Fajátékok

Mai modern világunkban újra egyre nagyobb teret hódítanak a fajátékok. Egyfajta nosztalgikus erejük is van, picit visszaidézik nagyszüleink emlékét, amikor nagypapa fából készített fakardot, vagy kisautót nekünk. Mégha nem is volt annyira szépen kidolgozva, mégis önfeledt játék élményt jelentett.

A modern fajátékok kidolgozásánál különösen ügyelnek arra, hogy minőségi faanyagból készüljenek és bababarátak legyenek. A fa természetes anyaga belesimul a kicsi gyermek kezébe, tapintása jó érzést kelt, a színes festés pedig felhívja a figyelmét. Ma már bármilyen fajta játék elkészíthető ebből az anyagból.

A fajátékok kategóriában megtalálod a nagyon picik számára készült fa bébi játékokat, és kirakókat, valamint készségfejlesztő, logikai és kirakó játékokat és fa barkácsasztalt a nagyobbak számára.

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Minőségi és szép fajátékok kisgyerekeknek

A fa küllemét, kisugárzását semmi nem képes felülmúlni, sőt még utolérni sem. Pedig az tagadhatatlan, hogy az elmúlt években újabb és újabb alapanyagok bukkantak fel ilyen-olyan köntösben, innovatív jellemzőkkel megspékelve. Ám a technológia fejlődése ugyan számos élethelyzetben előnyös, de az értékek megőrzése, megtartása még mindig elsődleges cél, amely úton a fa, valamint a fát, mint alapanyagot alkalmazó gyártók az élen járnak. S ez nem pusztán értékrendi kérdés, nem elköteleződés, elhivatottság, pontosabban nem kizárólag, hiszen a fa mellett azért éri meg kitartani, mert olyan tulajdonságokkal büszkélkedik, amikkel egyetlen más típusú anyag sem dicsekedhet.

A fa játékok öt legfontosabb előnye

A kérdés már csak az, hogy ha öt pozitívumot, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy érvet kellene a fa játékok mellett felsorakoztatni, akkor melyek lennének ezek?

Nos, önmagában már az is beszédes tény, hogy a válaszadásra nem kell sokat várni.

 1. Környezetbarát. Ez az előny ráadásként globális horderejű, azaz nem pusztán egyéni szempontból jelentős, hanem mindenki életéhez és jövőjéhez hozzájárulhat.
 2. Tartós. Ez pedig a gyakorlatban nem egyszer generációkban mérhető helytállóságot takar. Azaz előfordulhat, hogy a most befutó, kedvenc fajáték néhány év, vagy több mint egy évtized pihenő után újra kézbe kerülhet anélkül, hogy bármilyen sérülést szenvedett volna. Ez olyan nagyfokú minőségről tesz tanúbizonyságot, ami manapság ritkának, sőt egyenesen kivételnek számít.
 3. Szép. Ki vitatná el a fa játékoktól, hogy a kisugárzásuk a szemeket kényeztetik? Nem tucatok, a stílusjegyeik nem tömegesek, van bennük valami magával ragadóan egyedi, aminek az értéke idővel újfent csak nő. A szépség megléte ráadásként gyermekként különösen lényeges, mivel a szépérzék kényeztetése már nagyon kicsi korban boldogító céllá válik.
 4. Természetes. Aligha akad a fánál természetközelibb alapanyag, ez pedig azt jelenti, hogy mivel a gyártók a megmunkálásra is nagy hangsúlyt fektetnek, azaz nem alkalmaznak mesterséges, szintetikus anyagokat, ezért nem kell allergiás reakciótól tartani, még akkor sem, ha babakorban esetleg szájba is kerül egy-egy „fás részlet”.
 5. Megbízható. A fa játékok garantáltan nem vallanak szégyent még a legnagyobb igénybevétel mellett sem. Bírják a strapát, ami a fa strammságának, masszívságának köszönhető.

A három legjobb fajáték babáknak

Az egyik legjobb ötlet babakorban fajátékokkal játszani, mert ezek, ahogy azt fentebb kifejtettük, abszolút biztonságosak, ugyanakkor aprólékos, kifinomult megmunkáltságuknak köszönhetően egyrészt kényeztetik a szépérzéket, ami már babakorban alakul, fejlődik, másrészt támogatják a készségek, képességek formálódását. A különböző kutatások egyértelműen rámutattak arra, hogy az agyi tevékenység babakorban extra aktív, azaz az eltérő színeknek, formáknak óriási a jelentőségük, és nagyban hozzájárulhatnak az agyi területek barázdálódásához.

 1. Formaillesztő, formaberakó játék
 2. Ugráltatós, multipop babajáték
 3. Fagyöngy, golyós babajáték

Az öt legellenállhatatlanabb fajáték 2-5 éveseknek

Előre szólunk, hogy komoly kihívást jelentett csupán ötöt kiválasztani a jobbnál jobb jelentkezők közül, de íme!

 1. Little Dutch traktor utánfutóval (a Little Dutch farm kollekció része)
 2. Little Dutch játékvonat sínpályával
 3. Építőkockák dobozban 50 darabos
 4. Babaház és/vagy babakocsi játékbabával
 5. Hangos puzzle

A kedvenc fajáték márkáink

Ha egy top hármas listát, vagy mondhatni dobogót kellene felállítanunk, ami itt jegyezzük meg nem lenne egyszerű feladat, akkor az alábbi három brand biztosan vinné a prímet: Little Dutch, Tender Leaf Toys, Djeco.

De a kínálatunkban szereplő összes gyártó megbízható, és olyan minőséget képvisel, amit a gyermekek kivétel nélkül megérdemelnek.