Tudományos játékok gyerekeknek

Ismerj meg érdekes és oktató tudományos játékokat a MiniStudio kínálatában! Fejleszd gyermeked kreativitását és tudását játékosan.

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Nincs is annál jobb dolog, mint egy életen át végig követni gyermekünk fejlődését és látni azt, hogyan alakul ki az érdeklődési köre, mik azok, amik felkeltik a kíváncsiságát és mi lesz az, amiből egy idő után aztán komolyabb hobbi vagy szenvedély alakul ki.

A tudományos játékok iránti érdeklődés már kisiskolás korban elkezdődhet. Fantasztikus dolog, hogy mi, szülők ezt támogatni tudjuk olyan játékokkal, amik kielégítik ezt a fajta kíváncsiságot és amiből ők, a legféltettebb kincseink nagyon komoly mennyiségű tudást és tapasztalatot szerezhetnek maguknak. A gyerekek nagyon kíváncsiak a világra és annak működésére, a tudományos játékok pedig lehetőséget biztosítanak arra, hogy felfedezzék és megértsék a körülöttük lévő jelenségeket és törvényszerűségeket.

Miért válassz tudományos játékokat a gyerekednek? Hogyan segítik a gyermek tanulását és fejlődését?

Tudományos játékot feltehetőleg iskolás korú gyermekünknek választunk, hiszen ekkor lépnek bele abba az életszakaszba, mikor szeretnék megérteni a világ bonyolult működését. Hatalmas rácsodálkozással tudnak lenni minden iránt, ami megmutatja nekik a világ egyediségét és azt, hogy mennyi olyan dolog van, amit ki tudunk akár mi magunk kísérletezni vagy épp meg tudunk alaposan, a legapróbb részletekig lemenve vizsgálni.

A mai világban egyszerűen nem lehet elmenni amellett, hogy mennyire fontos a technológia és a tudomány ismerete. Ezek a játékok egy alapvető tudással ajándékozzák meg a gyerekeket és felkészítik őket olyan jövőbeni kihívásokra és lehetőségekre, melyek ismeretével mindenképpen előnyt kovácsolhatnak maguknak másokkal szemben. Elmondható, hogy az összes ilyen játék teret ad a kreatív gondolkodásnak és ötletelésnek: a gyermek fantáziája és szabadságérzete szárnyalni fog! Ennek köszönhetően egyértelmű, hogy arra fogja sarkallni őket, hogy mindig újabb ötleteket, újabb megoldásokat találjanak ki egy-egy felmerülő probléma esetén.

Fontos tudni, hogy a tanulást élményszerűvé is tehetjük nekik. Ezek a tudományos játékok olyan interaktív módon közelítenek meg egy-egy adott területet, hogy sokkal élvezetesebb lesz az információk befogadása és ez segíteni fog a tudásuk mélyebb és hosszabb távon tartósabb rögzítésében.

Egy-egy tudományos kísérlet során számos probléma, nem várt akadály felmerülhet, így a problémamegoldó képesség folyamatosan „edzésben van tartva” – ez segíti a gyerekeket abban, hogy kritikusan gondolkodjanak, hogy gyorsabban kapcsoljanak egy jó megoldásért és hogy logikusan, észszerűen közelítsenek meg egy helyzetet.

Milyen típusú tudományos játékok elérhetők?

Webshopunkban a BUKI játékok széles választékát kínáljuk a tudományos játékok terén. Azt valljuk, hogy ez a márka olyan magas minőséget képvisel ebben a kategóriában, hogy abszolút helye van nálunk és bízunk benne, hogy sok kis leendő tudományos palánta sikereihez járulhatunk hozzá ezekkel az alapokkal!

Azok a gyerekek, akik a természet szerelmesei és akiket nagyon érdekelnek a bogarak, rovarok és egyéb aprócska lények, biztosan hasznosnak fogják majd találni a Bogárnéző készletet vagy a jobbnál jobb távcsöveket. Ezek segítségével közelebbről is megvizsgálhatják kedvenceiket, a zoom-nak köszönhetően pedig minden apró részlet boldog kis szemtanúi lehetnek.

A gyerek mikroszkópok is hihetetlen változatosak: van itt 3D-s 40 féle kísérlettel, de vannak olyanok is a BUKI kínálatában, melyekhez 30 vagy épp 50 féle kísérlet van, ráadásul nagyon komoly mennyiségű kiegészítőt is tartalmaz a doboz – a nagyítási képességeiről pedig már ne is beszéljünk!

Nagyon sok gyermek szereti a látványos kísérleteket, nos, ők imádni fogják a Robbanás-t, a Fürdőgolyó készítést vagy a Mega Slime Laboratóriumot – a sor pedig közel sem teljes, szerencsére még ennél is több ötlet és lehetőség van még.

A felfedezések szeretete könnyedén elkezdődhet egy egyszerű „dínó tojással” is – a várakozás izgalma, hogy 2 nap alatt kikeljen a kis dínó a tojásból valami fenomenális és hihetetlen izgatottsággal tudja eltölteni a gyerekeket. A Mega dínó felfedezőkészletben ráadásul 12 különböző tojást kell kikeltetni, melyből a végén 12 különböző dinoszaurusz faj fog szembenézni a rajongó gyerekekkel.

Milyen életkorhoz ajánljuk a különböző tudományos játékokat?

Az előbb – röviden – felsorolt kínálatból látható, hogy alapvetően kisiskolás (kb. 7-8 éves) kortól elérhetőek a tudományos játékok, ám akadnak olyanok is, amit akár egy 3 éves is örömmel tud fogadni és abszolút érthető, élvezhető lesz számára is. Ilyenek pl. a dínó tojások, a távcsövek, az összeszerelhető járművek vagy például a digitális rajztáblák. Ehhez nincs szükség komolyabb háttértudásra, abszolút veszélytelenek és akár egyedül is játszhatók.

Nekünk, szülőknek kell erre odafigyelnünk és 100%-osan meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a kiszemelt tudományos játék biztosan való-e már csemeténknek, magabiztosan, biztonsággal tud-e majd játszani vele? A gyártó korosztályi besorolását mindenképpen érdemes betartani, hiszen, ha e szerint járunk el, akkor baj nem lehet belőle.

Egy biztos: kiváló alapokat fektetünk le ezekkel a játékokkal és mindig bebizonyosodik, hogy a minőség kifizetődik. Ha ez a gyermekünk világra csodálkozó szemében fog visszatükröződni, akkor pedig egészen biztosan mindent megért.