1 éves babajátékok

1 éves babajátékot keresel? A MiniStudio webshopban kizárólag esztétikus és praktikus babaterméket, játékokat találsz. Nézz körül!

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Az 1 éves babák fejlődése

1 éves korban számos fontos mérföldkő áll be a gyerekek fejlődésében. Ekkor a gyermek stabilan ül, puszit ad, kezd egyre önállóbb lenni, a legtöbb gyermek elkezdi mások beszédét, különböző hangokat utánozni, és különböző gesztusokkal vagy akár babanyelven már az igényeit is ki tudja fejezni. A gyermekek több mint fele az általános első szavak mellett legalább egy-két új szót is rendszeresen használ, néhány lépést önállóan tesznek meg, és a híres „pakolós korszak” is ekkor kezdődik el. Ritkán, a babák már ebben a korban elkezdenek sétálni, de akár a rajzolás is elkezdődhet egy éves korban. Fontos azonban megjegyezni, hogy minden gyermek fejlődése teljesen egyedi ütemben zajlik, semmit nem érdemes siettetni, de aggódni sem kell ha gyermekünk élete első évében még nem szalad. Emellett a gyerekek elkezdenek egyre jobban vágyni az önállóságra, így előtérbe kerül az egyedül evés, egyedül játszás gondolata is, amit érdemes minél inkább a gyerek igényeinek megfelelően hagyni. Az egyedül hagyás mellett azonban fontos, hogy a szülők folyton résen legyen, hiszen a babáknak ebben a korban nem kicsi a veszélyérzéke, így ezt a szülőknek kell pótolni, és vigyázni épségükre, míg el nem érik azt a kort, hogy ebben is önállóak tudnak lenni.

Milyen anyagokból készül egy ideális játék 1 éveseknek?

Az 1 éves gyerekek már számos anyagból készült játékkal játszhatnak, preferenciájuknak és igényeiknek megfelelően. Azt azonban fontos észben tartani, hogy a gyermek abban a korban van, hogy minden lehetséges tárgyat, játékot megkóstol, tehát érdemes olyan anyagokból készült játékokat vásárolni, amelyek alkotó anyagai nem károsak az egészségre, nem töredezik le róluk mérgező festék, amit a gyermek aztán lenyelhet, vagy nincsenek éles sarkai és élei a játéknak ami felsértheti a kicsik száját. A színes, lekerekített szélű fajátékok például tökéletes ajándékok lehetnek egy 1 éves babának. A MiniStudio.hu-n számos olyan jó minőségű, megfelelően kialakított játékot találtok, amik ezeknek a feltételeknek egy-az-egyben megfelelnek.

5 szuper játékötlet 1 éves babáknak

Fejlesztő játékok:

Formabedobó – alapformák Ez a formabedobós játék 1 éves kortól ajánlott. A gyerekek megtanulhatják a formákat, színeket, és ezzel a játékkal a logikai képességük, a finommotorika, és a szem-kéz koordináció is fejleszthető.

Djeco fa készségfejlesztő játék – Ezzel a készségfejlesztő fa kirakóssal a gyerekek többféle képet rakhatnak ki a kockák forgatásával. Ez a klasszikus játék valószínűleg egyetlen korosztály életéből sem marad ki – nem véletlenül!

Mesekönyvek:

Sári és a Sün – Ez az aranyos mesekönyv már egy komolyabb választás a gyerekek számára, hiszen itt már nem csak a képek, de a történet is érdekes, és könnyen felkelti a gyerekek figyelmét.

Tapintsd meg! – Szavak Az 1 éves babák már elkezdenek egyre több szót tanulni, utánozni, ezért számukra remek választás egy szótanuló könyv, ami amellett, hogy szavakat tanít, színes, és érdekes képeket is tartalmaz, amelyek körvanala tapintható is!

Mozgásra ösztönző játékok

Little Dutch Multifunkciós járássegítő tengerész –  Ez a tengerészes témájú járássegítő hű társa lesz gyermekednek a járni tanulás időszakában, és nem csak hogy hasznos, de rendkívül szép is!

Ez a játék olyan 12 hónapos gyerekeknek való, akik már magabiztosan állnak, és csak egy kis segítség kell nekik ahhoz hogy önálló lépéseket is megtegyenek.

Little Dutch húzható játékhajó – A húzható játékok remek mozgásösztönzők lehetnek, és fejlesztő hatása mellett a gyerekek imádni is fogják, ráadásul ez a játék vízbázisú festékkel készült, tehát ha szájba veszi a kicsi, akkor sem kell aggódni.

Kik vagyunk? A MiniStudio-ról röviden

A MiniStudio egy olyan webáruház, amely a gyerekek és szülők igényeinek kielégítésére született. A harmónia, egészség, és minőség a legfontosabbak számunkra, hiszen ki ne akarná, hogy gyermeke minőségi és biztonságos játékokat vegyen kezébe, amelyek praktikuságuk mellett szépségben sem utolsók, így díszei is lesznek a babaszobának. A gyermekeid mindenből a legjobbat érdemlik – mi pedig pont abban igyekszünk segíteni, hogy álmaid játékait mind egy helyen, egyszerűen és praktikusan megtaláld.