A legszebb unikornis színezők kisgyerekeknek a MiniStudio webshopban. Nézz körül nálunk, és válaszd ki a legjobbat gyermeked számára!

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Miért olyan népszerűek a gyerekek körében az unikornisok? Az igazság az, hogy a gyerekeknek millió plusz egy okuk van arra, hogy szeressék ezeket a varázslatos lényeket. Az unikornisok egyfelől nagyon szórakoztatóak, másfelől fejlesztik a kicsik kreativitását és fantáziáját. Miért fontos ez? Olvasás közben ez is kiderül.

Az unikornis rendkívüli mágikus lény, ami megjelenésével, jellemével és különleges tulajdonságaival egyaránt leveszi a gyerekeket a lábukról. Nem elég, hogy a gyönyörű szarv ékesíti őket, de szárnyaikkal szinte bárhová elrepítik a kicsiket. Természetesen a képzelet szabta határokon belül.

Miért szeretik a gyerekek az unikornisokat?

Ennek számtalan oka van! Az unikornis olyan mesebeli lény, amely szinte bármilyen nyelven ért, gyógyító ereje van, a szarva pedig rengeteg különböző mágikus tulajdonsággal ruházza fel. Ezen felül az egyszarvú a varázslények között a legtisztább és legnyugodtabb jellem, így a kicsik biztonságérzetét is növeli képzeletbeli kalandozásaik során. Teljesen természetes, megbonthatatlan kötelékük van.

Mindemellett az unikornisok fantasztikus és inspiráló lények, akik sosem fáradó szárnyaikon repítik őket elbűvölő világokba, ahol minden lehetséges. Az egyszarvúak a rettenthetetlen védelmezők és megbízható barátok, akik elkísérik a gyerekeket az elvarázsolt erdőkben.

Ők a bölcs őrök, akik megvédik a legkisebbeket a titokzatos kastélyokban; a bátor harcosok, akik megmentik őket az ogrék elleni csatáktól és a kedves tündérek, akik a csillagokkal beszélgetnek és teljesítik a kívánságokat. Az unikornis az a varázslat, amelyre minden gyermeknek szüksége van az életében.

A kreativitás fejlesztésének fontossága a gyermekkorban

Sok szülő még ma is tart attól, hogy teret engedjen gyermeke képzeletének, mert azt feltételezik, hogy ezzel csökken a realitásérzékük, vagy túlságosan álmodozóvá válnak. Azonban a képzelőerő nem egy káros tulajdonság: sokkal inkább az elme azon képessége, hogy kreatív és találékony legyen. Ahogy Albert Einstein is mondta: „A kreativitás ragadós – add tovább!”

A kreativitás a gyerekek egyedi válasza mindarra, amit látnak, hallanak, éreznek és tapasztalnak. A gyermekek egyéni válaszai a számukra ismeretlen szituációkra, anyagokra, tapasztalatokra, mind-mind ösztönzik a kreativitást és a fantáziát, még akkor is, ha ez abban nyilvánul meg, hogy a gyermek legjobb barátja egy képzeletbeli unikornis.

A gyerekek reakciói lehetnek fizikaiak, érzelmiek, szociálisak, kulturálisak vagy ezek kombinációja. A fiatalabb gyerekek verbális és non verbális módon is reagálhatnak, például amikor a kisgyermek az éppen hallott zenére ringatózik.

A kreativitás fejlesztése gyermekkorban, akár a képzelőerőn keresztül is, felnőttként is pozitív hatással lesz a gyerekek életére. A kreativitás fejleszti az önbizalmukat, valamint rugalmassá teszi őket. A kreatív élmények – mint amilyen például a fantázia használata és a történetmesélés, a rajzolás és a színezés is – erőteljes kapcsolatokat építenek ki az agyban, így a kreativitás a összpontosítással, a függetlenséggel, a felfedezésre való hajlandósággal és a találékonysággal társul.

Ahogy fejlődik a képzelet és a kreativitás, a gyerekek képesek lesznek önállóan elmesélni és kitalálni egy történetet, ezáltal könnyebben kapcsolatba tudnak lépni másokkal, illetve az érzelmeiket is képesek lesznek kifejezni. Ráadásul, ahogy a Durham University kutatásában is rávilágítottak:

A kreatív tanulási környezet elősegíti a gyermekek testi, szociális, érzelmi és kognitív fejlődését. A kreatív lehetőségek serkentik a kisgyermekek kíváncsiságát, kreativitását és fantáziáját, támogatják a kommunikációs készségek fejlődését. A kreativitás segít a gyerekeknek megbirkózni érzéseikkel és félelmeikkel, kezelni érzelmi állapotukat, és pozitív hozzáállást fejleszteni a kihívások, a változás és az önálló tanulás iránt.”

Amikor a kreativitásra gondolunk, gyakran olyan kreatív művészetekkel társítjuk, mint amilyen a tánc, a szobrászat, a festészet és a rajz, pedig tudományos módszerekkel is lehetünk kreatívak. A kreatív-tudományos felfedezések magukban foglalhatják a problémamegoldást vagy egy ötlet tesztelését, hogy kiderüljön, működik-e az elmélet. Gyakorlatilag a kutatás, a felfedezés és a feltalálás is a kreativitás maga. Hagyományosan úgy gondolták, hogy a kreativitás a „kreatív” emberek – például művészek – egy csoportjára korlátozódik, de mindannyian kreatívak lehetünk, ha lehetőséget kapunk.

A csecsemők és a kisgyermekek születésüktől fogva teszik meg első lépéseiket a kreatív felfedezésben, rögtön akkor, amikor elkezdenek kapcsolatokat teremteni és megérteni a világot; természetüknél fogva, természetes felfedezők. Éppen ezért nem kell tartani attól, ha egy unikornis jelenti a gyermek világának közepét és arról mesél, hogy milyen varázslatos tájakra utaztak el együtt. Ken Robinson brit szerző és az oktatás tudományában jártas nemzetközi tanácsadó mondta azt, hogy „Mindenki lenyűgöző kreatív képességekkel rendelkezik; a kihívást ezek fejlesztése jelenti.”

Hány éveseknek szóló unikornis színezőket találhatsz a webshopunkban?

A MiniStudio webshopjában a legszebb unikornis színezők közül választhatod ki a gyermekednek vagy más gyerkőcnek leginkább tetsző kreatív foglalkoztatót. Színezőinket már 3 és 4 éves kortól ajánljuk a kreativitás, a fantázia és persze a színezés által is képzett finommotoros képességek fejlesztésére.

Nézz szét a kínálatban, hiszen a grafikákat illetően is változatos unikornis színezők közül válogathatsz, némelyikhez még matricacsomagot is vásárolhatsz, ami tovább fokozza a kicsik izgatott örömét.

A MiniStudio célja mindig is az volt, hogy a gyermeküknek a legjobbat akaró szülők a legkiválóbb minőségű babatermékekkel, játékokkal, ruhákkal, tároló- és dekorációs elemekkel készülhessenek fel a csöppségek érkezésére, illetve a számukra legjobb módon gondoskodhassanak a kisgyerekek fejlődéséről. Nincs ez másként az unikornis színezők esetén sem: segítségükkel kellemes minőségi időt tölthetsz el a gyermekeddel, de akár az önálló alkotásnak is teret engedhetsz.