Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Djeco gyurma és gyurmakészletek

A gyurmázás bemelegítés a jövőre?

Valahogy úgy! Talán kevesen tudják, de a gyurmázás nemcsak azért pazar program, mert közben elképesztő erővel fejlődik a képzelőerő, a szem-kéz koordináció. Ez mind igaz. De ezen felül az ütögető, gyúrogató mozdulatok jelentősen megdolgoztatják a kis kezek rejtett, még alig-alig kifejlődött kis izomcsoportjait. Ezek a későbbiekben főszerepet vállalnak akkor, amikor ollóhasználatra, ceruzafogásra kerül a sor. Tehát a gyurmázásra kicsit úgy is érdemes tekinteni, mint egyfajta bemelegítésre, ami aztán olyan stabil alapot képez, amiről könnyű elrugaszkodni a vágás-írás-rajzolás világába. De maradjunk még egy picit ennél a különleges dimenziónál, ahol olyan nagy teret kaphatnak a fantáziában megszülető alkotások, és ahol a gyurma nem is akármilyen teremtő anyaggá válhat.

Hány éves kortól kezdődhet a gyurmázás?

Alapesetben két éves kornál idősebb gyerkőcöknél már be lehet próbálkozni ezzel az izgalmas elfoglaltsággal, ami egyébként akár egyedül is teljes sikerrel játszható. De valójában itt sem elsősorban az életkor az, ami a mérvadó, hanem az érettség. Az életkor annyiban persze lényeges, hogy ilyen módon a kognitív és motorikus fejlettség egy bizonyos szintje bebiztosítható, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyerkőc ne idegességforrásként élje meg a gyurmázást, hanem örömteli időtöltésként.

Ami azonban az érettségre utal, ha a lurkó megérti azt, hogy a gyurma nem ehető, nem rágható, nem az orrlukakba való, és nem a kutya sem szereti. Az is jó jel, ha a „nem”, vagy „állj” szavakra nemcsak alapesetben hallgat, amikor egyébként nincsen kihívás, hanem akkor is, amikor valamilyen izgalmas dolog történik. Így a helyzet feletti irányítás megőrizhető, és jó mederbe terelhető a játék.

Mi alapján érdemes kiválasztani a nyerő gyurmát?

Kezdetben célszerű az egyszerűséget előnyben részesíteni. Eleinte, amikor még maga a tevékenység is újdonság számba megy, akkor felesleges azzal tovább bonyolítani a dolgot, hogy valamilyen extra készlet kerül kézközelbe. Később, amikor már mondhatni unalmasak az egyszerű színek például, akkor jöhetnek az igazán kreatív készletek, amiknek a segítségével a gyurmázás határai tényleg kitágíthatóak, és a fantázia megélése is szárnyakat kaphat ilyen módon. Az mindenkor mérvadó, és elsőbbséget élvez, hogy a gyermeknek személyesen mik a preferenciái, kedvenc árnyalatai vagy témái – ezekhez mindenképpen jó ötlet igazodni, mert így borítékolható a siker.

Mitől különlegesek a Djeco gyurmák?

Attól, hogy semmilyen egészségre káros anyagot nem tartalmaznak, ami óriási pozitívum, hiszen a gyurma egyrészt véletlenül is szájba kerülhet, másrészt folyamatosan, akár hosszú időn át is érintkezhet a bőrrel. Vagyis egy cseppet sem mellékes, hogy milyen összetevőkből áll. A Djeco gyurma ebben is prémiumminőséget kínál.

A gyurmák textúrája is külön szót érdemel. Könnyű velük bánni, a formázásuk tényleg gyerekjáték, miközben a színeik élethűek. A kreatív készletek pedig nemes egyszerűséggel lenyűgözőek. Például az az ötlet kétségtelenül utánozhatatlan, hogy gyurmából egy komplex fodrászbirodalom is megalkotható. Márpedig a márka ezt kigondolta, elképzelte, és meg is valósította.

Tehát ez az a gyurmatípus, ami a lehető legnagyobb biztonsággal alkalmazható. A palettában megtalálhatóak az egyszerűbb variációk, amik főleg kezdetben teljesítenek jól. Aztán jöhetnek a bonyolultabb verziók, amik az igazi gyurmarajongók számára ajánlhatók. Ilyen módon a fokozatosság elve is gond nélkül, izgalmakat ígérve betartható kicsik, és nagyok legnagyobb örömére. Miközben semmiféle egészségügyi kockázattól nem kell tartani használat közben.