Little Dutch kulacsok, pop up kulacsok

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Amint elkezdjük a szilárd ételek bevezetését, illetve a tápszeren és az anyatejen kívül is adunk már folyadékot (lehetőleg vizet!), eljön a pont: kulacs után kezdünk kutatni nagyon sok féle szempont alapján. Egy jó kulacs segít megtanítani a gyermeket az önálló ivásra, elkerülhető vele az ital kifröccsenése, ráadásul nem elhanyagolható tény az sem, hogy nagyon jól megedzi a száj körüli izmokat – ez pedig a darabos ételek magabiztos bevezetésében is óriási mankó lehet a család számára. A Little Dutch kulacsok kiváló választások lehetnek, ugyanis megfelelnek minden olyan fontos feltételnek, amit egy minőségi kulaccsal szemben állítunk fel.

Mit kell tudnia egy menő gyerek kulacsnak?

Elsőre talán nem is gondolnánk, milyen sok szempontot érdemes figyelembe venni a kiválasztás előtt.

  1. Olyan legyen, amiből szívesen iszik a gyermek: ez kisebb babakorban természetesen még nem mérvadó, viszont amikor már kialakul az ízlés és erősödik az akarat, akkor bizony lehetnek különleges kívánságok: ennek pedig érdemes eleget tenni, hiszen egy olyan eszközről van szó, amit napjában többször is használ – tegye ezt szívesen és örömmel! Ha ezt egy virágos vagy épp járműves kulacs elégíti ki, akkor nincs mit tenni: ilyet kell beszerezni!
  2. A nagyobb gyerekek is tudják önállóan használni: amíg kicsik, addig nyilván tőlünk kérnek inni és segíteni kell nekik, ám ahogy cseperednek, közel sem életszerű az, hogy minden egyes használatnál ott legyünk mellettük és ki-be nyitogassuk nekik a szelepet. Olyat érdemes venni, amit bármikor könnyen kezelnek: a pop-up kulacsok ebből a szempontból pedig verhetetlenek a Little Dutch márkánál. Egyszerűen, a kupakon található gomb megnyomásával nyitódik és záródik a kulacs.
  3. Hordozhatóság: biztosan megvan az a kép, ahogy a gyerekek az ujjukra akasztva hozzák-viszik a kulacsot a kezükben: igen, ez is nagyon fontos szempont, hiszen nem fognak tudni ragaszkodni az eszközhöz, ha kényelmetlen azt szállítani. A Little Dutch kulacsokon van egy akasztó, így a palack könnyen hordható vagy rögzíthető.
  4. BPA-mentes legyen: szerencsére mára ez egy nagyon fontos feltétele lett a szülőknek. A BPA egy biszfenol nevű vegyület, amit különböző ipari anyagok előállításához használtak, tehát: egyáltalán nem egy gyerek szájába való, hiszen egészségkárosító hatása van. A Little Dutch kulacsok BPA mentesek, ez alól egyetlen típus sem képez kivételt.
  5. Könnyű tisztítás: ez természetesen egy olyan szempont, ami az anyukáknak fontos: legyen könnyen szétszedhető, és alaposan meg lehessen tisztítani, hogy a baktériumok és kórokozók ne tudjanak elszaporodni bennük. A szívókát is nagyon fontos rendszeresen tisztítani, hogy ne alakulhassanak ki penészgombák – ez akár komoly allergiát is okozhat.

Milyen típusú Little Dutch kulacsokat lehet venni?

Kínálatunkban hőtartó kulacsokat és pop-up kulacsokat lehet kapni.

A „pop up” jelző arra utal, hogy a kulacs fedele könnyen nyitható és zárható. Általában egy gombnyomással vagy egy egyszerű csúsztató mozdulattal megnyitható, így könnyedén hozzáférhetünk az italhoz anélkül, hogy szükség lenne csavarozásra vagy külön kupakra. Mivel csepegésmentesen zárhatóak, nem kell attól tartani, hogy a folyadék a táskában landol.

A hőtartó kulacsok legfontosabb tulajdonsága, hogy 9 órán keresztül melegen, 12 órán keresztül pedig hidegen tartják az italokat.

Hogyan lehet tisztán tartani a Little Dutch kulacsokat?

A hőtartó kulacsokat kézi mosogatással, sima felületű szivaccsal javasoljuk tisztítani. A kupak mosogatógépbe is betehető.

A pop-up kulacsokat nyugodtan lehet tisztítani mosogatógépben. Szét kell szedni alkatrészeire az alapján, ahogy a termékhez mellékelt használati utasítás mutatja.

Érdemes minden kulacsot heti egy alkalommal mélyebben is megtisztítani: ehhez vannak már speciális tisztítókefék is, amik segítenek abban, hogy a nehezen elérhető felületeket is kezelni tudjuk.

Milyen anyagból készülnek a Little Dutch kulacsok?

A hőtartó kulacsok palackjai rozsdamentes acélból készülnek, melynek köszönhetően tartósak és hőtartóak, így hideg és meleg italok tárolására egyaránt tökéletesek. A kupakok BPA mentes PP műanyagból vannak.

A pup-up kulacsok BPA mentes ABS műanyagból készülnek, mely azt jelenti, hogy rendkívül tartósak és jó az ütésállóságuk is.

Egyiket sem szabad fagyasztóba vagy mikrohullámú sütőbe tenni, mert ez kárt okozhat bennük!

Láthatjuk tehát: érdemes alaposan átgondolni a döntést és többféle szempontot figyelembe venni a kiválasztás során. Azt viszont garantálni tudjuk, hogy a Little Dutch kulacsok nagyon magas minőséget képviselnek és kiváló döntést hoz az, aki mellettük teszi le a voksot.