Horgászjáték

A horgászjátékok remekül fejlesztik a szem-kéz koordinációt, segíti a megfigyelés és a gondolkodás fejlődését. Fejleszti a finom motoros készségeket és a koncentrációt.

Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Valószínűleg nincs olyan személy, aki ne játszott volna valaha egy bizonyos horgászjátékkal. Ezeket a játékokat szeretnénk kicsit jobban bemutatni, hiszen számos nemzedéknek nyújtottak már élvezetes perceket a játék során, és valószínűleg még gyermekeink gyermekei (és talán az ő gyermekeik) életében is elő fog kerülni ez a megunhatatlan – és számos fejlesztő hatással rendelkező – szórakoztató eszköz.

Milyen képességeket fejlesztenek a horgász játékok?

A horgászjátékok rendkívül jól fejlesztik a szem- kéz koordinációt, és a gyerekeket csapatjátékra is tanítja. Nem elhanyagolható az sem, hogy egyes horgászjátékokban a halak valósághűen vannak ábrázolva, így a gyerekek természetismereti képességeit is segíthetnek fejleszteni. Elsősorban azonban ügyességi és stratégiai játék, ugyanis a gyerekeknek gyorsan kell reagálniuk, nehogy társaik elkapkodják előlük a halakat, emellett a gondolkodást is serkenti. A csapatban való munkát is segít megtanulni a gyerekeknek, és a versenyszellem is felébredhet egyes gyerekekben a játék során, ami kezelésének megtanulása később nagyon hasznos lesz számukra.

Milyen korú gyerekeknek ajánlottak a horgász játékok?

A horgászjátékok azoknak a gyerekeknek ajánlottak, akiknek a finommotoros képességeik megfelelő fejlettségi szinten vannak ahhoz, hogy a játékot használni, és élvezni is tudják, vagyis képesek önállóan megtartani a horgászbotot, és a mágneses halacskákat eltalálni. Általában 3 éves kortól ajánlottak a játékok, de előfordulhat, hogy már 2-2,5 éves gyerekek is élvezik a horgászjátékokat. Érdemes azonban ezeket a játékokat minél kisebb korban megismertetni a gyerekekkel, hiszen fejlődésükben nagy szerepet játszhatnak, és szórakoztatásban sem utolsók. A horgászjátékokat általában egyszerűbb és biztonságosabb kialakításban tervezték a kisgyermekek számára. A nagyobb méretű halak, horgok és egyéb elemek könnyebben kezelhetők, nem jelentenek lenyelési veszélyt, ezért már a legkisebbek számára is élvezetes lehet a játék. A játékok általában színesek és vonzóak, hogy felkeltsék a gyerekek érdeklődését és figyelmét.

Mikortól lehet társasjátékozni a gyerekekkel?

A társasjátékokkal való játék időpontja általában a gyermek fejlődésétől és képességeitől függ. Általánosságban elmondható, hogy már egészen kisgyermek kortól lehet egyszerűbb, az életkoruknak és képességeiknek megfelelő társasjátékokat játszani. 2-3 éves korban a gyermekek általában kezdik megérteni az egyszerűbb szabályokat és a társas interakciókat, ezért lehetőség van egyszerűbb, nagyon méretű, színes társasjátékokkal játszani, amelyek segítenek a formák, színek vagy állatok felismerésében. 3-5 éves korban a gyerekeknek már jobban fejlődik a finommotoros képességük és a figyelmük. Továbbra is egyszerűbb társasjátékokkal játszhatnak, amelyekben a dobókocka használata, a bábuk mozgatása vagy a kártyák megfordítása szerepel. Ezek a játékok segítenek a számolásban, a formafelismerésben és a színekben való eligazodásban. 6-8 éves korban már képesek hosszabb ideig koncentrálni, és bonyolultabb szabályokat is megérteni, ezért olyan társasjátékokat játszhatnak, amelyek stratégiai gondolkodást, problémamegoldást és kommunikációt igényelnek. Például kisebb csapatokban játszhatnak kooperatív játékokat, amelyekben közösen kell megoldaniuk feladatokat.

Milyen anyagokból készülnek a nálunk kapható horgászjátékok?

A MiniStudio-ban kapható horgászjátékok legnagyobb többsége fából és kartonból készül. Ez nem csak a környezetvédelmet, de a minőséget is garantálja, arról nem is beszélve, hogy a mágneses halacskák vízállóak is, ezért akár fürdőjátékként is használhatóak. Készletünkben azonban találhatóak műanyag játékok is, mint például a kacsás horgászjáték, amivel gumikacsákat lehet kihalászni. Ez a kétszemélyes társasjáték is remek szolgálatot tehet a fürdés közben is.