fognak tudni tanulni általuk. Az olyan mikroszkópok, amik könnyen kezelhetők (pl. a Navir Explora felfedező játékunk) már a nagyobb ovis korosztálynak is izgalmasak lehetnek. A kisiskolás tudáspalántáknak viszont már olyanra lesz szükségük, amiben több az extra és nagyobb a nagyítás.

Milyen típusú gyerek mikroszkópok kaphatóak webshopunkban?

Kínálatunkban jelenleg BUKI mikroszkópokat tartunk, illetve a már említett Navir Explora is megtalálható, hogy a kisebbek is élvezhessék a mikroszkóp tudását és elkezdhessék már ovis korban a tapasztalást.

A BUKI kínálatából 4 félét tartunk, hogy egészen biztosan mindenki megtalálhassa a gyermekének megfelelő darabot.

  1. BUKI mikroszkóp 30 kísérlettel: ez a legkomolyabb modellünk mind közül, aki e mellett teszi le a voksát, biztosan nem fog csalódni. A hozzá tartozó használati útmutató alapján akár már a kezdők is könnyűszerrel kipróbálhatnak 30 féle kísérletet, ráadásul úgy, hogy ez az eszköz képes az 1200x-es nagyításra is. A mikroszkóp alapja és teste fém, a kiváló minőségű megfigyeléseket LED-es fény segíti. Tartoznak hozzá diák, üvegcsék, csipesz, tű, mikro-szeletelő, Petri-csészék, stb…8 éves kortól ajánljuk!
  2. BUKI zsebmikroszkóp: ez egy olyan mikroszkóp, amit a mérete miatt könnyedén magunkkal vihetünk bárhova. 120x-os nagyításra képes, a legtöbb okostelefonnal kompatibilis és 8 éves kortól ajánljuk!
  3. BUKI mikroszkóp védőszemüveggel, 30 kémiai kísérlettel: no ezzel a szettel aztán tényleg igazi kémikusnak érezhetik magukat a gyerekek, hiszen még védőszemüveg is van a készlethez. A munkaállomás alulról világít, meg lehet figyelni a pillanatnyi kristályokat, a sav-bázis reakciót, stb. 8 éves kortól ajánljuk, és mindig legyen szülői felügyelet is a közelben!
  4. BUKI mikroszkóp 15 kísérlettel: ha mindenképpen BUKI márkát szeretnénk kipróbálni és ovisunk van, akkor ez a szett lehet a jó választás. 15 kísérlet van hozzá, 400x-os nagyításra képes és nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a gyermek megértse a körülötte megtalálható anyagokat, sőt, akár saját mintákat is létrehozhat vele!

Hogyan segít a gyerek mikroszkóp a gyermek tudományos érdeklődésének fejlesztésében?

A gyermek mikroszkópok felkeltik a gyerekek kíváncsiságát. Érdekes számukra, hiszen egy olyan dolgot láthatnak, amit amúgy szabad szemmel nem – arra sarkallja őket, hogy az élet más területeire is átkapcsolják ezt a tapasztalást: vannak dolgok, melyeknél az apró részletekben rejlik a szépség, hiába nem kézzel fogható és nem látható.

A problémamegoldó képesség is fejlődik, hiszen miközben vizsgálódnak, fel kell ismerniük és értelmezniük különböző jelenségeket. A leírás is tartalmazza, hogy mit kell tapasztalniuk, nekik pedig minden egyes lépést alaposan megfontoltan kell véghez vinniük ahhoz, hogy ugyanarra az eredményre juthassanak és átélhessék a kísérletet okozta örömöt, amit a sikeres , látványos történés fog jelenteni. Rájönnek, hogy milyen sok természeti csoda van és mennyi felfedezni való van még ebben a világban.

Ha a gyermek pozitív élményeket él meg a mikroszkóp használatával, akkor jó esély van arra, hogy később is érdeklődni fog a tudomány világa iránt, netán kinyitunk egy kiskaput afelé, hogy a későbbiekben tudományos karrier felé induljon majd el.

Milyen egyéb tudományos játékokat kínál a MiniStudio?

Webshopunkban mindenképpen ki kell emelnünk a BUKI játékokat, melyek a tudományt, a kísérletezést és a kreativitást veszik alapul a gyártás során. Számos kültéri és beltéri játékot gyártanak, és azok a kísérletező kedvű gyerekek, akik szeretik felfedezni a környezetüket egyszerűen rajonganak érte. A kis természetbúvárok imádni fogják a bogérnéző készletet, a távcsövet és a nagyítót. Azok a kisiskolás gyerekek, akik szeretnek kísérletezni, teljesen odáig lesznek a mikroszkópos játékokért, a fürdőgolyókészítésért vagy épp a krisztálynövesztésért. Többféle kémiai kísérletet boncolgató játék is van a kínálatban, itt a határ tényleg csak ott van, ahol a gyermek érdeklődési körének a vége. A játékok egy részét természetesen felnőttel érdemes játszani, ám érdemes meghagyni a teret, hogy maximálisan ki tudják élvezni a kreatív alkotás örömét.