Logico Primo tanulójáték ovisoknak

A Logico egy olyan készségfejlesztő játék, amit már óvodás kortól játszhatnak a gyerekek. Az a legnagyobb pozitívum benne, hogy ők játékként, szórakozásként fogják fel miközben hatalmas mennyiségű információra tesznek szert a korongok mozgatása közben. A feladatok szándékosan olyan készségeket helyeznek előtérbe, amire a kis ovisoknak szüksége lehet majd az iskolakezdésre: olyan alapvető dolgok ezek, melyek nélkül nehéz lenne boldogulniuk és valójában alapvető követelmény is már 6-7 éves korban – gondolunk itt pl. egy egyszerű számolásra, formák felismerésére, bizonyos kombinációs képességek elsajátítására, és így tovább.

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Lássuk, hogy miért is szeretjük annyira a kisebbeknek tervezett Logico Primo-t!

Mekkora gyerekeknek készül a Logico Primo tanulójáték?

A javasolt alsó korhatár 3 éves kor, viszont vannak, akik már előbb is próbálkoznak vele sikeresen. Természetesen nem úgy kell elképzelni, hogy ilyenkor az összes feladatlapot meg tudja oldani egy 2.5 éves, de már akadhatnak a feladványok között olyanok, ami nekik is megy szülői segítséggel. Mindenképpen kijelenthetjük, hogy ovisoknak lett tervezve és őket segíti abban, hogy felkészüljenek az iskolára, hogy alapvető készségeiket fejlesszék. Nagyon fogják élvezni a korongok tologatását, játékként, szórakozásként fogják fel, gyakorlatilag észre sem veszik, mennyi új tudást szippantanak be közben magukba általa.

Mikor érdemes elkezdeni a készségfejlesztést?

A készségfejlesztést gyakorlatilag attól kezdve elkezdjük, hogy az első játékot a babánk kezébe adjuk. Minden játéknak van valamilyen funkciója, mindegyik betölt valamilyen szerepet a baba fejlesztésében. Egy rizzsel megtöltött üres üvegnek is. Nekünk szülőknek megvan az az óriási előnyünk, hogy mára már rendkívül tájékozottak lehetünk abban, hogy melyik életkorban mit érdemes célzottan a kezükbe adni, mi az, amit mindenképpen érdemes beszerezni és adott időszakban előtérbe helyezni. Fantasztikus, hogy mi magunk is újra élhetjük általuk a gyermekkort, azt gondolom mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy játszani jó, izgalmas és boldoggá tesz! Nem véletlenül vannak a szuper összefoglaló blogbejegyzések és játék leírások sem, ezek mind segítenek minket a döntésben, így érdemes adni rájuk és hallgatni azokra, akik nap mint nap ezzel foglalkoznak.

A Logico egy annyira minőségi és fontos készségfejlesztő játék, hogy legszívesebben mindenkinek kötelezővé tennénk óvodás kortól. Rengeteg pedagógus ismeri és kampányol mellette teljes szívvel-lélekkel, mert ők maguk is úgy gondolják, hogy az egyik legjobb dolog, amit egy gyermek kezébe adni lehet. Maximálisan egyetértünk!

Miért szeretik a kisgyerekek a Logico Primo tanulójátékot?

Azért szeretik ennyire, mert nekik a „tanulás” egyik új formája ez, hogy a gondolkodás és a jó válasz megadása mellett a korongot is a helyére kell húzni. Szórakoztató és látványos, ők pedig nagyon vizuálisak és kell valami plusz, amivel meg lehet fogni őket. Ezt a Logico nagyon tudja és nem csak nálunk, hanem más országokban is nagy a sikere. A különböző feladatlapok más és más izgalmakat rejtenek, van, ami jobban, van, ami kevésbé érdekli a gyerekeket, hiszen mindenkinek más az érdeklődési köre. Nagyon szeretik azt is benne, hogy a végén, ha megfordítják a lapot akkor meg tudják nézni, hogy jól dolgoztak-e: abban van egy plusz izgalom, hiszen nem azonnali visszaigazolást kapnak a szülőtől, hanem akkor látják a végeredményt, mikor az összes korongot a helyére tolták. Természetesen hatalmas sikerélmény számukra, ha ezek a korongocskák egyeznek és a feladatlap hibátlanul lett megoldva – erre azért elég nagy is az esély, hiszen a Primo lapokat még együtt érdemes játszani, szükségük lehet a segítségre, iránymutatásra, közös gondolkodásra közben.

Milyen részekből áll a Logico Primo játék?

Ahhoz, hogy a Logicot használni tudjuk először szükségünk van egy keretre. Ezt egyszer kell megvásárolni, utána már csak a feladatlapokat kell frissíteni, ha már nagyon begyakorolta a gyermek az egészet és valami újra vágyik. Szerencsére nagy a választék az egyes témakörökben, egy feladatcsomag pedig 16 kártyát tartalmaz. A keretbe bele kell helyezni a kártyát, a korongok ekkor alul helyezkedjenek el. Minden megoldáshoz tartozik egy szín, ez alapján kell mozgatni a korongot. Hatalmas előny, hogy erre nem kell írni, nem kell rajzolni, csak a korongokkal játszunk – így bármikor újra felhasználhatók vagy tovább örökíthetők.

Ha a feladatlappal végzett a gyermek, akkor ki kell csúsztatni a keretből és meg kell fordítani, mert a hátulján ott van a megoldás: ha a színes korongok egymás mellett vannak és egyformák, akkor hibátlanul dolgoztunk!

Ennél hasznosabb és jobb játékot keresve se lehetne találni a gyerekeknek, óvodákban is gyakran használják az óvónénik. Azzal, hogy biztosítjuk gyermekünk számára a Logicozást, óriási előnyt adunk a kezébe és a lehető legjobb módon támogatjuk a fejlődését, az iskolára való felkészülését.