Kreatív készlet

A gyerekek kreativitása végtelen, ez nem vitás! Elképesztő, hogy ha szabadjára engedik a fantáziájukat milyen csodálatos dolgokat tudnak alkotni és micsoda meglepetéseket tudnak nekünk, szülőknek okozni vele néha. A digitális kor előrehaladtával nagyon sokat lett korlátozva a szabad játék, a kézműves tevékenységek és minden olyan, amiben a gyerekek bátran átadhatják magukat a saját fantáziájuknak. A mi feladatunk az, hogy ne hagyjuk, hogy ez elnyomja a tehetségüket és találjuk meg az egyensúlyt a gyorsan fejlődő digitális világ és a hagyományos kreatív tevékenységek között! Mivel a lehetőségeink tárháza végtelen, nincs más dolgunk, mint utánajárni az életkornak megfelelő eszközöknek és elgondolkozni azon, vajon mi az, amit érdemes lehet beszerezni otthonra is. Több infót a kreatív eszközökről a termékek alatt olvashatsz. 

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Kínálatunkban nagyon sok kreatív készlet található, így ötlet hiányában biztos nem lesz, aki most ezen sorokat elolvassa.

Mi a kreatív készlet?

Először is tisztázzuk magát a fogalmat: mégis mit jelent egy kreatív készlet és mi van benne? Ezek olyan összeállítások, melyekben különféle eszközök és anyagok találhatóak, ami segítségével a gyermek (vagy akár egy felnőtt is) kreatív tevékenységet végezhet: fűzhet gyöngyöt, rajzolhat, festhet, gyurmázhat, csillámtetoválhat, karcolhat képet, vagy épp saját gravírozó műhelye is lehet. A lényeg, hogy minden eszköz a dobozban adott ahhoz, hogy kész terméket alkossunk vele.

Miért előnyös egy kreatív készlet a gyerek számára?

Ezek a készletek lehetővé teszik a gyerekek számára, hogy fejlődjenek egy területen és hogy kreatívan kifejezhessék önmagukat. Hatalmas sikerélményt adhat nekik, hiszen a látottak alapján elterveznek valamit, majd rálépnek a megvalósítás útjára és a kreatív munkafolyamat során véghez is viszik azt. Önbizalmat, hitet ad magukban, hogy képesek valami szépet alkotni.

Hatalmasat fejlődik általuk a kézügyesség, hiszen az ollóval vágás, a ragasztás, a gyöngyök fűzése, a festés vagy akár valamilyen modell megépítése mind a finommotorikát fejleszti. Ezekben a tevékenységekben jó igazán elmélyülni, nem a mesékben, a TV előtt ülve – mennyivel jobbat teszünk vele az idegrendszerüknek!

Milyen készségeket fejlesztenek a kreatív készletek?

Természetesen a már említett kézügyesség az abszolút első helyen áll, hiszen a két kezük segítségével kell megvalósítani azt, amit a fejükben elképzeltek vagy amit a feladat kér – sokszor egészen aprólékos, pontos finommotorika szükséges hozzá, hogy sikerüljön.

E készleteknek köszönhetően a gyerekek kreativitása folyamatosan fejlődik, hiszen az új dolgok kipróbálása és megtapasztalása is eleve egy ösztönző dolog számukra, mert hajtja őket a tettvágy és az alkotás öröme. Csodálatos folyamatok mennek végbe miközben alkotnak, fantasztikus!

A kreatív készletek használata során a gyerekeknek gyakran kell szembesülniük különböző apróbb problémákkal, kisebb akadályokkal, így természetes, hogy a problémamegoldó készségüket is fejlesztik ezek a szettek.

Néhány készlet olyan feladatot is tartalmaz, amiben különböző mintákat, formákat kell felismerni, továbbá a térbeli képességek fejlesztésére is ösztönzi a gyerekeket.

Ki kell emelni a türelmet is, hiszen ahhoz, hogy elkészüljön egy-egy alkotás, időre és türelemre is szükség van sokszor. A jó hír, hogy mindig megéri, ezt pedig a saját bőrükön tapasztalják meg ők maguk is!

Milyen típusú, tematikájú kreatív készletek vannak?

A különböző kreatív készletek különböző érdeklődési területekre és készségekre fókuszálnak. Nagyon népszerű a rajzolás és a festés, az építőkészletek, a nagy kézműves pakkok, melyek segítségével a gyöngyfűzés gyakorolható például, a horgolás, a tudományos készletek, de vannak olyanok is, amik akár a robotika alapjait is képesek megtanítani a gyerekeknek. Ez csak néhány példa, valójában sokkal több létezik – a legjobb, hogy mindenki megtalálja azt, amivel örömmel tud foglalkozni!

Milyen korú gyerekeknek valók a MiniStudio kreatív készletei?

Gyakorlatilag már másfél éves kortól lehet találni a kínálatunkban olyan fantasztikus kreatív készleteket, amivel bátran lehet gyakorolni már a legkisebbekkel is – nagyon tág a korosztályi besorolás, ugyanis még kisiskolásoknak is bőven válogattunk ide jobbnál jobb termékeket.

Egy másfél éves már örömmel játszhat a Djeco gyurmaformázó készletével, egy 3 éves boldogan fog ugyanettől a márkától pompom képeket készíteni. A nagyobb ovisok biztos, hogy odáig lennének a CreaLign stencil képkészítős szettjéért, hiszen ők maguk hozhatnak létre több lépésben egy művészi hatású képet. A 7-8 éves korosztály már nagyon figyelmesen tud hozzáállni a homokképkészítő szettekhez, hiszen az a céljuk, hogy a kép minél szebb legyen, nem az, hogy a csillámokat szórják mindenfelé. 😊

Látható hát, hogy a kínálat nagyon széles és bőven lehet találni megfelelőt gyermekünknek – a lényeg, hogy mindig életkorának megfelelő szettre essen a választásunk!