Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Gyerek medence, gyerek pancsoló

Amikor először vásároljuk meg gyermekünk kis medencéjét, az mindig egy őrülten kedves és aranyos dolog. Jól esik a pici babáknak a hűs víz, de természetesen a fő szempont az azért a szórakoztatás. A gyerek medencék, gyerek pancsolók nagyszerű lehetőséget kínálnak a családoknak arra, hogy minőségi időt töltsenek kint a szabadban és önfeledt, boldog perceket éljenek át. A víz hatalmas úr, a gyerekek pedig a mókát és kacagást látják benne. Kicsit körbejárjuk most, hogy milyen medencét érdemes venni, egyáltalán mikortól, továbbá azt is, hogy mettől meddig érdemes használni őket.

Hány éves kortól érdemes gyerek medencét, gyerek pancsolót vásárolni?

Ilyen kérdés esetén mindig a gyermek fejlettségi szintjét és egyéni igényeit érdemes figyelembe venni. Alapvetően viszont azt tudjuk mondani, hogy jellemzően 1-1.5 éves kortól már viszik és vásárolják őket a szülők. Eleve onnantól élvezik igazán a fürdőkádas pancsolást is, mikor már tudnak ülni és helyet változtatni. Az ilyen korú babák számára ezek a fajta pancsolók sekélyek és biztonságosak, könnyen hozzá tudunk férni gyermekünkhöz és pont elegendő méretűek ahhoz, hogy ők jól érezzék magukat benne.

Milyen méretű gyerek medencék vannak? Több gyermek esetén milyent válasszunk?

A legkisebb méretű gyerek medencénk a 60 centiméter átmérőjű. Ez tényleg nagyon pici, viszont tökéletes erkélyekre például, ahol eleve nincs nagy hely, de nem szeretnénk megfosztani gyermekünket a hűs pancsolás élvezetétől. Általában 15 liter vízhez valók, és jellemzően ez az a medence méret, amit a legkisebbeknek használnak – akár még akkor is, mikor még ülni sem tud a kicsi.

Vannak aztán a 80 cm-es medencék, úgy gondoljuk, ez már tökéletes egy totyogónak és kellő teret biztosít ahhoz, hogy önfeledten játszani tudjon benne. Érdemes olyat választani mindig, ami károsanyagmentes PVC-ből készül, hogy gyermekünk egészségére semmiképpen se jelenthessen veszélyt.

Kínálatunkban van még 100, 150 és 210 cm-es gyerek pancsoló is, ezek nyilván az igényektől és a gyermekek számától is függ – két gyermek esetén a 150 cm-es lehet a megfelelő választás.

Külön felhívnánk a figyelmet a Konges Slojd napvédővel ellátott medencéire, amik extra védelmet és biztonságot nyújtanak a forró nyári napokon a gyerekeknek.

Hány éves korig tudnak fürdeni a gyerekek ezekben a felfújható medencékben?

Erre a kérdésre a megfelelő válasz: ameddig csak szeretnének. Minden a mérettől és az egyéni preferenciától függ: egy 210 centiméteres gyerek medencében a szülő is tud játszani a gyermekével úgy, hogy még el is fér benne. Ahogy nő egy gyerek, úgy változnak viszont az igények. Egy 3 évesnek pici lesz a 80 centis kis medence, egy 5-6 éves pedig tökéletesen jól érzi magát a nagy családi medencékben és inkább azt fogja választani, ahol már a lába sem ér le – így erre a kérdésre a válasz valójában tényleg az, hogy az igény alakítja ki az otthon használatos medence méretét.

Mennyi időbe telik felfújni egy gyerek medencét?

Mindenképpen attól függ, hogy mekkora a medence mérete és hogy mivel szeretnénk felfújni. Egy 100 cm átmérőjű medencét kézi pumpával 10 perc alatt is meg lehet csinálni, ha szájjal, saját tüdőből próbálkozunk, akkor bizony sokkal több lesz. Elektromos pumpával máris a felére csökken az idő mennyisége. Vannak viszont olyan különlegesebb gyerek medencék, amihez csúszda, pálmafa, napvédő (és így tovább…) is tartozhat, ezek felfújása nyilván komplexebb és sokkal több időt igényel.

Összességében elmondható, hogy megfelelő előkészületekkel és eszközökkel viszonylag gyorsan, könnyen elvégezhető és már indulhat is a hűsölés!