15 pazar és kényelmes gyerekszoba ötlet

Vissza a Bloghoz

15 pazar és kényelmes gyerekszoba ötlet

Benned is élénken él a saját, imádott gyerekszobád emléke? Bizonyára téged is csodálatos emlékek kötnek össze a jó pár évvel ezelőtti kuckóddal, szerintünk a következő válogatás messze túlszárnyalja az akkori designt. Az általunk bemutatott szuperstílusos gyerekszoba ötletek biztosan rengeteg inspirációt adnak, hogy gyermeked számára megvalósítsd az álomszobát, sőt, még talán annál is jobbat! Olvass tovább, mert bemutatjuk a 15 legjobb gyerekszoba ötletet fiúk és lányok számára is.

Mitől lesz otthonos a gyerekszoba? 

Az alábbi cikkben minden esszenciális tippet és trükköt bemutatunk, hogyan lehet igazán otthonos egy gyerekszoba. Szinte minden kislány arról álmodik, hogy hercegnő lesz, a fiúk pedig űrhajósok, nemde? Könnyen gondolhatnád azt, hogy szobájukat ez alapján könnyű lesz berendezni és megtervezni. Pedig jobb, ha felkészülsz, mert a stílus kiválasztása korántsem lesz gyalog galopp.

A gyermek hálószobájának univerzális helynek kell lennie. Egyszerre lesz menedék, kreatív tér, a tanulás helyszíne és még sok más izgalmas elfoglaltságnak ad helyet. A legfontosabb persze az, hogy a gyermek szeressen időt tölteni ott. A dekorációs elemek kulcsfontosságúak a gyerekek mentális és fizikai egészségének szempontjából, ezért érdemes alaposan rászánni az időt a tervezésre. Ne feledd, egy jó hálószoba az elme, a test és lélek menedéke, alább pedig bemutatjuk, hogyan kezdj neki:

 • Tervezd meg a világítást

A világítás kulcsfontosságú egy szoba szempontjából. A legjobb, ha teljes spektrumú izzókat választasz, ezek ma már szinte mindenféle konfigurációban elérhetőek. Nem optimális világítás az, ami túl meleg sárga-, esetleg túlzottan fehér fényű. Ezek a szélsőséges színek még szorongáshoz is vezethetnek.

 • Válassz témát 

Dolgozz össze a gyermekeddel és válasszatok egy témát, amit igazán szeret. Alább mi is adunk néhány jó ötleltet, de ti is kitalálhattok egy remek témát, mint például a tengerpart, pillangók, autók vagy dinók. A falmatricák például nem csak takarékos, de kitűnő megoldás lehetnek, ha gondban vagytok a téma kiválasztásával. Ezen kívül csak a képzeleted szabhat határt!

 • Vedd figyelembe a színpszichológiát 

Megvan az oka annak, hogy a gyerekszobák nem a legharsányabb színekkel vannak díszítve, hiszen a színeknek nagy hatása van a kedélyállapotra. Erről részletesen itt olvashatsz. Az viszont aranyszabály, hogy a pasztellszínek mindig hangulatosabbak és optimálisabbak lesznek, mint a harsány rikító árnyalatok. Ráadásul ahogy telnek az évek, ezeket az árnyalatokat könnyebb a változó, felnőttes ízlésükhöz igazítani.

 • Hozd be a természetet

A természetes elemek felhasználása a szobában – mint a virágok, dísznövények – tudat alatti üzenetet küldenek az agynak. Ezáltal a gyermek nyugodt és relaxált lesz a növények közelében. Az élő növények pedig nagyon hangulatossá varázsolják a szobát, illetve a levegőt is tisztítják, ne hagyd ki őket.

 • Tedd hangulatossá

A személyes tárgyak, plüssállatok, családi képek, puha takarók és a tömött, meleg díszpárnák mind hozzájárulnak ahhoz, hogy hangulatos legyen a szoba. Fő szabály, hogy minél puhábbak, minél kerekebbek és textúráltabbak legyenek a kiegészítők. A bolyhos, szőrös, „fluffy” anyagok felhasználásával nem nyúlhatsz mellé.

 • Korlátozd a stimulációt

Mindig ügyelj arra, hogy elegendő tároló helyet alakíts ki a szobában, hiszen egy zsúfolt és rendeltlen szobában a gyermekek nem tudnak pihenni. Remek tárolóelemek vannak, amik hamar elnyelik a játékokat, ráadásul szuperül is néznek ki.

 • Válassz megfelelő bútorokat

A bútorok kiválasztása az egyik legfontosabb döntés egy gyermekszobában. Fontos, hogy színben összhangban legyenek a berendezéssel és formavilágban is megegyezzenek a stílussal. Az éles, sarkos bútorok nem teremtenek otthonos hangulatot, egyúttal az üveg felületek sem mondhatók optimális választásnak.

A lányszoba dekorációjának kulcsfontosságú elemei

Míg egy lány hálószobájának díszítése egyéni ízlés kérdése, van néhány dolog, ami szinte kötelező a megfelelő kényelem és az otthonos hatás elérése érdekében. Összeállítottunk egy listát a lányszoba dekorációjához szükséges kulcsfontosságú elemekről. Ezek beépítése a designba természetesen egyéni preferencia kérdése, de ha a lista elemeinek egy részét integrálod a szobába, túl nagy hibát nem tudsz elkövetni.

A fiús gyerekszoba legfontosabb elemei

Hajlamosak lennénk azt gondolni, hogy a fiúk szobáját nehezebb megtervezni, hiszen gyakran szokatlanabb érdeklődéskörrel rendelkeznek, mint a lányok, pedig ez egyáltalán nem igaz. Egy biztos, hogy a legjobb szobaötletek azok lesznek, amelyek a fiú személyiségét őszintén tükrözik és persze a te stílusodnak is megfelelnek. A fiúk hálószobájának szórakoztató, kreatív térnek kell lennie, ami nem kizárólag kék színsémákról és kalózhajókról szól.

Kislány szoba ötletek

lány 1. kép

unnamed file
kép forrása Pinterest

Ez a szoba igazán magával ragadó, hangulatos és ha a középső kis kuckós ágy nem is kivitelezhető, érdemes ellesni pár ötletet. A plafonról lelógó levelek, a kerek formák és a földig érő függöny varázslatos hangulatot teremt.

lány 2. kép 

Shop
kép forrása Pinterest

A baldachin és a lámpafüzér együttműködése ellenálhatatlan hangulatot teremt. Amint látod, a szoba pasztell színei, a kerek formák, a puha textúrák elegendők ahhoz, hogy igazán otthonos legyen a szoba. A legjobb az egészben, hogy ha okosan válogatod össze a dekorációs elemeket, egyáltalán nem kerül sokba egy ilyen stílus megvalósítása.

lány 3. kép

House bed dolls house and play kitchen in Ophelias bedroom
kép forrása Pinterest

Első ránézésre azt sem tudjuk, hova kapjuk a fejünket a sok édes dekoráció láttán. A szoba remek példa egy kitűnő falfestési trendre és arra, hogy a lányszobának nem kell feltétlenül rózsaszínnek lennie. A különböző textúrák találkozása és a sok apró részlet teszi igazán elragadóvá a szobát.

lány 4. kép

Kids Bedroom Furniture
kép forrása Pinterest

Ez a szoba a legjobb példa a harsány színek elegáns integrálására. A fehér fal és bútorok remekül kiegyensúlyozzák az élénk színeket, ezért azok egyáltalán nem keltenek túlzó hatást. Amennyiben a pasztellek helyett inkább az élénk színeket részesíted előnyben, ez a megoldás lehet a legoptimálisabb.

Fiúszoba ötletek

Fiú 1. kép 

3
kép forrás Pinterest


Ez a szoba egyszerűen lenyűgöző. A szürkék és kékek meghitt hangulatot teremtenek, amire a lámpák rátesznek még egy lapáttal. A bolygós falmatrica kitűnő ötlet, hiszen megfizethető és igen látványos megoldás.

Fiú 2. kép

2
kép forrása Pinterest

A lélegzetünk is elállna, ha belépnénk ebbe a végtelenül otthonos fiú szobába. Nézd végig a dekorációs elemeket, egyetlen finanszírozhatatlan darabot sem találsz, a tökéletes összhatás a következetes stílus- és színválasztéknak köszönhető.

Fiú 3. kép

6 of the Most Epic Kids Rooms — Alphadorable Custom nursery art and decor
kép forrása Pinterest

Ha azt hallanád, hogy a fekete fal jól mutat egy fiú szobába elhinnéd? Lehet, hogy nem. A kép láttán egyből megváltozik a fejünkben élő kép a fekete falról. Itt játékos, vidám, ám mégis férfias komolysággal van kombinálva a fekete, a zöld és fehér. A fő téma a dzsungel és az állatok, ami több részletben visszaköszön. Hát nem imádnivaló?

Fiú 4. kép https://www.pinterest.com/pin/399694535690019066/

TEN FUN AND PLAYFUL BOYS ROOMS Kids Interiors
kép forrása Pinterest

Ez a kis szoba ebben az elrendezésben még egy testvérpárnak is tökéletesen megfelel. A design nagyon mutatós, mindemellett egyáltalán nem kell rá túl sokat költeni. Egy pár falmatrica és egy egyszerű falfestés már ki is alakította a fő irányt. Az térelválasztó pedig nemcsak mutatós, hanem nagyon praktikus is. A faelemek és színek is remek összhangot alkotnak. Így kell ezt csinálni!

A legjobb gyerekszoba bútorok és dekorációk fiúknak 

 • Kényelmes tanuló asztal
 • Menő ágyneműhuzat
 • Hatalmas analóg óra
 • „Gamer” sarok
 • Óriási tárolók
 • Óriás világtérkép
 • Szennyeskosár
 • Különböző led-díszítések
 • Helytakarékos bútorok
 • Elragadó falmatrica

A legjobb gyerekszoba bútorok és dekorációk lányoknak

Végére értünk a különböző ötletek bemutatásának, reméljük, hogy tetszett az összeállítás. Tippjeink segítségével és az alapokról kezdve te is kialakíthatod azt a gyerekszobát, amely megadja gyermekednek azt a biztonságos életérzést, amire egy cseperedő lurkónak szüksége van.

Ne feledd, hogy webshopunkban minden szükséges dekor elemet beszerezhetsz és biztos lehetsz abban, hogy tökéletesen illeszkedik a legújabb trendekhez. Amennyiben további ötletekre van szükséged a stílus kiválasztásához, nézd meg ezeket az elragadó falmatricákat, hátha valamelyik szerelem lesz első látásra.

Share this post

Vissza a Bloghoz