Logico fejlesztőjátékok gyerekeknek

A LOGICO egy készségfejlesztő játék, amit óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek ajánlanak. Azt, hogy a magyarországi piacon is jelen vannak a Babilon Kiadónak köszönhetjük – és bizony nagyon köszönjük is, mert egy fantasztikusan jó dolog, aminél hasznosabbat keresve se találni a gyerekeknek, így ajándékötletnek is magasan tökéletes választás!

Elképesztően sokoldalúan fejleszt, és olyan különleges módon teszi ezt, hogy a gyerekeknek nem a tanulás jut eszükbe róla, hanem az, hogy ez egy jó játék, amivel öröm foglalkozni. Annyira népszerűvé vált, hogy mára már LOGICO versenyeket is szoktak szervezni, és nagyon sok óvoda is használja a mindennapok során.

Részletesebb szöveges leírás a termékek alatt található.

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

A LOGICO fejlesztőjátékok előnyei

A LOGICO játék legnagyobb előnye az, hogy játékos módon fejleszti a gyermek képességeit: adott egy keret, ebben tologatható korongok vannak, ide kell betenni a feladatkártyát. Minden feladványhoz egyetlen megoldás tartozik, egyetlen jó válasz van. A megfelelő színű korongot kell a jó megoldás mellé odahúzni – szóval nem csak gondolkodni kell a helyes válaszon, hanem közben meg is kell figyelni és a helyére is kell tenni azt a korongot. Nagy előnye, hogy a gyermek akár önállóan is játszat vele, hiszen, ha a feladatok végén kiveszi a lapot a helyéről és megfordítja, akkor vissza tudja ellenőrizni saját magát, hogy jól dolgozott-e. Ez persze nem egy ovis korosztálynál kell, hogy így legyen, de egy kisiskolás erre már abszolút képes és kifejezetten élvezi, hogy az információ szerzéshez nincs szükségük arra, hogy más visszaigazolását kérjék ki – segít benne maga a LOGICO, ők pedig önállóak lehetnek és egy-egy hibátlan feladatlap pedig sikerélményt nyújt számukra. Sőt, ösztönzi őket arra, hogy még egyet, és még egyet meg akarjanak oldani utána!

A feladatok szándékosan olyan készségeket helyeznek előtérbe és olyan dolgokat próbálnak meg csiszolni, amire majd nagy szükség lesz az iskolába járáshoz, és ami nélkül nehéz lenne boldogulniuk a sulikezdés idején.

Mivel ezeket a feladatlapokat nem kell ceruzával és tollal sem kitölteni, így nagyon sokáig kihasználhatóak és egymás között továbbadhatóak. Ha új kihívásokat szeretnénk, akkor csak egy újabb csomag kártyát kell vásárolni, a keret csupán egyszeri beruházás.

Azok a legjobb fejlesztő játékok, melyekre egy gyerek örömforrásként tud tekinteni: ő azt érzékeli ebből, hogy játszik valamivel, de valójában tanul. Nem is keveset. Ha erre egy játék képes, akkor csak jó lehet és érdemes kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket!

Milyen típusú készségeket fejlesztenek a LOGICO játékok?

Az említett „korong tologatás” fejleszti a szem-kéz koordinációt, a finnomotorikát és a figyelmet, a memóriát. Mivel meg kell érteniük magát a feladatot és helyre kell tenniük magukban azt is, hogy melyik korongot hova kell majd húzni, mondhatjuk, hogy fejleszti a koncentrációt és az észlelést is. A logikus gondolkodást és a kombinációs készségeket is fejlesztik, hiszen az agyat folyamatosan pörgetni kell, hogy mindent szépen sorban a helyére tudjanak pakolni. Előkészítenek az iskolához olyan alap készségeket, mint amilyen az írás vagy az olvasás. Ha közösen, együtt csináljuk, akkor nagyon sokat lendíthet a beszédkészségen is, hiszen bőven van miről diskurálni a feladatok alatt. Mivel a korongokat kötött pályán kell tologatni, nagyon fontos kiemelni, hogy ez a mozdulat – a korongok tologatása – kiválóan előkészíti az írás gyakorlását is.

Hányféle LOGICO fejlesztőjáték érhető el?

Milyen életkortól lehet őket játszani?

Összesen két féle létezik belőle, a Primo és a Piccolo.

A Primo feladatkártyákat 3-6 éves korig, az óvodásoknak ajánljuk. Itt hat koronggal kell dolgozni, a kerete kék színű és természetesen rengeteg csomag közül lehet válogatni belevalóként. Ha a legelsőn gondolkozunk, akkor érdemes kiválasztani a csomagba például a Tarka formákat, az Öltözködést, vagy a Felismerés, megnevezést.

A Piccolo feladatkártyákat már zöld keretbe csúsztatjuk és 6-9 éves korig ajánljuk. 10 gombosak, így a megoldandó feladatok száma is nő: nehezebb. Itt már nagyon komoly előtérbe kerül a geometria, a környezetismeret, a matematika, az olvasás, a szövegértés, a helyesírás, a nyelvtan…Minden olyan, amit az iskolában is tanulnak, de otthon lehetőséget teremthetünk ezzel a fejlesztő játékkal arra, hogy kiegészítsék és tökéletesítsék tudásukat.

A LOGICO tehát egy olyan készségfejlesztő játék, ami képes szórakoztatni a kicsiket és a nagyobbakat is, mindezt úgy, hogy nincs unalmas munkafüzet, nincs „kötelező tanulás” érzés, csak a móka, kacagás, és az együtt töltött miminőségi, közös idő vele.