Gyerek és baba napszemüvegek

Van annál cukibb látvány, mint amikor egy kisgyerek fején ott van a napszemüveg? Nos, keresve se találni aranyosabbat, mindenki elolvad, amikor egy gyermekre felkerül, annyira jópofák, lazák és tüneményesek benne ilyenkor! Lássuk, hogy a gyerek és baba napszemüvegekről mit kell tudni dióhéjban – igyekszünk összefoglalni, miért érdemes megfontolni a beszerzésüket! Részletek a termékek alatt olvashatók!

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Milyen korú gyerekeknek található napszemüveg kínálatunkban?

A Ministudio kínálatában Liewood és Little Dutch napszemüvegek vannak a gyerekeknek. A Liewood márka szemüvegei esetében 0-10 éves korig mindenki találhat megfelelőt. Tegyük hozzá, hogy egy újszülöttre persze nem életszerű napszemüveget adni, ám ha szeretnénk, ezekkel magabiztosan megtehetnénk. A mászós-totyogós kortól kezdve viszont már mindenképp érdemes, hiszen ilyenkor jönnek-mennek, nem maradnak ott az árnyékban, amikor kellene és nagyon fontos, hogy óvjuk a szemeiket a nap káros UV sugárzásától. Méretéből adódóan körülbelül 10 éves korig ajánljuk a Liewood márka napszemüvegeit, így ebből is látható, hogy nagyon jó befektetés, hiszen sokáig ki lehet használni őket.

A Little Dutch esetében 2 éves kortól találni gyerek napszemüveget webshopunkban.

Érzékenyebb-e a gyerekek szeme, mint a felnőtteké?

Abszolút! Mint ahogy minden másban, a gyerekek ebben is érzékenyebbek, mint egy felnőtt, így különös figyelmet kell szentelnünk a szemük egészégének megóvására. Mivel a látásuk fejlődésben van, még nem olyan érett a fényvédő mechanizmusuk, mint nekünk – sokkal jobban ki vannak téve az erős, káros napsugaraknak. Az érzékszerv folyamatos fejlődése miatt bizonyos szembetegségek is könnyebben támadják meg őket és kialakulhat a rövidlátás vagy a távollátás. Ha megtehetjük, hogy egyetlen termékkel megvédjük a szemük világát, ami ráadásul ízléses és modern is egyszerre, nos, akkor egy percig se gondolkozzunk ezen mert a szülő felelőssége minden, ami egy kis előrelátással megelőzhető lett volna!

Miért fontos, hogy a kisgyerek napszemüvegek jó minőségűek legyenek?

Azért, mert semmi értelme nem megfelelő UV-védelemmel ellátott szemüveget adni nekik – ez olyan, mintha nem tettünk volna a fejükre napszemüveget. A jó minőségű lencsék általában polarizáltak, ami csökkenti a vakító fényt és javítja a kontrasztot. Ez már csak azért is fontos a gyerekeknek, mert segítenek csökkenteni a szem fáradtságát erős napfényben, illetve sokkal nagyobb komfortérzettel is jár, ha nem kell hunyorogniuk. A jó minőségű gyerek napszemüveg megfelelően illeszkedik az archoz, jó kialakítású, ennél fogva viselője jól érzi magát benne. Ha nem passzol a fej formájához, ha eláll, akkor a fényvédelem is kevésbé lesz hatékony, ez fontos!

Napszemüveg gyerekeknek: mire kell figyelni választáskor?

Amikor napszemüveget választunk a gyermekünknek, akkor az alábbi szempontokat vegyük figyelembe:

  1. Rendelkeznie kell megfelelő UV-védelemmel! A legjobb, ha ez 100%-os – miért adjuk alább, ha a legjobbat is adhatjuk?
  2. Legyenek polarizáltak a lencsék! Ez csökkenti a vakító napfényt és javítja a kontrasztot.
  3. Tartós, törhetetlen lencsék legyenek benne! Ez segít csökkenteni az esetleges baleseteket és hosszabb élettartamot kölcsönöz a szemüvegnek is. Valljuk be, esni fog a földre, és nem mindegy, hogy meddig bírja!
  4. Megfelelő illeszkedés: nézzünk korosztályi besorolást, méretet, a lényeg: olyat vegyünk, ami alapvetően a leírás alapján jó kell, hogy legyen a gyermekünkre. Ha lehet, próbáljuk fel személyesen is!
  5. Ne ezen spóroljunk! Ha a gyermek egészségéről van szó, akkor sok minden mást háttérbe szorítva igyekszünk a legjobbat nyújtani. Ugyan a minőségi napszemüvegek drágábbak, ne a szemük védelmén spóroljunk. Figyeljünk az ár-érték arányra és válasszunk olyan szemüveget, mely jó minőséget kínál megfizethető áron!

Milyen márkájú gyerek és baba napszemüvegek kaphatóak webshopunkban?

Ahogy említettük is fentebb, nálunk a Liewood és Little Dutch baba és gyerek napszemüvegei kaphatóak jelenleg. A Liewood márka szemüvegei maximálisan megfelelnek minden olyan szempontnak, amit a kiválasztáskor figyelembe kell venni. Van kerek és szögletes alakú, az összes dizájnos és öröm rájuk nézni! Életkori besorolás alapján lehet kiválasztani a megfelelő méretet, ez 0-3 év kategória vagy 4-10 év kategória esetükben.

A Little Dutch árban jóval kedvezőbb, ám az UV védelme alacsonyabb, UV400 védelemmel ellátott.

Óriási megnyugvást hoz majd el a tény, hogy a vakító napfényben a mi gyermekünkön olyan napszemüveg van, ami megvédi őt – mi pedig ennél többet nem is tehetünk, mint hogy a legjobbat választottuk ki számára!