Társasjáték gyerekeknek

Rendkívül izgalmas időszak az, amikor már el lehet kezdeni a közös családi, társasokkal tűzdelt estéket– valljuk be, ezt sokan tényleg igazán várjuk, főleg, ha a felnőtt társasjátékok sem álltak soha messze tőlünk. Webshopunkban nagyon sok szórakoztató és fejlesztő lehetőség van a gyerekeknek, igyekeztünk nagyon gondosan figyelni arra, hogy minden korosztálynak találjanak a szülők megfelelőt – így gyakorlatilag konkrét ötleteink vannak már 2.5 éves kortól kezdve arra, hogy mivel érdemes elkezdeni játszani.

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Miért jók a társasjátékok a gyerekek számára? Mik az előnyeik?

A társasjátékozás hatalmas előnyökkel szolgálhat egy gyermek fejlődése szempontjából. Az egyik legfontosabb, hogy fejleszti a szociális készségeiket, hiszen már a szóban is benne van: TÁRSAS. Tehát, nem egyedül kell játszani őket, hanem minimum másodmagukkal. Igazodni kell a másikhoz és együttműködni a megfelelő szabályok szerint. Az együtt játszás során könnyebben tanulják a kommunikációt, a kooperatív viselkedést és a konfliktuskezelést is.

Nagy előnye, hogy a társasozás segít a figyelem és a koncentráció fejlesztésében, hiszen nagyon sok szabályt kell összerakni fejben, ezeket be kell tartani, és minden egyes lépést logikusan le kell követni. Az érzelmi intelligencia óriásit tud fejlődni általuk, hiszen egy nagyon fontos dolgot megtanulnak általa: a nyerés és veszteség érzését. Ez utóbbi bizony sokszor nehezen is megy nekik, így egyáltalán ne lepődj meg, ha dühöt vált ki gyermekedből, mikor egy kör rosszabbul sikerül! Nehéz nekik megtanulni azt, hogy vannak ilyen szituációk, azt pedig, hogy ilyen esetben ezt miképp kell ezt kezelni, még annál is nehezebb.

A sok játék oktatási értékkel is bír, hiszen tele vannak matematikai, logikai és stratégiai ismeretekkel, amit az iskolában és az óvodában is tudnak majd hasznosítani.

Játszani jó, de együtt játszani még annál is jobb!

Társasjáték gyerekeknek: hogyan fejlesztik a gondolkodást, a kreativitást?

Egy ilyen játék során a gyerekeknek különböző stratégiákat kell követniük és alaposan át kell gondolniuk minden egyes lépést. Szabály szerint kell játszaniuk, ezt végig szem előtt szükséges tartaniuk, és amikor dobnak, annak lesz egy eredménye. Ha versengős játékot, és nem kooperatívat játszanak, akkor meg kell fontolniuk azt is, hogyan tudnák legyőzni ellenfelüket.

Miközben a gyerekek társasoznak, kreatívnak is kell lenniük, hiszen sokszor akadnak olyan váratlan helyzetek, amiket meg kell oldaniuk és akár újra is kell tervezniük bizonyos dolgokat. Ez rendkívül hasznos és óriási fejlesztő hatása van rájuk.

Hány éves kortól érdemes a gyerekeknek társasjátékot venni?

Mi mindenképpen azt mondjuk, hogy érdemes már kétéves kortól kezdve próbálkozni vele, ugyanis rengeteg szuper márka gyárt már a legkisebbeknek is játékot. Ez pontosan azért jó, hogy megízleljétek egy kicsit közösen, milyen így játszani, és hogy átlépjétek a kapuját ennek az egész világnak. Nagyon egyszerűek ezek a kezdő játékok, ám egy kétévesnek természetesen annál nagyobb kihívás! Legyünk rájuk nagyon büszkék, ha azt látjuk, hogy sikerült az alapvető szabályokat megértenie és a maga módján igenis próbálkozik a játékkal gyermekünk! Kifejezetten kedveljük a DJECO márka 2.5 éves kortól ajánlott társasait, mint például: Little Action, Little Cooperation, Képes lottó játékok…Erről részletesen írtunk ebben a blogbejegyzésünkben, érdemes elolvasni és inspirációt gyűjteni belőle!

Hány éves gyermekek számára találsz társasjátékokat webshopunkban?

Nagyon széles a választék, így szerencsére elmondhatjuk, hogy igen széles korosztályi besorolásban találhatóak nálunk társasjátékok, így gyakorlatilag 2 éves kortól kezdve 10 éves korig biztos, hogy jobbnál jobb ötletek lelhetőek fel a shopban. Azt pedig valljuk be: mi, felnőttek is nagyon élvezzük ezeket a játékokat, így valójában egy kicsit magunknak is vásárolunk, hiszen aktív, fontos résztvevői leszünk a játékoknak!