10 ízléses lánybúcsú ajándék ötlet

Vissza a Bloghoz
lánybúcsú ajándék

10 ízléses lánybúcsú ajándék ötlet

Lánybúcsú ajándék ötleteket keresel? Összegyűjtöttünk neked 10 igazán ízléses lánybúcsú ajándék tippet. Válaszd ki a neked legjobban tetsző megoldást!

A lánybúcsú egy menyasszony életének nagyon meghatározó eseménye. Sikerülhet álomszépen, de lehet belőle akár rémálom is, ez mind attól függ, mennyire ismeritek éppen házasodni készülő barátnőtök álmait és kívánságait. Éppen ezért egy lánybúcsúra ajándékot vásárolni sokszor nem is olyan egyszerű, mint ahogy az ember azt elsőre gondolná. Olyan ajándékot találni, ami humoros, benne van minden ami a barátságotokra emlékeztet, és akár még hasznos is, igenis nagyon nagy kihívás lehet, de mégsem lehetetlen feladat. Cikkünkben pár olyan hasznos tippet szeretnénk veletek megosztani, amik megkönnyíthetik a választás folyamatát, és segíthetnek olyan ajándékot találni, ami tényleg örök emlék marad. 

A lánybúcsú célja nem a menyasszony megalázása!

Ezt a tényt jó már előre tisztázni. A lánybúcsú célja már a dolog nevében benne van: elbúcsúztatni azokat az éveket, amikor az ember gyerek, vagy egyszerűen még csak magáért felelős. Ezt azonban hiba úgy elképzelni ahogy azokban a bizonyos amerikai filmekben láthattuk, hatalmas és végeláthatatlan bulizással, amire az ember a fogyasztott alkohol mennyiségétől függően vagy nem szívesen emlékszik vissza, vagy nem is emlékszik. Higgyétek el, ha a menyasszony a lánybúcsú napjáig nem szerette a pajzán vicceket vagy ajándékokat, nem most fogja megszeretni, így ezeket már a legelején levehetitek a listáról. 

Egy lánybúcsút sokkal inkább egy olyan eseményként lehetne bemutatni, amikor az ember kicsit átgondolja, összegzi az addigi életét, hiszen a nagy nap után, annak az életnek tényleg vége szakad; de egy sokkal jobb követi. Ilyenkor az ember kifejezheti háláját azok felé, akik egészen eddig támogatták, jóban és rosszban is mellette voltak, a barátnők pedig együtt örülhetnek, hogy a csapat egyik tagja megtalálta azt a társát, akivel az egész hátralévő életét le fogja tölteni. Ekkor van helye a közös nevetésnek, sírásnak, és a társaság egy emberként csak a menyasszonyt ünnepelheti. 

Milyen szerepet játszik az ajándék? 

Az ajándéknak számos szerepet szánhattok, akár személyektől is függ, hogy ki mire használja ki az ajándékozás ezen lehetőségét. Az ajándékok elsődleges célja természetesen, hogy örömet okozzanak a menyasszonynak, és emlékezetessé tegyék az alkalmat. Az ajándékok lehetnek akár vicces, praktikus vagy érzelmileg jelentős tárgyak, amelyek a lánybúcsú témájához vagy az esküvőhöz kapcsolódnak. Ezenkívül, a lánybúcsú ajándékok lehetnek olyan kiegészítők is, amelyeket a menyasszony majd az esküvőn is viselhet, például ékszerek vagy különleges ruhadarabok. Ekkor szokták átadni a szokásos “valami régi, valami új, és valami kék” dolgokat is. Az ilyen ajándékok mindig jelentősen fokozzák a menyasszony örömét és a búcsú hangulatát. 

Tisztázzuk az elején; nem kötelező a chippendale!

Sőt! Ez már sokkal inkább egy elcsépelt szokássá vált, aminek semmi keresnivalója egy olyan eseményen, ami ennyire szorosan kapcsolódik két ember szövetségkötéséhez (hiszen egy házasság nem más, mint két ember szövetség kötése egymással, azaz egész életükben hűségesek lesznek egymáshoz. Mégis miért lenne vicces vagy fontos az, ha a menyasszony a házasság előtt “még egyszer” megcsalhatja jövendőbeli férjét? Mert hiába szépítjük, itt erről van szó. A lánybúcsúra sokkal szebb, tisztább és értékesebb meglepetésekkel is lehet készülni, ha az ember nem ragaszkodik a kor éppen aktuális (és egyébként teljesen nevetséges) divatjához. 

Lánybúcsú ajándék a résztvevőknek

A lánybúcsúra nem csak a koszorúslányok, barátok és ismerősök készülhetnek, hanem akár maga a menyasszony is meglepheti a részvevőket valami kis emlékkel. Nagyon népszerű ilyen ajándék lehet például, az egyedi lánybúcsú póló!

Egyedi lánybúcsú pólók

Ez azért is népszerű választás, mert olyan ajándék, amit az ember sokáig meg tud őrizni, és mivel használati tárgy, minden egyes használatkor az ajándék adója juthat az ember eszébe. A pólók másik szerepe pedig, hogy a menyasszony és a barátai ezzel kifejezhetik összetartozásukat. Néhány lánybúcsút úgy szerveznek, hogy a csapat helyszínről, helyszínre jár. Ilyenkor egy külön vicces élmény lehet, ha mindenki tudja, hogy az a nagy társaság bizony valamely tagjának közeledő esküvőjét ünnepli. 

Póló helyett kézműves karkötők

Aki nem híve az egyenpólóknak, annak is van megoldás arra, hogy szép és használható ajándékot adjon emlékbe a lánybúcsúra. A kézműves karkötők pontosan ilyenek, hisz nem nagyon van olyan lány, aki ellen tudna állni egy szép ékszernek. A karkötőket elkészítheted akár saját magad, lehet a lánybúcsú egyik programja, de kereshetsz akár egy hazai kisvállalkozást is, akiket ezzel is támogathatsz. 

Lánybúcsú ajándék a menyasszonynak

A legfőbb lánybúcsú ajándék azonban mégis csak a menyasszonynak jár, hiszen ez az ő nagy napja. Ahogy már említettük, számos ötlet közül válogathattok. Az ajándék épülhet közös emlékekre, a szeretet és a hála kifejezésére, de lehet akár egy olyan tárgy is, amire a menyasszony régóta vágyott, de magának mégsem vette volna meg. 

Szépségcsomag

Az egyik lehetséges lánybúcsú ajándék, aminek (menyasszony vagy nem) minden lány nagyon örül. A szépségcsomag egy olyan élményt nyújthat a menyasszonynak, ami által nem csak kikapcsolódhat, de önbizalmát is helyre teheti. Hiszen akár változtat ténylegesen a külsőn, akár nem, egy szépségcsomag használata után az ember akaratlanul is sokkal szebbnek érzi magát, mint amilyen előtte valaha is volt. Ez ráadásul elronthatatlan ajándék, hisz az esküvő előtt még azok a lányok is van szépítkezésbe kezdenek, akik a mindennapok során egyébként nem élnek ilyesmivel. 

Fotóalbum 

Kedveskedhettek akár egy olyan fotó összeállítással is, ami a menyasszonnyal átélt közös emlékek gyűjteménye. Ezzel aztán tényleg lehet fokozni annak a hangulatát, hogy az ember más nem sokáig fogja ugyanazt az életet élni, mint az esküvője napjától kezdve. 

Kreatív tanfolyam

Ha a menyasszony vállalkozó szellemű, akkor akár egy új hobbi elsajátításának az élményével is megajándékozhatjátok, vagy ha már addig is volt hobbija, akkor akár egy “továbbképző” tanfolyamot is kereshettek abban a témában. 

Egy jó szakácskönyv

Ha barátnőtök a főzés szerelmese, remek ajándék lehet számára egy különleges szakácskönyv is. Ha a menyasszonynak van kedvenc konyhája (egy ország általános ízei és ételei például) akkor akár egy abban a témában íródott szakácskönyvet is kereshettek, de kedvenc séfjének szakácskönyve is jó ajándék lehet. 

Wellness élmény

Egy kényeztető wellness hétvége egyedül, a férjével, vagy akár lánycsapattal remek ajándék lehet bárki számára. Lehet szó akár egy kikapcsolódásról még az esküvő előtt, vagy az esküvő fáradalmait kipihenni, a fiatal pár is biztosan örülne egy ilyen ajándéknak, így ez is a jolly joker ajándékok közé tartozik. 

Ne bonyolítsd: olyan ajándék, amit a menyasszony tényleg szeretne. 

A legjobb ajándékokon kell általában a legkevesebbet gondolkodni. Ha tudsz arról, hogy barátnőd évek óta vágyik valamire, akkor is ha nem egy megszokott lánybúcsú ajándék, a legjobb ha emellett döntesz. 

Ha babát vár a menyasszony…

Ilyen is előfordul, és ebben az esetben az ajándékvásárlás talán egyszerűbb is. Meglephetitek a menyasszonyt valami olyan nagyobb értékű hasznos dologgal, ami nagy segítség lehet számukra a babagondozás időszaka alatt is, vagy amit a pár akár nem engedhet meg magának, de bizonyára nagy terhet venne le a vállukról. 

Share this post

Vissza a Bloghoz