Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Strand matrac, ráülős állatok

Akár otthon, akár a Balatonon vagy a tengerben, jó idő esetén bizony előkerülnek a menő strand matracok és a még annál is jópofább ráülős állatok! Körbejárjuk, hogy mitől lesz egy matrac igazán jó és hogy milyen kínálat van belőle a Ministudio kínálatában. Előre szólunk: minden egyes darab őrülten aranyos, nehéz lesz a választás!

Mik egy jó strand matrac ismérvei?

Ahhoz, hogy egy strand matrac igazán minőséginek lehessen kikiáltva több kritériumnak is meg kell felelnie. Lássuk, mik ezek a fő szempontok!

  1. Az anyag minősége: egyikünk sem örülne neki, ha néhány használat után újat kellene venni belőle mert nem bírta és kilyukadt, ugye? Nagyon fontos figyelembe venni, hogy tartós, minőségi anyagból készüljön egy matrac, mert akkor biztos, hogy hosszú évekig ki fogja tudni szolgálni a családot. Legyen károsanyag mentes PVC-ből, hiszen az egészség megőrzése is rendkívül fontos, azt pedig pláne nem szeretnénk, hogy a gyermekünk bőre bármilyen káros dologgal találkozzon.
  2. Kényelem, kialakítás: láttunk már olyan matracokat, amit nem is értettünk, hogy hogy lehet kényelmes, vagy egyáltalán, hogy fér el rajta egy személy? Vegyük figyelembe a méreteket, gondoljuk át, ki fogja használni és az is fontos, hogy legyen rajta beépített párna, mert egy teljesen egyenes matracon egyáltalán nem lesz kényelmes feküdni.
  3. Tárolás: leeresztett állapotban minél kisebbre lehessen összehajtani és lehetőleg legyen hozzá valami, amiben tárolhatjuk utána.
  4. Ár-érték arány: fontos, hogy ez egyensúlyban legyen. Ha már magasabb összeget kifizetünk egy strand matracért, akkor az legyen is olyan minőségű, hiszen teljesen jogosan várjuk ezt el.

Miért előnyös, ha van gyerek gumimatracunk?

Egy gyermek a saját méretének megfelelő matracon érzi magát a legjobban. Stabilitást és biztonságot ad neki, illetve könnyebben is fogja „birtokolni”, magáénak érezni. A nagy vizekhez mindenképpen érdemes beszerezni, hiszen szép lassan, fokozatos tudjuk ismertetni a hőfokkal, a víz mennyiségével, az új helyen történő pancsolással. Akik félnek kicsit a víztől, azok egy strand matracnak köszönhetően bátrabbak tudnak lenni. A gumimatrac rengeteg lehetőséget kínál a különböző játékokhoz: lehet rajtuk úszni tanulni, egyensúlyozni, egymást kergetni – a szülő fantáziája pedig ugye kiapadhatatlan, szóval biztos, hogy ide még bőven lesz ötlete mindenkinek! 😊

Milyen ráülős állatok kaphatóak nálunk?

A Konges Slojd márkának csodálatosan szép ráülős állatai vannak, így hatalmas kedvenc a dínós és az unikornisos matrac is! Ezek olyan nagyok, hogy akár több gyerek is elfér rajta. Egy nagyobb méretű családi medencében is rengeteg boldog percet tud okozni, a kicsit félősebb gyerekek pedig könnyebben barátkoznak a vízzel az ilyen állatoknak köszönhetően. A Liewood és a Sunnylife márkának is van krokodilos matraca, ez ugye hatalmas klasszikus és most már szerencsére a magas minőséget gyártóknál is kapható.

Miért szórakoztatóak és előnyösek ezek az állatos gumimatracok?

A gyerekek szívének különösen kedvesek az állatok, így gyakorlatilag bármi, ami rájuk hasonlít már eleve nyert ügy. Az, hogy a vízben „meglovagolhatnak” egy-egy ilyen állatot, tehát ráülhetnek egy dínó vagy egy unikornis hátára már eleve különleges dolog és nagyon őszintén élvezik. Az egész családnak jó móka, nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is imádják és használják őket.

Fontos szempont az is, hogy mivel ezek elég nagy méretűek és jól láthatóak, a szülő szemének is könnyebben észrevehető. Így azok a gyerekek, akik már olyan nagyok, hogy akár egyedül is bemehetnek a vízbe nagyobb biztonságban lehetnek azáltal, hogy a szülő könnyebben észreveszi őket és jobban szemmel tudja tartani.

Ezek az állatos matracok arra is lehetőséget kínálnak a gyerekeknek, hogy különböző szerepjátékokat játszanak a vízben és szárnyaljon a fantáziájuk: ha pedig többen vannak, az még jobb, mert a játékon túl a szociális készségeket is fejleszti!

Mennyi idő alatt lehet felfújni és leereszteni a strand matracokat és a ráülős állatokat?

Ez nagyon sok mindentől függ: eleve nem mindegy, hogy mekkora a matrac vagy hogy mivel próbálkozunk felfújni. Azért alapvetően elmondható, hogy kézi pumpával kb. 5-10 perc, míg egy elektromossal egy közepes méretet csupán 2-4 perc felfújni. A leeresztés már egész gyorsan megy a legtöbb esetben, ha jó a szelep, de érdemes mindig a gyártó utasításait követni a leggyorsabb módszer érdekében.