Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Mágneses építőjátékok

Az építőjátékokat imádják a gyerekek, ez nem vitás. Az, hogy az egyik legjobb fejlesztő eszköz számukra, nem is kétség! Adott pár elem, amiből valamit meg lehet építeni: hogy ezt hogyan, és milyen módon teszik meg, már rájuk van bízva. Órákig képesek lefoglalni magukat vele, hiszen egy igazán szuper építő szettel rengeteg ötletet meg tudnak valósítani és közben nagyon kell koncentrálniuk mindenre: hogy az építőelemek passzoljanak egymáshoz, hogy sikerüljön véghez vinni azt, amit elképzeltek belőle és közben ne dőljön el, maradjon stabil. Azzal, hogy elkezdenek építeni gyakorlatilag belépnek a fizikai világba: megértik az egyensúly fogalmát, találkoznak a gravitáció lényegével és rájönnek arra, milyen fontos a megfelelő súlyelosztás. Rengeteg lehetőség létezik már belőlük, az egészen egyszerű kockáktól a mágneses építőjátékokig: mi most ez utóbbit szeretnénk körbejárni és megmutatni.

Mi a mágneses építőjáték?

A mágneses építőjáték egy olyan játék, melynek vannak mágneses alkatrészei, ennél fogva pedig az elemek vonzzák egymást és könnyedén egymáshoz illeszthetőek. Általában különféle formájúak és méretűek lehetnek, a legjobb, hogy minden összeillik mindennel, hiszen itt nem egymásba kell őket tenni, hanem egymás mellé. Jellemzően házakat, várakat, tornyokat, különféle formákat, járműveket vagy állatokat szoktak építeni belőlük.

Miért sokoldalúak a mágneses építőjátékok? Hogyan működnek?

Mivel ezek az elemek könnyedén összeilleszthetőek és szétválaszthatóak, bármikor lehet korrigálni, ha nem tetszik az eredmény. Nagyon különleges, ahogy vonzzák egymást, így már ez ad egy plusz löketet ahhoz, hogy valaki teljesen odáig legyen egy ilyen szettért. Sokszor van a dobozokban különféle forma: háromszög, négyzet, kör, henger – ennek ellenére a lehetőségek tárháza végtelen, mert a mágnes miatt kapcsolódni képesek egymással. Semmi más teendő nincs velük, mint megépíteni azt, amit a fejünkben kitaláltunk. A legjobb, hogy az apukák is imádják, így fantasztikus közös program!

Hány éves gyerekeknek valóak ezek az építők?

3 éves kor felett ajánlott mágneses építőjátékot használni. Mivel kell hozzá egy már kifejlett logikus gondolkodás, egy kisebb gyermek valószínűleg még nem fogja érteni, miért kell másképp építeni őket, mint egy átlagos építőkockát. Minél nagyobbak, annál extrább dolgokat fognak kitalálni, ráadásul a kézügyességük is évről évre jobbá válik: egy kisiskolás is abszolút szerelmese ezeknek a játékoknak (és a már említett apukák is)!

Milyen típusú mágneses építők kaphatóak nálunk?

Kínálatunkban jelenleg két márkáé találhatóak meg, kezdjük először a Magformersszel! A Magformers mágneses építőjátékok esetében egy átlagos szett 40-54 darabos, a legnagyobb pedig 144, ezzel már egészen elképesztő alkotásokat lehet készíteni! Az összes szett geometriai elemeket tartalmaz, melyek sosem taszítják egymást, így mindig hallani lehet a Magformers elemek kattanását. Nagyszerű lehetőséget kínál a gyerekeknek, hogy fejlesszék a kreativitásukat és térbeli képességeiket, miközben élvezik az építést és nagyon jól szórakoznak. Az összes készlet kompatibilis egymással, így lehetőség van a folyamatos bővítésre és arra, hogy még több, még jobb, még extrább variációkat lehessen létrehozni a későbbiekben. A Magformers a kifejezetten 3 évesnél idősebb gyerekek számára készült mágneses játékok világelső gyártója. A többszörös oktatási kitüntetéssel díjazott készletek minden korosztály számára serkentik a kritikus készségeket, a fenntarthatóságot, valamint biztonságos és jó minőségű játékokat gyártanak – ez nagyon fontos!

A másik márka pedig a Cleverclixx, amivel elképesztő versenypályákat lehet építeni a gyerekek legnagyobb örömére. A legkisebb szett 45 darabos, a leglátványosabb pedig a 100 darabos, világítós golyópálya, erre már tényleg nincsenek szavak, mert elképesztő, hogy ilyen fantasztikus dolgok vannak már nekik kitalálva! Mivel nyílt végű játék és rendkívül sokoldalú, a gyermek úgy építi meg a pályát, ahogy csak szeretné. Hagyjuk, hogy egyedül alkossák meg azt, amit elképzeltek, hiszen így tudjuk fejleszteni a kreativitásukat és a képzelőerejüket is! Ugyanúgy, ahogy a Magformers, a Cleverclixx mágneses játékok is segítik a STEAM tanulást.

Mi az a STEAM tanulás? Miért előnyös ez a gyerekek számára?

A STEAM a Science, Technology, Engineering, the Arts & Mathematics rövidítése. A STEAM természetesen nem puszta trend, hanem az oktatásban bekövetkezett fontos változást tükrözi. A cél a tanulás gyakorlatiasabbá tétele és a rövidítésből is adódó területeket összekapcsolja, hogy a valós, életbeli problémák megoldására ösztönözze a fiatalokat. A gyerekek ezért felnőhetnek azokkal a készségekkel, amelyek ahhoz szükségesek, hogy jó munkát találjanak, és később hozzájáruljanak a társadalom fejlődéséhez.

A Magformers egyedülálló geometriai alakzatokkal fokozza a STEAM tanulást, amelyek varázslatosan átalakulnak a 2D konfigurációkból szórakoztató, színes és matematikai 3D modellekké!