Játék baba pelenkázó – több, mint játék!

Akadnak játékszerek, amik nemes egyszerűséggel nem hiányozhatnak a gyermekek életéből. Annyira meghatározóak, annyira kikerülhetetlenek, annyira fontos szerepet töltenek be. Ide sorolható természetesen a pelenkázó is, ami a babázás egyik alapvető kelléke.

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

A babázás hatása a kisgyerekek fejlődésére

A babázás sokkal több annál, mint aminek első látásra tűnik. Bájos, ahogy a gyermekek, akik egyébként még éppen csak elhagyták a babakor küszöbét, babákat fognak, és gondoskodnak róluk. Pedig ez nem játék, hanem egy igazi, hamisíthatatlan ösztön. Olyan erős, magával ragadó, formáló erejű, ami a későbbiekben felnőtt korban egyet jelent a családalapítás vágyával. De visszatérve a játékhoz: a szerepjáték önmagában átalakító erővel bír. A fantázia megélésének ez a legerősebb módja, amikor minden a környezetben aszerint formálódik, ami a képzeletben megjelenik. A gyermekek úgy viselkednek a babáikkal, ahogy azt a szüleiktől látták, tehát itt már megjelenik a másolás, ami természetesen nem csak ekkor bukkan fel. A gyerkőcök gyakorlatilag mindent másolással sajátítanak el. A főzés-sütés épp úgy ide tartozik, mint a kommunikáció, vagy az egyes élethelyzetekre adott válaszreakció.

A babázás során a gondoskodás, a törődés, az ápolás érzelmei mind felszínre törhetnek, egyúttal az esetleges frusztrációk is, különösen kistestvér érkezéséhez kötődően. Vagyis szülői szemmel megéri figyelni, mi zajlik a pelenkázás közben, milyen párbeszédek, viselkedési minták bukkannak fel, mert ezek egytől egyig nagyon beszédesek, ráadásul nagyszerűen rávilágíthatnak a gyerek lelki világára, aktuális érzelmi állapotára. Mindeközben természetesen a tanulás is bekapcsolódik a játékba, azaz a felhőtlen kikapcsolódás valójában egyet jelent a fejlődéssel, hiszen a lurkó mind fizikailag, mind érzelmileg alakul, fejlődik, finomodik, ahogy egyre több mindent sajátít el és valósít meg.

A játék általában tartalmazza a következőket:

  1. Pelenkázó felszerelések: Ezek a kiegészítők segítenek a baba pelenkázásának imitálásában. Például tartalmazhatnak pelenkát, pelenkázó párnát, pelenkázó asztalt, babafürdető készletet, ruhákat, etetőszéket, játékokat stb.
  2. Kiegészítők: A játék baba pelenkázók különböző kiegészítőket is tartalmazhatnak, amelyek még több lehetőséget kínálnak a játékhoz. Ide tartozhatnak babakocsi, etetőszék, játékcumi, etetési eszközök, játékok és babaruha.

Mekkora gyerekeknek ajánljuk a játék baba pelenkázókat?

Kétéves kortól már nyugodtan meghódíthatóak a pelenkázók. De ahogy azt nem győzzük hangsúlyozni, az egyéni kvalitásokat mindig célszerű szem előtt tartani, mert előfordulhat, hogy akadnak gyerkőcök, akik már előbb megérnek erre a típusú játékra, megint másoknak később, vagy épp soha nem jön el ennek az ideje.

Milyen babák passzolnak a játék baba pelenkázóinkhoz?

Mindenképpen kifizetődő taktika a gyártó palettájából babát választani, ami mind méreteivel, mind tulajdonságaival harmonizál a pelenkázóval, és beleillik a képbe. A baba a játék lelke, ezért a megvásárlása kulcsfontosságú. Főleg, hogy kezdetben várhatóan a gyermek nagyon kötődik majd szíve csücskéhez, akit egész nap dédelgethet, pelenkázhat, akiről gondoskodhat épp úgy, ahogy azt a szüleitől is látta. Fontos, hogy minél több lehetősége nyíljon az ápolásra, azaz például az öltöztetésre, akár a mosdatásra. Bár divatos olyan babákat venni, amik jóformán élethűek, ami a mimikájukat illeti, de egyre többen vallják, hogy a kevésbé erőteljes vonásokkal megáldott modellek azért ideálisabbak, mert nagyobb teret engednek a gyermekek képzeletének, lévén ők maguk ruházhatják fel babáikat olyan arcvonásokkal, amik nekik tetszenek. A fantázia így is fejlődhet.

Ezért érdemes nálunk vásárolni!

A pelenkázó szetthez természetesen egyéb kiegészítők is beszerezhetőek a kínálatunkból. A pelenkázó táska például jó, ha nem marad ki a kosárból, de ha már a pelenkázás megoldott, akkor a babakocsi is jól jön a háznál, mert a tisztába tett baba nyilván sétára vágyik. És így tovább. A készletünkben kizárólag prémium minőségű termékek elérhetőek, amik a szépérzéket is kényeztetik aprólékos, kifinomult kialakításukkal. Eltérnek mindentől, ami sablonos, s új színt csempésznek a játékkal teli percekbe. S ez az az ecsetvonás, ami minden pénzt megér!