Ha választasz még 30.000 Ft értékben, rendelésed INGYEN kiszállítjuk!
Szűrő

Little Dutch xilofon apró zenészeknek 

A zenei nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, hiszen hihetetlen sok pozitív hatással bír a gyerekekre. Sokan talán bele sem gondolunk, de az egész már akkor elindul, mikor csepp magzatunknak dúdolgatunk a várakozás időszakában, amíg még a pocakban van. A babák ezt ugyan nem tökéletesen, de hallják és hatással van rájuk. A hangokat és rezgéseket érzékelik, az anya hangja pedig már ekkor stimulálja a magzat hallórendszerének fejlődését.

Később is számos eszközzel járulhatunk hozzá ahhoz, hogy valamilyen úton-módon, de mindig legyen a gyermeknek köze a zenéhez: mondókázunk, énekelünk, vagy egyszerűen olyan játékokat adunk a kezébe, amivel ő maga is zenét tud csinálni: például egy Little Dutch xilofont.

Miért válassz Little Dutch xilofont a gyermeked számára?

A Little Dutch márka csodálatos játékokat kínál a gyermekek számára magas minőségben, elérhető áron. A szülők hamar a szívükbe zárják a fajátékokat, hiszen amellett, hogy biztonságosak a babáknak, olyan szép pasztellszínekkel dolgoznak, hogy öröm rajtuk tartani a szemet és a nappali, gyerekszoba 1-1 pontját gyönyörűen feldobják.

Az általuk gyártott xilofonok bababarát, vízbázisú festékkel kezeltek, így nem kell tartanunk akkor sem a veszélytől, ha néha így vagy úgy, de a babánk szájába kerül a játék. Közel 30 centiméter széles, így méretben abszolút tökéletes arra, hogy gyakorolhassák rajta tudásukat és kedvükre zenélhessenek. A játék alján a fa rovátkák a megfelelő hangzáshoz szükségesek.

Egy xilofon játék számos előnnyel járhat egy gyermek fejlesztésében, íme néhány példa:

  1. Finommotorikus készségek fejlesztése: ez szinte magától értetődő, hiszen nem kis munka pontosan ütni a hangokat: hol finoman, hol erősebben, szem-kéz koordinációra odafigyelve.
  2. Hallás fejlesztése: bármilyen zenei játékkal játszik egy gyermek, az mindig hozzájárul a hallás fejlesztéséhez, hiszen ez az érzékszerv elengedhetetlen ahhoz, hogy tapasztalja, mi történik bizonyos hangok leütésekor. Megtanulja a különböző hangmagasságokat megkülönböztetni, kipróbálhatja milyen egy halk vagy egy hangos ütés, ahogy azt is tapasztalhatja, hogy lehet gyönyörű dallamokat vagy épp zajos hangokat hallattatni.
  3. Zenei képességek fejlesztése: ide beleértjük a hangfelismerést, a ritmikus érzék kialakulását, a zenei kreativitás elősegítését és a hallási differenciálás fejlődését.
  4. Játékosság: bárhogy is nézzük, ez is egy játék nekik, amit a saját szórakozásukra használnak. A különböző hangok kipróbálása szórakoztató és egész egyszerűen örömet szerez nekik.
  5. Szociális készségek fejlesztése: egy közös játék során természetesen ez is felmerül, ráadásul a zene nyelve nem kötődik konkrétan a beszédhez – a gyerekek a hangokkal és ritmusokkal is tudnak egymással kommunikálni, miközben közösen játszanak.

Mekkora gyerekek számára ideális játék a Little Dutch xilofon?

Ez egy olyan eszköz, ami rendkívül széles korosztálynak fenn tudja tartani a figyelmét, így mindenképpen jó „befektetés”, ha egy ilyen minőségi játékban gondolkozunk. Mivel bababarát festékkel vannak kezelve és nem tartalmaznak lenyelhető elemeket, ezért akár már az 1 éves babák is nyugodtan püfölhetik – minden egyes előny rajtuk is abszolút érezhető lesz a későbbiekben. Az is szuper, ha mi magunk játszunk nekik különböző dallamokat, és így fejlesztjük a zenei képességeiket.

Igazán élvezhető számukra 2-6 éves korig lesz, tehát a totyogós időszaktól egészen az ovi végéig mindegyik gyerek találni fog benne magának örömet, csak épp másképp fogják majd használni. Egy ovisnak már megtanítható néhány egyszerűbb dallam, amit aztán ő is le tud majd játszani – a sikerélmény így abszolút garantált.

Hogyan fejleszti a Little Dutch xilofon a gyermek zenei érzékét?

Már érintőlegesen felsoroltuk fentebb, de lássuk akkor most kifejtve is, miért tud olyan fontos lenni egy ilyen játék!

  1. Hangfelismerés: egy xilofon pontosan úgy épül fel, hogy vannak rajta magas és mély hangok. Ez egy olyan alapvető dolog, amivel minden gyermek találkozik már születése pillanatától kezdve, ám ezt külön, hangszeren megmutatni és „direktben” kiváltani egy eszközön nagyon fontos feladatunk. Tapasztalatot szerezhetnek a hangok skálájáról azzal, hogy végig vezetjük őket mindenen, amit csak egy xilofon nyújtani tud.
  2. Ritmikus érzék kialakulása: ennek az érzéknek a kialakulása nem csak a zenei fejlődésben, de az élet számos egyéb területén is komoly szerepet játszik – a kognitív fejlődésre, az érzelmi szabályozásra is kihatással van.
  3. Zenei kreativitás fejlődése: mivel saját dallamokat tudnak alkotni vele és teljes szabadságuk van abban, mit csinálnak a kezükben lévő eszközökkel, nagy mértékben fejlődni fog a zenei kreativitásuk is.
  4. Hallási differenciálás fejlődése: magas és mély hangok, gyors és lassú hangok, lány és kemény hangok, a sort pedig sokáig lehetne még folytatni.

Már a legkisebb korban is fontos a zenei fejlesztés!

Összegezve kijelenthető, hogy minél hamarabb elkezdjük gyermekünk zenei fejlesztését, annál jobb! Kezdjünk lágy, puha dallamokkal, gondoljunk csak egy egyszerű kiságyforgóra, ami ugyanezzel operál. Ha tudunk valamilyen hangszeren játszani, érdemes már újszülött kortól alkalmazni és minél több ehhez hasonló minőségi együtt töltött időt nyújtani legféltettebb kincsünknek.