Keltsd életre a kalandot a Mancs őrjárat színező lapokkal: Tökéletes elfoglaltság a fiatal rajongóknak

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Miért olyan népszerű a Mancs őrjárat mese?

Egy évtizede már annak, hogy a rajongás nem csillapodik körülöttük. Sőt! Napról- napra fokozódik a népszerűségük az egész világon.

De kik is ők? 

Naná, hogy a Mancs őrjárat hétköznapi hősei, kicsit sem hétköznapi módon!

Akinek gyereke van, nyugodtan kijelenthetjük, hogy hallotta már az alábbi neveket: Rocky, Zuma, Chase, Marshall, Rubble és Skye.

Az öt kis szőrös jószág és a 10 éves különleges tehetségű barátjuk minden epizódban megmentenek egy bajba jutottat Kaland – öbölben. Legyen szó akármilyen vészhelyzetről, rájuk mindig számíthatunk! Nem véletlenül lettek a kisfiúk, de a kislányok kedvencei is. Repülnek a magasban, tüzet oltanak, őrzik a város rendjét, rendkívüli bevetéseken vesznek részt, hogy mindenkinek segíthessenek. Ezért is alkotnak egy ilyen szuper csapatot!

Vitathatatlan, hogy a kisgyerekek kedvenc háziállatai közé tartoznak a kiskutyák. A szőrös négylábúak nem csupán házi állatok, de családtagok és a gyerekek legjobb barátai is a családban, akik boldogságot és vidámságot hoznak a mindennapjainkba.

Ha pedig a kutyusok még különleges képességekkel is rendelkeznek és folyton az emberek megmentésére sietnek tűzön-vízen át ellenállhatatlan szeretet fognak kiváltani a kicsikből!

A te gyerkőcöd is szeret belebújni a kedvenc szuperhősének a szerepébe? 

Ha igen akkor dőlj hátra, hisz ez így van jól!

A szerepjátékok a legfontosabb gyerekkori cselekvésnek bizonyulnak, amelyek jótékony hatással fejlesztik a képzelőerőt, a kreativitást, a szociális készséget, nem utolsó sorban pedig oldják a szorongást. Ha a szerepjátékon túl vagyunk, akkor jöhet egy kis kreatív időtöltés, amely szintén tengernyi pozitív hatással van a kisgyermek egészséges fejlődéséhez.

Kreatív időtöltés alatt értjük a színezés cselekményét is, amelyet a megfelelő eszközök segítségével, hamar megmutathatunk a legkisebbnek is.

Miért ajánljuk a Mancs őrjárat színezőit?

Kedvenc mesehőseink színezése igazán szórakoztató program, ami nemcsak játék a kicsiknek, hanem hatalmas tanulási folyamat, ami játékosan fejleszt. Számos egészségügyi hatása van, annak, ha a kicsi gyermekünkkel már kisgyermekkorban megismertetjük a zsírkrétákat, ceruzákat, filctollakat. Ezeket a színezőket már nem kell papírra nyomtatni, nem kell otthon nyomtatót keresned.

Lássuk csak részletesebben!

A finommotorika. Ugye ismerős?

Annyiszor halljuk és látjuk ezt a szót leírva, de azt is tudjuk mit jelent és miért fontos?

A kézügyesség alapfeltétele az iskolakezdésnek, melyet óvodáskorban tudunk megalapozni. A korai életszakaszban a ceruzák úgynevezett “súlyzóként” erősítik a kicsik kéz izmait és ízületeit, amelyekre az iskoláskorban már elengedhetetlen szükség van. A magabiztos ceruzahasználat pedig megkönnyíti az írás tudás elsajátítását.  A kis kezek mellett a szem koordinációját is fejleszti. A kéz és szem közös összehangolt mozgatása pedig az életünk minden mozzanatára hatással van.

A térbeli látás képességében és szabályokhoz való alkalmazkodásban is fontos szerepet tölt be a színezés. A vonalak, formák pontos színezése a koncentráció mellett, a szabályok betartására ösztönzi a gyermeket. De ne menjünk el azon jótékony és fontos tulajdonság mellett sem, hogy nyugtatja a gyermek idegrendszerét! Hagyjuk szabadon szárnyalni a fantáziáját és engedjük, hogy ő maga döntsön a színekről, amelyek használatával sok-sok érzelem szabadul fel a ceruzát ragadó emberben, a színezés önkifejezés nagyszerű formája.

És itt jön egy nagybetűs DE! Hiszen a színezés is lehet egy szuper szülő-gyermek program! Nemcsak a gyermekekre, de a felnőtteknek is nagyon jó kreatív, terápiás lehetőség. Ragadj ceruzát a kicsiddel és merülj el a színezés fortélyaiban.

Ha pedig csak mellé ülsz és a rajzolás beszélgetésbe torkoll, akkor használd ki az alkalmat és tanítgasd gyermeked a mesén keresztül az élet fontos dolgaira vagy elemezzetek ki bizonyos élethelyzeteket amire kíváncsi lehet, te pedig ahol hasznos információkkal tudsz szolgálni.

Szóval ” Vàr a Kalandvölgy”!