Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Öt szempont gyerek uzsonnás doboz kiválasztásához

Uzsonnás doboz nélkül nem élet sem az óvodai, sem az iskolai élet. Ezért aztán alaposan körbejártuk ezt a témát. Vigyázat! Még a végén az is kiderülhet, hogy a munkás hétköznapokat is színesebbé varázsolhatja egy vidám dobozka!

Íme, az öt legfontosabb paraméter!

Ha csak ez az öt tényező górcső alá kerül még a választást megelőzően, akkor a sikeres vásárlás egy az egyben bebiztosítható.

  1.  A méret. Nem mindegy egyrészt a centiméterekben mérhető nagyság, másrészt az űrtartalom sem. E kettő ismerete elengedhetetlen még a beszerzést megelőzően. Ha jelenleg akad kézközelben olyan uzsonnás doboz, ami méretében megfelelő, akkor akár prototípusként is felhasználható, ha nincs ilyen, akkor az oldalon feltüntetett adatokat célszerű centivel kimérni.
  2.  Egy vagy több rekesz: az alábbiakban majd kitérünk arra, hogy utóbbi milyen előnyökkel bír, de tény, hogy akadhatnak olyan élethelyzetek, amikor az egy rekeszből álló modellek tökéletesen elegendőek.
  3.  Bár egy funkcionális kellékről beszélünk, kár lenne tagadni, hogy nagyon nem mellékes a külső. A gyermekek szeretik a szépet és ragaszkodnak is hozzá, azaz a legjobbat érdemlik ezen a területen is.
  4.  Biztonság. A BPA-mentesség, mint elvárás, nem lehet kérdéses, ez az alapanyagra vonatkozik, és önmagában ez az egy tényező borítékolja a biztonságos használatot.
  5.  Könnyű használhatóság, azaz praktikus, mégis gyermekkezekre tervezett kialakítás a problémamentes alkalmazás érdekében.

Milyen anyagból készülnek a nálunk megvásárolható gyerek uzsonnás dobozok?

A BPA-mentes dobozok mindegyike stramm, ellenálló műanyagból készül. Nem véletlenül esett erre az anyagra a gyártók választása. Egyrészt biztonságos, különösen annak köszönhetően, hogy nem tartalmaz BPA-t. Másrészt kellően masszív, ami elengedhetetlen a gyermeki mindennapokban, hiszen még a dobozkának is bírnia kell a strapálást. Harmadrészt ez az az anyag, ami könnyen formázható, színezhető, díszíthető, így pontosan olyan kellemmel ajándékozhatóak meg az egyes darabok, mint amire a gyerkőcök vágynak. Például vidám unikornis, tengerész, virágok és pillangók, róka és barátai, esetleg házi kedvencek, ősi állatok.

Az ABS műanyag jellegzetessége, hogy nagyon jól tűri az ütődéseket, karcolódásokat, a különböző fizikai, mechanikai behatásokat. Ellenben a belőle készített dobozok nem tehetőek mikrohullámú sütőbe, valamint nem fagyaszthatóak le. A jó hír az, hogy mosogatógépben viszont moshatóak, így a nap végi tisztává varázslás nem okozhat túlságosan nagy fennakadást.

A többrekeszes uzsonnás dobozok előnyei

A kínálatunkban az egy rekeszből álló dobozokon kívül óriási népszerűségnek örvendenek a több rekeszes típusok. Ez nem a szerencse műve. Roppantul praktikusak, mivel béléssel rendelkeznek, ezért a tisztán tartásuk könnyedén megoldható. Az elcsomagolt ételek szépen elkülöníthetőek egymástól, így a frissességüket is sokkal tovább képesek megőrizni. Arról nem is beszélve, hogy két különböző uzsonnafajta esetén minden szempontból kifizetődő taktika az elkülönítés. Ha a gyerkőc történetesen ragaszkodik hozzá, hogy csak, és kizárólag egyetlen szendvicset szeretne magával vinni az óvodába vagy az iskolába, akkor is praktikusan kiaknázhatóak a másik üres rekeszben rejtőző előnyök. Például szalvéta, evőeszköz is belerejthető, vagy egy kicsi kis meglepetés, mondjuk a kedvenc édesség formájában.

Melyek a kedvenc márkáink, amik egyben a vásárlóink kedvencei is?

Általában nehéz kiemelni a sorból egy-egy márkát, ugyanakkor abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a nálunk kapható termékek gyártói kivétel nélkül valódi kedvencek azért, mert a maximumot nyújtják, ami csak remélhető. Így az alábbi brandek mindenképpen megismerésre méltóak: Little Dutch, Liewood, Rex London, Mushie, Mepal.