Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Homokozó szettek, homokozó játékok

 A homokozás egy nagyon fontos kültéri tevékenység a gyerekek számára, hiszen nem csak rendkívül szórakoztató, de nagyon sok előnye is van. Szerencsére mára már olyan sok csodás homokozó szett van, hogy valójában nincs más dolgunk, mint kiválasztani azt, mit tartunk a legmegfelelőbbnek gyermekünk számára. Mint oly sok más téren, itt is érdemes minőségi termékbe fektetni, hiszen fontos, hogy biztonságosak legyenek a gyermekünk számára, ráadásul az is szempont, hogy minél tovább kiszolgálják ezek a játékok a családot. Azt szeretnénk megmutatni, hogy miért fontosak a jó homokozó szettek és játékok – ráadásul konkrét tippeket is adunk, hogy még könnyebb legyen a választás!

Miért szeretnek a gyerekek homokozni?

A homokozás a gyerekek számára megunhatatlan és varázslatos kültéri játék. A homok finom érintése, a formálhatósága és változatossága mind arra csábítják őket, hogy minél több mindent tapasztaljanak általuk. Ebben az egyébként teljesen egyszerű tevékenységben nagyon sok lehetőség rejlik nekik: beletúrni mélyen a homokba, kiásni az elrejtett kincseket, várakat építeni, különböző formákat megalkotni vagy akár csak szimplán boldogan dobálni mind fantasztikus érzés!

Számunkra semmiképpen sem elhanyagolható szempont, hogy ez a szabad levegőn, kint történik, ami megnyugtatja a gyerekek idegrendszerét. Ezt természetesen ők is érzik és élvezik minden percét.

Milyen közösségi szerepet tölt be a homokozás?

A homokozás lehet egyéni és csoportos tevékenység és képes közösségi élményeket teremteni. A gyerekek csoportosan játszva, közösen alkotva fedezik fel a homokozásban rejlő lehetőségeket és ezt nagyon élvezik. Fejlődik a szociális készség, hiszen barátságok születhetnek itt és közösen kell együttműködniük, hogy az elképzelt kis projektet sikeresen meg tudják valósítani. Nagyon fontos, hogy itt előtérbe kell, hogy kerüljön az osztozkodás, hiszen nagyon gyakori eset, hogy meg kell osztani a másikkal az eszközöket. Megtanulnak együttműködni, kommunikálni és csapatban dolgozni. Érdemes arra törekednünk a játszótéren, hogy mindig adjuk meg a homokozás lehetőségét, pl. vigyünk szuper kis szetteket magunkkal, hogy legyen mit megosztani a többi gyerekkel is! Szintén egy tuti tipp, hogy legyen belőle egy szett mindig az autóban vagy a hátitáskánkban, így bárhol ér a hirtelen lehetőség, nem leszünk híján eszköznek.

Hogyan fejleszti a gyerekek képességeit a homokozás?

A homokozás sokféle készséget fejleszt. A homok ásása, túrása fejleszti a finommotorikai készségeket és kifejezetten jó szenzoros tevékenység. Miközben játszanak, kibontakozik a problémamegoldó képesség és a kreativitásnak is muszáj szárnyalnia, hiszen újabb és újabb öletek születnek meg egy homokozóban, amit a gyerekek teljesíteni szeretnének. Megismerkednek a fizikai tulajdonságokkal. Megértik, hogy akkor formázható jól a homok, ha vizes és nehéz. Felfedeznek különböző formákat és alakokat, szép lassan ezeket megtanulják és megértik a különbséget is. Az, hogy együtt dolgoznak más gyerekekkel egyértelműen fejleszti a szocális készségeket és a társas kapcsolatok könnyebb kialakítását is.

Milyen homokozó szettek kaphatóak nálunk?

Webshopunkban a Little Dutch, Liewood, Moulin Roty márkákkal találkozhatnak vásárlóink, amik mind rendkívül magas minőséget és csodálatosan szép kialakítást képviselnek. Imádjuk a gyönyörű színhasználatot, és azt, hogy ezek a termékek megmutatják, hogy egy egyszerű homokozó szett is lehet gyönyörű. Extrán tartósak és nyugodtan magunkkal vihetjük őket bárhova anélkül, hogy sérülnének. Mindre jellemző, hogy könnyen hordozhatóak és nagyon ötletes, különleges alkotásokat lehet velük készíteni a homokba.

Melyek a gyerekek kedvenc homokozó játékai?

A gyerekek két alapvető kelléke egy homokozóban a vödör és a lapát. Minden más extra és plusz boldogság számukra, viszont kiemelten szeretik az alábbi dolgokat: a szebbnél szebb formákat, a vízimalmot, a fagylalt készítő szetteket, a locsolókannát, a billencses autókat és a különböző méretű gereblyéket is.

Ez az egyik legszuperebb kültéri játék tevékenység, így bízunk benne, hogy hozzá tudunk járulni ezekkel a termékekkel ahhoz, hogy a gyerekek számára nagyon sok örömteli percet jelentsen a homokozóban eltöltött néhány óra!