Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Little Dutch csörgő

Csörgők természetesen nagyon régóta léteznek, hiszen már az ősi civilizációkban is rájöttek az emberek, hogy a különböző hangokat kibocsátó eszközök a gyermeket szórakoztatják és fejlesztik. Egyszerű dolgok voltak ezek, melyek természetes anyagokból készültek, de a funkciójukat ugyanúgy ellátták. Mára már kifejezetten a gyermekek szükségletei szerint vannak kialakítva oly módon, hogy a lehető legszélesebb fejlődési lehetőséget nyújtsák – nem mellesleg szempont lett az is, hogy biztonságosan tudjanak játszani vele a babák. Felfoghatatlan mennyiségű a kínálat belőle, nincs olyan játék márka, aki ne kínálna a babavonalon nem is egy, hanem többféle variációt erre a játékra. Nézzük, hogy a Little Dutch csörgők mit tudnak nyújtani és miért olyan jó választás!

A Little Dutch csörgők legfontosabb előnyei

Lehet, hogy alapvetően soha nem is gondolnánk arra, mennyi előnnyel jár egy egyszerű csörgő használata. Ezért szuper, ha pontokba összeszedve látjuk mert rájövünk, hogy egyetlen játék sem véletlenül van kitalálva, mindennek megvan a maga rendkívül fontos funkciója. A Little Dutch nagyon sok lehetőséget kínál a csörgők terén is, egytől-egyig gyönyörűek, szinte választani sem könnyű a csodaszép kínálatból. Először is lássuk a legfontosabb fejlesztési területeket!

  1. Koordináció és mozgásfejlődés: ez a legalapvetőbb, hiszen mit csinál egy baba a csörgővel? Megrázza. Az, hogy képes megfogni, rázni egy ilyen játékot, fejleszti a finommotorikus képességeket és a mozgásfejlődést is. A Little Dutch csörgők ráadásul annyi féle formában, méretben és anyagban kaphatóak, hogy majdnem mindegyik másképp tud fejleszteni.
  2. Hallási fejlődés: ez a következő egyértelmű pont, hiszen egy csörgő megrázása hangokat ad ki. Azért csörgő, mert van benne valami, ami mozgatás esetén hangot fejt ki, ez pedig hozzájárul a különböző zajokhoz való érzékenység kialakulásához.
  3. Érzékek fejlesztése: mivel a Little Dutch csörgők vagy fából, vagy puha plüssből készülnek, különböző módon fejlesztik a tapintás útján történő érzékelést.
  4. Figyelemfelkeltés: az, hogy milyen formában játszunk velük már csak rajtunk múlik. Egy csörgővel lehet gyakorolni a fej jobbra-balra forgatását azáltal, hogy felkeltjük a figyelmét a hanggal, amit kibocsátunk vele. A színek és a minták is felkeltik a babák érdeklődését, és minden erejükkel azon vannak, hogy megtapasztalják, mi ez a rendkívül érdekes dolog a szemük előtt.

Milyen típusú Little Dutch csörgők elérhetők?

Azt gondoljuk, hogy kínálatunkban igen széles a Little Dutch csörgők választéka, így kapható például:

  • mókuskerék
  • csuklóra rögzíthető csörgő
  • gyűrűs csörgők különböző formában és dizájnban
  • esőbot

Az, hogy melyik szimpatikus már szinte csak az ízlésünkön és egyéni preferenciáinkon múlik. Mindegyik típusnak megvan a maga egyedi előnye, a babák pedig bármelyikkel örömmel összebarátkoznak.

Hogyan segíthet egy jó Little Dutch csörgő a gyermek fejlődésében?

Fentebb már pontokba szedtük, hogy milyen területeket fejleszt és miért fontosak, de nézzük meg akkor egy konkrét példán keresztül: a Little Dutch esőbot a Farm kollekcióból rendkívüli népszerűségnek örvend, ez pedig nem véletlen, mert fantasztikus termék. Ahogy megrázzuk a játékot, a benne lévő apró gyöngyök elkezdenek csordogálni a másik oldalra, megnyugtató esőcsepp hangokat kiadva. Három különböző színű gyöngy van bennük, melyek a kis nyílásokon keresztül hullanak le a csövön és a propellert pörgetésre késztetik ezáltal – így jön létre technikailag ez a kellemes hangzás. Szándékosan kis kezekbe és könnyű fogásra tervezték őket, hogy a picik könnyűszerrel tudjanak játszani velük. A kellemes hang a felnőtteknek is jólesik, hiszen nap mint nap rengeteg alkalommal kerülnek  babajátékok a kézbe, szóval egy ilyen finomra tervezett csörgő bizony áldás lehet a mindennapokban. 😊

Milyen anyagokból készülnek a Little Dutch csörgők?

Az anyagválaszték rendkívül változatos a Little Dutch csörgői esetében, ugyanis használnak fát (pl. mókuskerék), BPA mentes műanyagot néhány gyűrűs csörgő vagy az esőbot esetében, de megtalálhatóak a 100% poliészter plüss anyagból készült csörgők is a kínálatukban. Bármelyiket is választjuk, abban teljesen biztosak lehetünk, hogy 100% bababarát mindegyik, és akkor sem kell tartanunk semmitől, ha a szájukkal fedezik fel a termékeket.