Szerepjátékok fontossága gyermekkorban

A gyerekek imádnak más bőrébe bújni, már egészen pici kortól. Először anya vagy apa a példakép, majd jönnek a szuperhősök vagy a kedvenc mesefigurák. Mindent ki kell próbálni, aminek nem is szabad gátat szabni, hiszen ez egy természetes folyamat minden gyermek életében.

Nem csupán a gyerekeket nyűgözik le a szépen kidolgozott fajátékok, hanem szüleiket is egyaránt, minden gyerekszobát felvillanyoz és otthonos légkört teremtenek.

A szerepjátékok közelebb viszik önmagukhoz őket, és fejlesztik a fantáziát, kreativitást, fejlődik a kicsik finommotorikája, kommunikációs készsége, logikus gondolkodásmódja, nem mellesleg pedig a szülőnek is képet ad arról, hogy éppen mi zajlik a kicsi lelkében, mivel a saját tapasztalataira, élményeire, elképzeléseire építi a játékot. A kisgyermekek újraélhetik vagy eljátszhatják a velük történt események, kalandokat, mint például a főzés, kutyasétáltatás, babázás, barkácsolás.

A szerepjátékok fontossága gyermekkorban az egyik legkomplexebb folyamat a gyerek fejlődésében, amit különféle játékokkal segíthetünk. Ehhez gyűjtöttük össze nektek a szerepjátékok kategória elemeit, amiből kicsik és nagyok egyaránt kedvükre válogathatnak. Varázslatos játékot kívánunk!

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő