Szép színezők kisgyerekeknek a MiniStudio webshopban. Nézz körül, és válaszd ki a legjobbat gyermeked számára!

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Színező lányoknak, fiúknak, gyerekeknek

A színezés jó móka, ami pillanatok alatt elvarázsolhat kicsiket és nagyokat. De vajon még mi az, amit érdemes tudni a színek világáról, a színezőkről, és egyáltalán a színes ceruzák táncával megvalósuló színpompás világról? Alábbi cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Miért szeretik a gyerekek a színezőket?

Mert kiélhetik a fantáziájukat, mert minden, amit elképzelnek, azt megvalósíthatják, mert játszhatnak a színekkel, és mert szabadon, önfeledten tölthetik el az időt úgy, hogy közben alkotnak, ami önmagában örömöt szerző tevékenység. Ráadásul az élethű formák további motivációt jelenthetnek.

Hogyan segíthetik a gyerekek fejlődését a színezők?

Ez egy határozottan összetett, több tudós bevonásával kutatott terület. Az agy féltekéinek alapos átvilágítása megmutatta, hogy a színek megtanulása a kreatív folyamatokért felelős jobb agyfélteke feladata, ám amikor az elsajátítás megtörténik, akkor a racionális oldal veszi át az irányítást, azaz az agy bal féltekéje. Itt kezdődik minden, hiszen az intuitív oldal folyamatosan kiteljesedésre vágyik, azaz kreatív tevékenységekre. A rajzolás, és ezen belül a színezés pontosan ide tartozik. A fenti okokból ráadásul a színező alkalmazása egyszerre dolgoztatja meg az agy mindkét felét, hiszen a színek tudománya a bal oldalon aktivizálódik, míg a kreatív önkifejezés megvalósításáért a jobb félteke felelős.

Bár a rajzolás játék, ám valójában egy kifejlett kommunikációs eszköz, amin keresztül a gyermek sok mindent a környezete tudtára adhat, még úgy is, ha szavakba nem képes önteni mindazt, ami megjelent benne.

A ceruza tartásával, mozgatásával, navigálásával nagymértékben finomodik és fejlődik a kézizomzat. A szem-kéz koordináció fejlesztése az ügyesedés generálója, ami pedig később az írástanulásnál kulcsfontosságúvá válhat. Ám ez még mindig csak a jéghegy csúcsa! Fejlődik a gondolkodás, a kreativitás, a fantázia megélése, annak kifejezése, valamint az érzékszervek használata a színek érzékelésén keresztül.

Hány éveseknek szóló színezőket találhatsz a webshopunkban?

A legtöbb színező ötéves kortól ajánlható nagyjából. De nyilván az egyéni kvalitások szerepet játszanak. A fejlődés egyébként ezen a területen a következőképpen néz ki:

  • 2-2,5 éves korban tudják először megfogni a ceruzát a gyermekek, s ekkortájt tapasztalják meg azt a nem mindennapi felfedezést, hogy az írószerszám bizony nyomot hagy maga után.
  • A rajzolás öröme, vágya már ekkortájt kialakul, ám körülbelül 3 évesen mutatkozik meg mindez a papíron, amikor az ábrázolás, mint cél megjelenik a kicsi kezek alkotásaiban.
  • 5 éves korra a rajzolás technikai nehézségei, a kezdeti botladozó lépések immár a múlt ködébe vesznek. A szándék ekkor erős arra, hogy az ábrázolás minél valósághűbb legyen, de természetesen főképp ez abban az esetben tud létrejönni, ha a gyermek rendelkezik saját tapasztalattal az adott dolog igazi kinézetéről.

Vannak gyermekek, akik már négyéves korban eljutnak az utolsó stációig, míg az is teljesen rendben van, ha ez a korszak átcsúszik a hatodik esztendő elejére. A lényeg, hogy nem a tehetség számít, és pláne nem a szépség, mivel az utóbbi eleve szubjektív meghatározás. A szabad játék az a hajtóerő, ami az egészséges felnőttkor egyik megalapozójává válhat.

Melyek a kedvenc márkáink?

Ha mindenképpen választanunk kellene a szó szerinti és átvitt értelemben is sokszínű kínálat tagjai közül, akkor két sokak által keresett, rajongott brandet irányítanánk a reflektorok fényébe. Az egyik márka, ami garantáltan elvarázsolja a színezni vágyó gyermekeket, a Moulin Roty, a másik a számtalan egyéb kategóriában is ismert és elismert Little Dutch.