Hangoskönyv gyerekeknek

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Miért különleges élmény egy jó hangoskönyv?

Egy gyereknek nagyon fontos már kiskorban megszeretnie az olvasást. Ebben hatalmas segítség lehet egy hangoskönyv, ami nem csak hogy leköti a figyelmüket, hanem készségfejlesztő hatással is rendelkezik. Az olvasás segíti a beszédfejlődést, szókincs kialakulását, és rengeteg új dologgal ismerkedhetnek meg a gyerekek ezen keresztül. A gyerekkönyvek segítenek feldolgozni a kicsik érzelmeit, segítenek megismerni a jó és rossz közötti különbséget, bátorságra, elfogadásra tanítanak, és fejlesztik a kreativitást. Egy hangoskönyv abban különbözik az általános gyerekkönyvektől, hogy nem(vagy nem csak) a vizuális élményen van a hangsúly. Egy kedves hangon elmondott mese minden gyermek érdeklődését felkelti, akár szeretnek olvasni, akár nem. A magyar hangoskönyv piac  ráadásul bővelkedik jobbnál jobb történetekkel, legyen szó klasszikus, vagy a legújabb mesékről.

Vannak azonban olyan gyerekek, akik nem szeretnek olvasni. Számukra nem élmény a papír alapú könyvek lapozgatása, nézegetése, azonban anyukájuk fejből kitalált meséjét bármikor szívesen hallgatják. Azzal viszont mind tisztában vagyunk, hogy egy anyuka nem feltétlenül tud mindig rendelkezésre állni mesemondás terén (bármennyire szeretne is). Ekkor jönnek a képbe a hangoskönyvek.

Egy hangoskönyv azért különleges élmény, mert a gyerekek képek nélkül hallhatják a meséket, így minden a saját képzeletükre van bízva (ezzel az olvasás egyik lényeges előnyét megtapasztalva). Ha egyszer hallanak egy jó mesét, -akár szüleik mondják el őket, akár kellemes hangú idegenek, – onnantól kezdve nincs megállás, és egyszer csak azt vesszük észre, hogy gyermekünk kifejezetten szereti az olvasás, mesélés világát, ami nagy előnyére fog válni a későbbiekben.

A hangoskönyvek egy jelentős előnye az is, hogy az ember bárhova magával viheti őket. Nagy segítséget nyújthatnak akár egy hosszú utazás alatt, mert ezzel a gyerekeknek máris egy olyan szórakoztató eszközt adtunk a kezébe, ami hosszú percekre leköti őket és kellemes és igen hasznos elfoglaltságot nyújt számukra.

Hány éves kortól ajánljuk a hangoskönyveket?

Attól kezdve, hogy a kicsit ráéreznek az olvasás ízére (vagy pontosan ebből a célból), megismertethetjük velük a hangoskönyvek világát is. Annak ellenére, hogy a hangoskönyvek bizony nem egy specifikus életkorhoz kötődnek (akár azt is mondhatnánk, hogy 0-99 éves korig bárki élvezheti azokat) általában 2-3 éves kortól ajánlják őket. A mese kiválasztásánál érdemes még a gyermekek életkorát figyelembe venni, mi az ami az életkoruknak és érdeklődési körüknek megfelel. A MiniStudio honlapján számos különböző-féle hangoskönyv közül válogathatnak, melyek között mindenki megtalálhatja a kedvencét.

Miért szeretjük az Usborne-mesekönyveket?

Az Usborne hangoskönyvek olyan speciális típusú könyvek, amelyek a hang mellett képeket is tartalmaznak, vagyis egyszerre adják meg a vizuális és audio élményt. A lapok között megbújó gombok megnyomásával a könyvek életre kelnek, és a gyerekek felfedezhetik a világ újabb és újabb csodáit. Az Usborne könyvek 3 éves kortól ajánlottak.

A MiniStudio 3 kedvenc gyerek hangoskönyve

1. Vadállatok hangoskönyv – Ez a könyv a dzsungelek világát mutatják be a gyerekeknek, a papagáj, a farkas és más különös vadállat hangjának bemutatásával. A gombok megnyomásával hallhatjuk a szurikáták édes hangját, hogy hogyan iszik egy zebra, vagy hogyan ásít egy víziló.

2. Dinoszauruszok hangoskönyv – A dinoszaurusz hangokat hallva a gyerekek bepillantást nyerhetnek ebbe az ősi világba. A gombok megnyomásával más-más dino hangokat hallgathatnak meg. A kisfiúknak garantált kedvenc lesz.

3. Erdei állatok – Ebben a könyvben az erdő hangjait ismerhetik meg a gyerekek. Meghallgathatják a madarak énekét, a mókusokat és az eső hangját is. Éjszaka a bagoly és egy  szarvas bőgése is hallatszik.