Gyerekszoba bútorok

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Milyen elvek mentén célszerű a gyerekszobát berendezni?

A gyerekszoba berendezése során elsődleges szempont a funkcionalitás, de az esztétikum térnyerése is határozottan hangsúlyos. Ráadásul azt is mindenképpen célszerű figyelembe venni, hogy a kiegészítők, bútordarabok, játékok egy része szemmagasságban helyezkedjen el. Vagyis úgy, hogy a gyerkőcök ráláthassanak a körülöttük kibontakozó világra. Ennek különösen csecsemőkorban van jelentősége, amikor a felfedezésé, az ismerkedésé, az ismeretszerzésé a főszerep, s mindennek kivitelezéséhez a mozgás, kúszás-mászás, lépegetés „eszközei” még nem állnak rendelkezésre.

A színek használata például kifejezetten előnyös. Természetesen a praktikum prioritást élvez, vagyis jó, ha minden hasznos eszköz kézközelben várakozik. Aztán ahogy a lurkók nőnek, úgy alakulhat át a szobájuk felépítése, elrendezése az életkori sajátosságaikkal összhangban. A bútorok első pillantásra funkcionális kellékeknek tűnnek, viszont alapvetően abszolút alkalmasak arra, hogy beindítsák a gyermeki fantáziát. A képzeletvilág megdolgoztatása pedig kulcsmomentum az agy fejlődése szempontjából. Úgyhogy már csak ezért sem előnyös az ingerszegény környezet. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a túlságosan ingerekben gazdag, túlzsúfolt közeg sem megfelelő, mert a gyermekek hamar telítődhetnek, aminek nyűgösség, hiszti, kifáradás lehet a vége. Erre pedig vélhetően senki sem vágyik.

A Montessori elvet sokan követik a szobaberendezésben is. Ennek megfelelően a helyiség jó, ha egyszerű, ugyanakkor lehetőséget biztosít a gyerkőcök számára a felfedezésre, a barangolásra, az ismerkedésre. Természetesen előfordulhat, hogy a minimalista, skandináv irány nem mindenkinek szimpatikus, de például a nyitott polcok alkalmazása, melyek kiváló rálátást biztosítanak mindarra, ami rajtuk helyet kapnak, valamint a készségfejlesztő játékok előnyben részesítése olyan elvek, amik bármilyen életstílussal összeegyeztethetőek.

Melyek azok a bútorok, amik elmaradhatatlanok?

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a babaágy élvez elsőbbséget. Az alvás nyugalma mindennél fontosabb. Ráadásul a vázszerkezet fejlődéséhez nagyban hozzájárulhat a megfelelő tulajdonságokkal rendelkező ágy, ami optimális kitámasztásként szolgál, egyúttal kényelmes, biztonságos felületet biztosít. Ezen kívül az ágyszerkezet strammsága, masszívsága is olyan kritérium, ami elengedhetetlen a hosszú távú, elégedettségre okot adó használathoz. Most jobbára a funkcionalitással összefüggő tulajdonságokat hangsúlyoztuk ki, de nyilvánvaló módon az esztétikummal kapcsolatos jellemvonások is prioritást élveznek. Annál is inkább, mert a vidám színek, formák a gyermekek fejlődését is jelentős mértékben támogatják. És szülői szemmel sem mindegy, hogy a szoba milyen hangulatot sugároz.

Az ágyon kívül a babaöböl a másik olyan bútordarab, ami nélkül nem élet a felhőtlen kisbabás élet. A speciális kialakítású modell a szülői ágyhoz csatlakoztatható, de egy egyszerű mozdulattal akár külön kisággyá is alakítható.

A Tender Leaf Toys székek szintén a kifinomult lakberendezés kellékei, amik nemcsak, hogy megkönnyíthetik a rohanós hétköznapokat pusztán a jelenlétükkel, hanem meg is szépíthetik azokat aprólékos kidolgozottságuknak köszönhetően.

Stílusosság, szépség kontra funkcionalitás?

Nem, ez az a felvetés, ami a MiniStudio oldalán fel sem merülhet. Mert a kínálatban kapható különleges termékek és gyártóik, például a Tender Leaf Toys és a Jabadabado arról híresek, hogy szép, egyedi bútorokat készítenek kicsik és nagyok legnagyobb örömére. Egy pillanatig sem kell választani a szemeket gyönyörködtető külső és a mindennapokat támogató funkcionalitás között.