Baba, gyerek, ovis hátizsákok

A legstílusosabb ovis és gyerek hátizsákok és tornazsákok válogatása a MiniStudio kínálatában. Szebbnél- szebb praktikus dolgok az Anyukák és a Gyerekek kedvenc márkái között, mint például: a Little Dutch, Liewood, Konges Slojd, Sunnylife az év minden szakára. Vízlepergető, neoprén, újrahasznosított hàtizsákok kis bölcsődés kortól egészen az iskoláskorig elkísérhetik a gyerekek mindennapjait és velük lehetnek az első fontos mérföldköveknél. Célunk, hogy a játékok mellett, más olyan kiegészítőket is megtaláljanak az Anyukák, amikre a hétköznapokban nagy hasznát tudja venni a család, egy kényelmesebb életet biztosítva kicsiknek és nagyoknak

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Milyen szempontokat kell figyelembe venni baba vagy ovis hátizsákok vásárlásakor?

Annak érdekében, hogy egy gyerek hátizsákot öröm legyen hordani érdemes több szempontot is figyelembe venni. Minden csak jó választás kérdése – egy rossz hátizsák ugyanis jó időre elveheti a kedvet attól, hogy a kis tulajdonosa egyáltalán hajlandó legyen viselni. Lássuk ezeket a szempontokat!

  1. Méret: figyeljünk arra, hogy a hátizsák ne legyen túl nagy és passzoljon gyermekünk adottságaihoz. Egyáltalán nem kényelmes egy túlméretezett hátizsák, legyen mindig az ő méreteinek és korának megfelelő – ezen ne spóroljunk, ne vegyünk azért nagyobbat, hogy sok éven át kitartson.
  2. Legyen jó a kialakítása: itt például arra gondolunk, hogy legyen párnázott a vállpántja, ezáltal legyen kellemes a viselete. Legyen puha és nem pedig merev a hátlapja, ezek már rég divatjamúltak és egyáltalán nem jó hordani őket!
  3. Anyagminőség: tartós és könnyen mosható anyagból készüljön, jó, ha be lehet tenni a mosógépbe. Nagyon szuper, ha a hátlap légáteresztő anyagból készül, mert szép időben bizony könnyen be lehet izzadni tőlük.
  4. Logikus elrendezés belül: legyen több részes, ne kelljen egyszerre, egy helyre beleömleszteni mindent, mert úgy nem fogja könnyen megtalálni azt, amit keres a táskában.
  5. Biztonsági elemek: nagyon szuper, ha van például fényvisszaverő csík a táskán, így a gyermek észrevehető lesz rosszabb fényviszonyok mellett is.

Mi minden kerülhet egy ovis táskába?

Egy ovis táskájába több dolog is kerülhet, alapvetően azonban az a jellemző, hogy a szülők váltóruhát pakolnak bele, amit minden nap forgatnak, hiszen az udvaron koszos lesz nap mint nap. Ez mindig szezonnak megfelelő legyen, az óvó nénik úgyis mindig szólnak, ha rövidnadrág is kerüljön be mert már kijött a jó idő – vagy ha eső várható, és hozzunk magunkkal gumicsizmát. Sokan visznek kulacsot, így ezt is viszi a gyermek, illetve ahol megengedik az alváshoz, a kedvenc kis állatkája vagy esetleg a cumija is a táskában lehet. Ha speciális étrendet követ valaki és a szülő viszi be az étkezéshez szükséges dolgokat, akkor gyakran ezt is beleteszik az ovis/bölcsis hátizsákokba.

Mivel kicsi gyerekekről van szó, érdemes a belsejébe beleírni a nevet vagy jelet, vagy esetleg megoldhatjuk vasalható matrica segítségével is.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni a nagyobb gyerek hátizsákok vásárlásakor?

Nagyobb gyerekek esetében is hasonlóak a szempontok, mint egy bölcsis vagy óvodás életkorú gyermek esetében. Az összes lényegében ugyanaz, hiszen ugyanúgy fontos a megfelelő méret – pl. cseréljük le a kicsi méretű hátizsákot most már egy nagyobbra, hogy még több minden beleférjen – és legalább, de talán még annál is fontosabb a logikus elrendezés, a minél több tárolórekesz. Tartós anyagból készüljenek, mert ők még több dolgot pakolnak bele, így fontos, hogy jól tudják terhelni. Azt is vegyük figyelembe, hogy a gyerek szeresse a táskáját és öröm legyen számára a viselése, nekik ez már kiemelten fontos.

Mekkora súlyt bír el egy gyerek hátizsák? Mit lehet belepakolni?

Az általános ajánlás az, hogy egy táska súlya nem haladhatja meg a gyermek testsúlyának 10%-át. Tehát, egy 20 kg-s gyermek ne cipeljen 2 kg-nál nehezebbet – és itt nyilván az a jó, ha minél kisebb a súly, amit vinnie kell. Az óvodában ezt azért könnyen meg lehet oldani, de egy iskolában már sokkal nehezebb kérdés és bizony gyakran van, hogy sajnálják a gyerekeket, hogy ilyen sok mindent kell cipelniük. Érdemes erre a szülőkkel, az iskolával megoldást találni és inkább bent tárolni lehetőleg minél több mindent és tényleg csak a legszükségesebb dolgokat mozgatni az iskola és az otthon között.

Mikor jó választás a tornazsák a gyerekek számára?

A tornazsákok tökéletesek óvodába és iskolába a sportfelszerelések tárolására, hiszen a mozgásnak mindkét intézményben központi szerepe van. Egy megfelelő méretű tornazsákban tárolható a ruházat, a zokni és a váltócipő is. Hosszabb időre, kiránduláshoz nem javasoljuk, mert nem olyan jó a kialakítása, mint egy minőségi hátizsáknak. Órákon át hordva vághatja a pántja a vállat, kényelmetlen lehet a hátnak és amúgy is sokkal nehezebb bennük megtalálni a dolgokat mert egy rekeszesek – tornaórákhoz viszont pont tökéletesek lesznek!