LOGICO Piccolo, a kisiskolások fejlesztőjátéka

A LOGICO készségfejlesztő játékot már egészen óvodás kortól játszhatják a gyerekek. Ez egy olyan fantasztikus eszköz, melynek segítségével játék a tanulás és észre sem lehet venni, hogy mennyi új és érdekes információt szippant be magába az, aki foglalkozik vele. A feladatok szándékosan olyan készségeket helyeznek előtérbe, melyekre egészen biztos, hogy szükség lehet az iskolában és olyan területeket fejleszt, amiből jó, ha van egy kis extra, plusz gyakorlás az iskolán kívül is. Fontos azonban, hogy a korongok tologatásának és az izgalmas feladványoknak köszönhetően a gyerekek az ismeretek elsajátítását sokkal kevésbé érzik kötelezőnek és unalmasnak, inkább játéknak, szórakozásnak fogják fel.

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Mekkora gyerekeknek készül a LOGICO Piccolo tanulójáték?

A LOGICO Piccolo játék a 6-9 éves korosztály számára készül, alapvetően pedig elmondhatjuk, hogy első osztálytól kezdve érdemes próbálkozni vele, és kitart egészen az alsós, kisiskolás korban – tud adni egy 9 évesnek is izgalmakat, érdekes feladatokat. Elődje egyébként a Logico Primo, amit a 3-6 éveseknek ajánlanak, ez gyakorlatilag felkészíti a gyerekeket az iskolakezdésre.

Ezeket a készségeket fejleszti a LOGICO Piccolo játék

Ha igazán hasznos dolgot szeretnénk ajándékozni egy gyermeknek, akkor érdemes már a LOGICO Primot is fontolóra venni és óvodás korra beszerezni, rendszeresen használni. Ez olyan tudást alapoz meg és olyan készségeket képes fejleszteni, hogy az iskolában sokkal könnyebben fog majd menni bizonyos ismeretanyagok elsajátítása. A LOGICO Piccolo az iskolai éveket erősíti. Abban segít, hogy az ott megszerzett tudást kiegészítsük nekik még többel, és begyakoroljunk olyan készségeket, melyek abban segítenek, hogy a suliban könnyebb legyen számukra.

Íme a tudásterületek, melyeket fejleszt: észlelés és koncentráció, olvasás, szövegértés, helyesírás, nyelvtan, matematikai műveletek, geometria, környezetismeret, logikus gondolkodás. A szülőnek annyi a dolga, hogy eldöntse: melyik területet szeretné erősíteni. Utána a feladatkártya csomagok címeiből pedig egyértelmű, hogy milyen választási lehetőségek vannak és már csak be kell szerezni őket. Az, hogy kiegészül egy fizikai cselekvéssel a feladatok megoldása, nagyon sokat számít – élvezik, imádják!

Hogyan működik a LOGICO Piccolo?

A LOGICO Piccolo tanulójátékhoz először is szükség van egy keretre. Ezt egyszer kell megvásárolni, egy alkalmas beruházást jelent, utána már csak a feladatokat tartalmazó csomagokat kell beszerezni – ez pedig ugye már egyéni preferencia kérdése, ki mennyit és milyen témában szeretné őket. Szerencsére nagyon nagy a választék, így bőségesen van miből csemegézni.

A használatához helyezzük magunk elé a keretet, majd a 16 feladatkártya közül tegyünk bele egyet. A korongoknak a legalsó sorban kell kiinduláskor elhelyezkedni, majd ahogy a feladatokat egyesével megoldja a gyermek, úgy kerülnek át a jobb oldalra. Minden megoldáshoz egy szín tartozik, ez a szín kerül korong formájában mellé. A játék addig megy, amíg mind a 10 darab korong a helyére kerül. Ha ez kész van, akkor húzzuk ki a keretből a feladatlapot, fordítsuk meg, és hasonlítsuk össze a gyermek korongjainak sorrendjét a megoldókulccsal! Ha teljesen egyforma, akkor hibátlanul végezte el a feladatokat, és jöhet is a következő!

Milyen típusú feladatcsomagokat lehet vásárolni?

Az összes típus olyan készségre építi a feladatokat, ami az iskolában fontos lehet. Az óra csomaggal alaposan be lehet gyakorolni az időt, minden ezzel kapcsolatos apróságot: onnantól kezdve, hogy milyen típusú órákon olvashatjuk le az időt odáig, hogy ezt miképp tehetjük meg. Vannak Anyanyelvi csomagok, melyek a nyelvtanra, a szövegértésre, a szavak felismerésére alapoznak. Itt lehet, hogy egy egyszerű szöveget kell megérteni, de olyan feladatok is vannak, ahol szavak hiányzó betűit kell pótolni. A Matek feladatcsomagok is rendkívül változatosak, hiszen szorzást, osztást, kivonást, összeadást, logikus gondolkodást lehet velük iskolán kívül gyakorolni.

Érdemes megismertetni a kisiskolásokkal a LOGICO Piccolot, hiszen nagyon sok pedagógus is ajánlja, sőt, használják is őket külön foglalkozásokon. Egy olyan eszköz, melynek segítségével bővülhet a tudás, be lehet gyakorolni alapvető készségeket – bárhogy is, de mindenképpen könnyít az iskolás éveken az az extra tudás, amit a használatával szerez majd a gyermek.