Oktató játékok gyerekeknek

Gyermekünk képességét és tudását játékosan fejleszteni nagy kincs, hiszen rengeteg fantasztikus eszköz áll már rendelkezésünkre ahhoz, hogy minél változatosabban és érdekfeszítőbben tehessük meg ezt. Mi mindig úgy tartjuk, hogy saját kútfőből, a körülöttünk megtalálható dolgok segítségével is tökéletesen el lehet érni a célt, de ha egyszer már ennyi jó dolog van a piacon, akkor érdemes kihasználni, mert gyermekünk csak többet lát, többet tapasztal, és ez mindenképpen előnyére fog válni a társaival szemben – csak később fog megmutatkozni. Egy tanulási folyamat mindig lehet izgalmas, a mi feladatunk pedig az, hogy ezeket ismerjük és megmutassuk nekik, mennyi tudást magunkba szívhatunk ebből a gyönyörű világból – akár az oktató játékok segítségével is!

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Az oktató játékok előnyeiről, azaz: hogyan segítik a gyermek tanulását és fejlődését?

Az oktató játékoknak megvan az a szuper képességük, hogy játékos környezetben biztosítsák a gyerekek számára a tanulást. Ez lehet számolás, betűk tanulása, finommotorika fejlesztése vagy akár valamilyen tudományos, kísérletező játék – észre se fogják venni, mennyi új tapasztalatot és ismeretet szívnak magukba, miközben remekül érzik magukat. A játékok általában interaktívak és képesek arra, hogy azonnali visszajelzést adjanak és aki játszik vele az láthatja, hogy jól oldott-e meg adott feladatot.

Az oktató játékok gyakran olyan fontos készségeket is fejlesztenek, mint problémamegoldás, logikus gondolkodás, szociális készségek fejlesztése vagy a másokkal való együttműködés fejlesztése. Az, hogy más gyerekekkel is tudnak együtt játszani adott játékkal, lehetőséget teremt arra, hogy a társas tanulást ösztönözze és megtanuljanak másokkal együtt gondolkodni, dolgozni. Később, az iskolában is rengeteg csapatmunka lesz, ha pedig megvannak a megfelelő alapok és tudni fogja, hogy kell viselkedni adott helyzetben a gyermeked, akkor nagy előnye lesz, az biztos.

Ezek a játékok azt is lehetővé teszik, hogy a gyerekek a saját tempójukban és érdeklődési területükön belül fedezzenek fel olyan dolgokat, ami fenntartja a kíváncsiságukat. Ez egyrészt fejleszti az önálló tanulási képességet, másrészt mennyire jó dolog, ha meg tudunk támogatni egy olyan területet neki, ami amúgy is nagyon érdekli?

A nálunk kapható oktató játékok fő típusai

Webshopunkban mindenképpen ki kell emelnünk a BUKI játékokat, melyek a tudományt, a kísérletezést és a kreativitást veszik alapul a gyártás során. Számos kültéri és beltéri játékot gyártanak, és azok a kísérletező kedvű gyerekek, akik szeretik felfedezni a környezetüket egyszerűen rajonganak érte. A kis természetbúvárok imádni fogják a bogérnéző készletet, a távcsövet és a nagyítót. Azok a kisiskolás gyerekek, akik szeretnek kísérletezni, teljesen odáig lesznek a mikroszkópos játékokért, a fürdőgolyókészítésért vagy épp a krisztálynövesztésért. Többféle kémiai kísérletet boncolgató játék is van a kínálatban, itt a határ tényleg csak ott van, ahol a gyermek érdeklődési körének a vége. A játékok egy részét természetesen felnőttel érdemes játszani, ám érdemes meghagyni a teret, hogy maximálisan ki tudják élvezni a kreatív alkotás örömét.

Többféle márka kínálatából válogattunk még ide Nektek, tettünk ide különböző mágneses rajztáblákat, fa labirintusokat, de még rovarhotelt is! Ez azért van, hogy már a kisebbeknek is tudjunk oktató játékokat felsorakoztatni, hiszen szerencsére a bőséges repertoárnak köszönhetően nekik sem kell kimaradni semmi jóból!

Milyen életkorú gyerekeknek ajánljuk a különböző oktató játékokat?

Mindig el kell olvasni egy termék leírását és a szerint vásárolni, mert egy komolyabb oktató játéknál igenis lehet jelentősége, egyszerűen tehát: ne vegyünk óvodás korú gyermeknek robbanókísérletes játékot, hiszen az 8 éves kortól ajánlott. Bizonyos esetekben el lehet térni, csak fel kell mérni a terepet és el kell olvasni mindig a leírást: mit tud egy adott játék és mi a korosztályi ajánlás. Az óvodás korú gyermek biztosan élvezne egy dínótojásos játékot vagy egy bogárnéző szettet, így ezeket bátran ajánljuk kipróbálásra, mert biztos, hogy tetszeni fog nekik.

A különböző fa játékokat, melyeket beletettünk a kínálatba meg lehet próbálni még kisebbeknek, hiszen egy mágneses rajztáblával már egészen jól el tud szórakozni akár egy 2-3 éves is, miközben rengeteg hasznos tudást szippant be magába.

Ezek a játékok nagyon  sokoldalúak és annyira fantasztikus, hogy miket képesek fejleszteni, hogy nagyon erősen azt ajánljuk: böngéssz végig minden egyes terméket, olvasd el a leírást és meglátod, lesz közte olyan, amiben látni fogod a fantáziát és szerelembe esel vele!